Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kohti auringonlaskua


-Olli Jäntti

Annetut kommentit

Niin epätodellinen, ettei kuvaan pääse lainkaan sisälle.
Hieno taivas. Mulla hyvin saman oloinen kuva pikkutuvan galleriassa... mutta siinä ei oo noin hieno taivas.
Pidän erittäin paljon tämän kuvan epätodellisesta tunnelmasta. Omalla tavallaan kuvasta tulee mieleen maailmanloppu, joka odottaa vain nielaistakseen veneen syövereihinsä, toisaalta tunnelma on rauhallinen; kuin se tyyni ennen myrskyä. Hienosti vangittu hetki.
Ei tämä minusta kovin "epätodelliselta" tunnu, epätavalliselta ehkä. Komeat värit.
Todella upea kuva! Värit mahtavat ja voin kuvitella jos olisin tuolla veneen kannella niin minulla olisi luultavasti vuoden paras hetki. :) tuli hyvä olo tästä kuvasta.
Se kai on samantekevää, onko mahdollista vai ei, mutta eikö itsestäkin tuntuisi mukavammalta, jos käpistely ja kloonaukset eivät hyppisi silmille tai alaosaa ihmetellessä voisi ainakin kuvitella, että vedestä on kysymys. Luonnoton lopputulos, joka olisi omiaan Keith-isän pojan piraattipaatin taustaksi:)
Markku, ei mitenkään pahalla, mutta kyllä sä aika tyhmä saat olla jos et tajua että kuvan alaosassa on vettä. Järki käteen niissä kommenteissa ja katso kuvaa kuvana äläkä katso sitä "mitäs tässä nyt ois väärin"-asenteella.
Missäs kippari?
Tommi: Markkuhan tarkoitti tuolla kommentilla, että kuvaa on käsitelty sen verran ettei vesikään näytä enää aidolta. Mitä tarkoitat sanomalla "katso kuvaa kuvana" ?
Aukeahan on luomisgalleria johon on tervetullutta rakentavat palautteet eikä tyhjät "hieno taivas" tai "upea kuva" kommentit joista ei saa yhtään mitään irti. Negatiivinen palaute (jos sekin on rakentavaa) on se mikä auttaa kuvaajaa kehittymään paremmaksi. Markkua häiritsi kuvan luonnottomuus ja halusi jakaa tämän ajatuksen kuvaajan kanssa.
Kommentoidaan sitä mielipidettä eikä hyökätä kommentoijan kimppuun. Kunnioitusta vähäsen.

Kuvasta jää minulle aika laimea maku. Kuvan alaosa näyttää hyvältä väreiden ja veden heijastuksen takia, mutta yläosa jää tukkoiseksi ja taivas tosiaan näyttää kloonatulta mikä syö kuvan uskottavuutta. Sekin olisi toiminut jos olisi rajannut ylhäältä rutkasti pois siihen asti kun punareunaiset pilvet loppuu ja tulee tuo "tumma alue". Turhan banaali sommittelu tekee tästä aika tusinatavaraa ja kuvaa ei jaksa katsoa kuin sen kymmenen sekunttia. Plussaa kuvassa on rauhoittava tunnelma.

Epäilen että tämä on kolmen kuvan kollaasio. En ole ikinä nähnyt että taivas uppuaisi tuolla tavalla horisonttiin ja purjeet ovat aivan liian tiukat meren tyyneyteen verrattuna.

..Tuijoteltuani kuvaa alan epäilemään että vene ja ehkä vesikin ovat 3d mallinnuksia. Ne jotka tietää purjehduksesta jotakin, katsokaa tuulen suuntaa ja voimakkuutta. Onko purjeet oikein? Ja missä on kippari?
Ensimmaisen kommentin kohdalla ajattelin: "ai miten muka epatodellinen?" mutta muut kommentit luettuani voin ostaa ajatuksen.

Jos tilanne on ollut aito, tunnelma on varmasti ollut huikea, mutta ei se kuitenkaan ihan vality katsojalle. Itsellani on vastaavanlainen kuva, ei minusta huono, mutta ei tama ainakaan sen edelle mene - oli sitten aito tai kloonattu. Minakin rajaisin tuon tumman alueen pois - kuvan rauhallinen tunnelma olisi tehokkaampi.
Santerin kanssa samoilla linjoilla oon eli oisin ehkä ite rajannu ylhäältä mustaa "tylsää" pilvee pois ja antanu hiukan enemmän tilaa vedelle ja sen kuvioille. voihan tietysti olla että heti kuvan alalaidasta alkaa jotain jota ei voi kuvaan ottaa.

taivaan luonnottomuuten en pysty ottaan kantaa.
Voisiko kuvaaja kertoa miten kuvaa on muokattu? Porukkaa selvästi kiinnostaa.
Upea!
Olli, älä välitä noista kommenteista missä tyypit sanoo että näyttää käsitellyltä. Ei ne vaan itse osaa & haluavat vain päteä kateuksissaan. Vaikka kuva olisikin esim. HDR (kirosana aukeassa, kuten muukin kuvien käsittely) niin sehän on yksi valokuvauksen muoto, mitä täällä ei tunnuta ymmärtävän. Kuva ei minusta näytä luonnottomalta, enemmänkin siltä minkä ihmissilmä pystyisi näkemään. Kyllä sitä kritiikkiäkin pitää tulla, mutta tuntuu että täällä ei muuta tulekaan. Minusta tämä kuva sopisi hyvinkin oikeaan julkaisuun, lehti, kirja & sisustustaulu tyyppiseen, eikä tänne "leikkikentälle". Itse annan kuvalle täydet pisteet.
Niin juuri Olli ! Kaverisi on aivan oikeassa. Valloitetaan maailma sisustustauluilla =) nehän on kuumaa tavaraa nykyään. Kuvia heinistä ja kivistä ja semmosta...silmiä hivelevää taidetta.

Aikamoista yleistystä Markus. Näin nopeesti valokuvaus sivulta vilkaistuna voin sanoa, että joka kolmas kuva aukeassa on käsitelty :) mistä siis moinen heitto, että "kirosana aukeassa, kuten muukin kuvien käsittely" ja "valokuvauksen muoto, mitä täällä ei tunnuta ymmärtävän" ?

tunnutaan ymmärtävän ja jopa tykkäävän kun kerta aikojen parhaista löytyy näitä:
http://aukea.net/nayta.php?teos=31434
http://aukea.net/nayta.php?teos=14837
http://aukea.net/nayta.php?teos=32665

Jos vaan annetaan Ollin saada sitä rakentavaa palautetta ja kasvaa kuvaajana :) me voidaan kateellisina ja taitamattomina katsoa sivusta.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.55 (112 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty