Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

karjalaa & valkoista marlboroo

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Tekijä: Rasmus Lindholm

-Valokuvauksen kuukausiteema

Annetut kommentit

Lavastettu - liian siisti - ei säväytä yhtään, vaikka sopiikin teemaan!
yo rap kannabis
hanko.regatta.casinonranta.06.07.2007.kl.04.23
Nuoret ja sammuneet. En haluaisi ajatella nuoruutta tämän kuvan kautta. Tämä on nuoruuden eräänlaista alakulttuuria; juopottelu ei yhdistä kaikkia enkä siksi näe tätä suoraan annettuun teemaan sopivana. Tieysti ajateltuna vastuuttomuuden kautta, tästä nuoruus löytyy hyvin. Kuvana ja teemaan sopivuutensa puolesta keskinkertainen.
Nimettömälle: millä tavalla kuvan "hyvyyteen" vaikuttaa se, että se on lavastettu? Onko vain dokumentaarinen kuvaaminen hyväksyttävää tai arvostettavaa?

Itse kuvasta: tämäkin on osa nuoruutta, on ollut sitä osalle nuorisoa jo pitkään, ja sopii mielestäni teemaan todella hyvin. Olisin ehkä pyrkinyt ottamaan kuvan hieman korkeammalta, jotta kuvassa olevat torsot erottuisivat paremmin ihmisvartaloiksi. Kuvasssa oikealla olevan hahmon tunnistaminen ihmiseksi perustuu tällä hetkellä lähinnä pipoon ja huppuun, loput vartalosta on kohtalaisen epäselvää harmautta.
Ei tarvii täillästä lavastaa jos käy Hangossa regatan aikoihin.
Se että kuvassa on oikea tilanne eikä lavastettu, tuo kuvaan lisää arvoa, "hyvyyttä". Kyllähän sitä voi lavastaa mitä tahansa, mutta kertooko se sitten todellisuudesta mitään.

Vähän korkeammalta olisin kans ottanut, ehkä. Ja Nikonilla luonnollisesti, olis laatukin aukean tasoista.
Nuoruus on tietty myös kokeilua.
En näe nuoruutta ihan näin pahasti, nää näyttää vielä ihan lapsilta ja kuvassa on vahva lavastuksen maku.
Myönnän kuitenkin että tälläinen lapsuus/nuoruus on joillekin arkipäivää.


Mutta millä tavalla lavastamaton tilanne kertoo enemmän todellisuudesta kuin lavastettu? Kuvalla välitettävä sanoma on se, että osa nuorista dokaa rannalla - riippumatta siitä onko tämä kuva lavastettu vai ei. Tästäkin tilanteesta otettu "aito" valokuva on väistämättä kuvaajan subjektiivinen näkemys todellisuudesta, ja sen julkaiseminen ilman kuvassa olevien sammuneiden nuorten lupaa laitonta.
Heh, muistin juuri erään suomalaisen lavastetun lehtikuvan, josta käytiin aikanaan kovastikin keskustelua. Kuvassa sammuneen nuoren vieressä oli salmiakkikossupullo. Kuvaa paljstui lavastetuksi sitä kautta, kun pullo oli avaamaton, eli sen oli kuvaaja asettanut sammuneen viereen. Jotenkin niin se meni. Muistatteko sitä kuvaa tai siitä syntynyttä keskustelua?
"Mutta millä tavalla lavastamaton tilanne kertoo enemmän todellisuudesta kuin lavastettu?"
Koska lavastamaton tilanne on todellisuutta. Jos tämä kuva olisi lavastettu (mitä en usko), kuvasta ei voisi tehdä varmaa päätelmää siitä että nuoret juo rannalla. Mutta koska kuva on oletettavasti lavastamaton, voimme todeta että nuoret dokaa biitsillä. Onhan tässäkin kuvaajan oma näkemys mukana, mutta se ei poista sitä tosiseikkaa että pojat on tipahtanut hiekalle.

Voisin lavastaa sellaisen kuvan jossa nuoret pui heinää pellolla ilman paitaa, ja väittää että se on nykynuorten meininki. Alkoholi nyt sattuu kuulumaan monen nuoren elämään, ikävä kyllä ja pidän enemmän valokuvista jotka kertovat todellisuudesta, eikä siitä millainen todellisuuden pitäisi olla.

ps. meni vähän jyrkäksi, lavastaminen on ok, mutta lavastaa sitten kunnolla. Tämän tyyppisen kuvan, missä ns. aito tilanne lavastaminen on väärin.
heh, hyvä otsikko ja hyvä tarkennus Matilta. Tätähän se monesti on ja joillakin saattaa meno jatkua pitkälti yli kuusi kymppiseksi kun sitä kadotettua nuoruutta etsitään takaisin :D

siitä musta huumori, vaikka varjopuoli onkin hieman surullinen, 4p
Kyllähän osa nuorista kuuluu alkoholin suurkuluttajiin ei siitä mihinkään pääse.
Mun tulee enemmänkin mieleen täntapasista kuvista että missä helvetissä näiden lasten tai nuorten vanhemmat on?
Laitetaanko kaikki vastuu vaan yhteiskunnalle ja koululle ja alunperin päiväkodille kun lapsista tulee tälläsiä?
Eikä jumankauta vanhempien oo aika nousta ite sieltä viinahuuruistaan katsoon lastensa perään!

Jokainen lapsi on tabula rasa syntyessään, hänestä tulee se miksi häntä lähimpänä olevat aikuiset hänet muovaavat.

Sanonta "hyvän perheen lapsi" ei tarkoita läheskään samaa kuin "hyvinvoivan perheen lapsi". Ja tässä ei ole kysmys rahasta eikä mammonasta vaan siitä mitä me henkisellä puolella lapsillemme annamme.

Ja muistutan vielä että vanhana pakanana en puhu uskonnollisesta puolesta.
ööhh..tulipas paljon painovirhepaholaisia...
jumalauta. ei o lavastettu. vaikka onkin "vahva lavastuksen maku". pijace!
e pajaice?


Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.48 (50 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty