Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Luulin lumpehen pitävän

Voi minä poloinen poika,
Voi poika polonalainen! Luulin lumpehen pitävän, Meren kaislan kannattavan; Ei lumme pitänytkänä, Meren kaisla ei kannattanna.

Loime raukka lumpehelle, Lumme lumpsahti merehen; Minä kaislalle kavahin, Kaisla katkesi jälestä.

Jo nyt kohta koitoisella, Kohta koitopäiväisellä, Yks´on tiehyt tietyssäni; Yksi matka mielessäni: Mennä pohjahan poloisen, Alle aaltojen osata, Alle selvien vesien, Päälle mustien muurien, Sisareksi siikasille, Veikoksi ve´en kaloille.

// Kuvitusta Kantelettaren runoon 303. Luulin lumpehen pitävän.

Photoshop ja wacom loppuvuodesta 06.
-Jarmo Mikkilä

Annetut kommentit

WAU!
Komia. Kerronnallinen, oikea laita tosi komean näköinen. Vesi on kyl hyvän näköistä. Vähän toivoisi että tyttö veneessä olisi vähän blurrimpi.
Sinulla selvästikkin lähti mopo käsistä. Tämähän on suora kopio Söössi Mäntyharjun kineettisenkauden biotaide installaatioista. 2p
Tässä on ihanaa komiikkaa ja hyväntuulisuutta. Yksityiskohdat ovat hyvin paikallaan ja tässä on hyvin yhdistetty kaksi kuvakulmaa keskenään. Tämä on hyvin nykyaikainen versio vanhasta runosta, vaikka paljon perinteisiä suomalaisiakin elementtejä löytyy. Ja mitä vikaa jos teoksessa löytyy samankaltaisuutta johonkin toiseen? Tuo luuranko on kyllä ehdoton suosikkipalani tätä kuvaa. Kieltämättä tuo vene matkustajineen näyttää ikään kuin olevan hieman liian lähellä kun se ei ole aavistuksen sumea, mutta mitä pienestä. Pidän tästä valtavasti.
Komiaa, olkoonkin yhteneväisyyksiä kenen tahansa minkätahansakauden mihinvaan. 4p
Heh, pidin tästä jo edellisen aukean aikoihin, mutta jo taitaa hiipiä minulle tuo dementia, oliko tuo lumme jo silloin tuolla oikealla noin eläväinen?
Tykkäsin tästä viimeksikin. Mahtava kuvitus ko. tekstin pätkään! :D Tästä tulee hyvälle tuulelle. En ymmärrä photoshopista tai wacomista mitään, mutta uskallan silti sanoa, että vau, miten taidokas!
Mua häikkää kun tuo auringon valo meinaa syödä noi puut, mut yksi silmää häräävä kohta tässä ei vähennä pisteitä, kun kertomus, tunnelma, symbolit ja tekniikka ovat täydellisiä.
Teijo ja Amalia: Kieltämättä kun veneen skarppiudesta mainitsitte niin ehdottomasti saisi olla hieman epätarkempi ja ehkä "utuisempikin"...

Kai: I want some proof man :)Vaikka aikas paljon erilaista tavaraa nähnyt niin uskoisin, että kyseinen installaatio on jäänyt pimentoon... Kuka on Söössi Mäntyharju?

Pirkitta: Taitaa iskeä dementia täälläkin, oliko tämä jo aikaisemmassakin aukeassa? Noh eniveis en ole työhön enää valmistumisen jälkeen kajonnut, joten oli jo silloin noin eläväinen :

Inkeri: Kiitokset!

Johanna: Samaa mieltä itsekin. Nyt kun työtä on ehtinyt katselemaan kaikessa rauhassa niin tuo metsän raja pomppaa todella rumasti silmään. Melkein tekisi mieli kaivaa raakatiedosto naftaliinista ja alkaa korjailemaan :D
Yksityiskohdat hienoja, mutta kokonaisuus ei pysy kasassa.
Vesi ja luuranko hienot. Tekniikkaa ja taitoa on. Hahmo vaan ei kolahda.
Minuakin erikoisesti tässä työssä viehättää tuo lumme ja luuranko vedenalaisine elämineen ollen siten minun makuuni tässä työssä sitä parhainta antia,vaikka työ on kyllä muutenkin vauhdikkuudessaan ja omanlaisen kerrontansa vuoksi kyllä hyvä.
Muistan tämän vanhasta aukeasta. Ihmeiden aika ei ole ohi. 4p.
Hienoa miten tarina avautuu vähitellen, ilman tuota runoakin oikein hieno.
hauska.:D omassa kategoriassaan 4p. makeita yksityiskohta lumme. Kahden kuvakulman sommittelu toimii
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.24 (66 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty