Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Melankolia


-Jari Nupponen

Annetut kommentit

Herkkä ja visuaalisesti hieno - terävyysalue miellyttävä, mv toimii, tyttö on hellyttävä. Tämä todella on mieleeni!
Komppaan Rautiota. Mielettömän upea.

5p.
Juu tippuu myös tänne. värillinen versio olisi ollut myös mielenkiintoista nähdä. Mutta myös 5 pistettä täältä.
Upea kuva
oioi vau! (syvällinen analyysi)
On hellyyttävä.
Ai jai, tämä säväyttää. Tekniikka ja värimaailma tukee kuvaa ja terävyysalue on just kohdallaan. Pisteitä tulee.
Oikein hyvä.
tavattoman todella oikein poikkeuksellisen hervottoman sielukkaan niin maan perkele hyvä. voisi luetella tähän pitkän listan mielleyhtymiä eikä oltaisi vielä lähelläkään kaikkea mitä tämä pitää sisällään.
Kappas vaan, en ensin ees huomannut että tuolla on joku ihminenkin. Tyylikäs ja toimiva kuva.
Tämä on kyllä mielettömän hieno...!
Komea on, joo.
Visuaalisesti kaunis, ajatuksia herättävä kuva jota nimi säestää hyvin.
"Visuaalisesti kaunis" kun kyseessä on valokuva voiko se olla myös haptisesti kaunis, verbaalisesti kaunis tai auditiivisesti kaunis???? "Tekniikka tukee kuvaa" samoin "värimaailma", vai että mustavalkokuvan värimaailma tukee kuvaa :)ja vielä tekniikkakin tukee kuvaa :)
Kuvahan ei ole huono.
5p.
Eikö tuo kuva kerro haistattelusta eikä melankoliasta? Äkäsellä ilmeellä piirretään ikkunaan kättä keskisormi pystyssä!
Kuvan viehättävyys piilee ikkunassa, joka tasona jakaa kuvan katsojan ja kuvattavan puoleen, siis kaksinkertainen kurkistus katsojan puolelta. Suppean terävyysalueen käyttö vahvistaa vaikutelmaa.
Nimettömältä tuli aika laadukas kommentti... :D Kaipa kuva voi olla muutenkin kuin visuaalisesti kaunis; ehkä se menee sitten jo enemmän tulkinnan puolelle, mutta ei visuaalinenkaan kauneus ole absoluuttista. Tuo ei muuten ole mustavalkokuva vaan harmaasävykuva, ja tokihan tuollaiset valinnat ovat osa ilmaisua ja vaikuttavat tulkintaan. Ja sellaisia kuvia on paljon nähty täälläkin, joissa "tekniikka ei tue kuvaa" ts. tekniset valinnat eivät anna tukea kuvan oletetulle "sanomalle"... Niin, ja "kuvahan ei ole huono" on ilmeisesti sun mielestä laadukasta kommentointia? (Kirjoitan tämän kommentin poikkeuksellisesti nimettömänä, koska kommentti, joka tämän kirvoitti, oli myös nimetön.)
Pakko kritisoida nimeä kun ei muuta kritisoitavaa löydy. Mielestäni on tyhmää antaa kuville nimiä jotka ohjaavat vahvasti katsojan tulkintaa, räikeimmin tämä ilmenee joidenkin eläinkuvien kohdalla. Tästäkään kuvasta ei ensimmäisenä nousisi mieleen melankolia, ilman tuota nimeä. Lähinnä näen tytön piirtämässä jänistä keskittyneenä, ei niinkään alakuloisena.
Taitaa olla ainut kuva mille oon antanut femman, ainakin vähään aikaan.
Kuvan nimeä kritisoimatta:
[Melankolia on minusta ihan ookoo; melankoliahan on "alakuloisuutta, raskasmielisyyttä tai epämääräistä masennusta, johon liittyy aloitekyvyttömyyttä ja haluttomuutta tehdä mitään tai kyvyttömyyttä innostua asioista." Aikuisten depressiivissävytteisen maailman synkät varjot kun ulottuvat myös lapsiin.]
minusta tyttö mököttää.
Hieno kuva. Pidän siitä, miltä tytön kasvot näyttävät sateisen ikkunan läpi. Tittelinsä näköinen. 4p
Kuva on kyllä erittäin hieno ja onnistunut.
"Tekniikka tukee kuvaa" samoin "värimaailma", vai että mustavalkokuvan värimaailma tukee kuvaa :)ja vielä tekniikkakin tukee kuvaa :)"

Kuva ei ole mustavalkoinen. Kuvassa on sinertävyyttä, mutta jos sinulle tulee uutena asiana niin myös musta ja valkoinen ovat värejä. Kieltämättä mustavalkoisuus on minimaalista, mutta kyseessä on silti värimaailma.
"Kuva ei ole mustavalkoinen. Kuvassa on sinertävyyttä, mutta jos sinulle tulee uutena asiana niin myös musta ja valkoinen ovat värejä."

Koulussa aikanaan opittua:
Musta ja valkoinen eivät ole värejä! Vaan täydellistä valoa ja pimeyttä. Tuosta oppimastani on tosin 20 vuotta aikaa. En kyllä usko , että tuo perusväittämä olisi mitenkään voinut muuttua. Jos olen väärässä, niin korjaa todistetuin linkein.
Kävin aikanaan kuvataide-painotteisen lukion, ja mielelläni kuulisin , jos tämä oppimani olisi kumottu ajan saatossa. Voihan se olla mahdollista, vaikken siihen ihan heti uskokkaan.
Kiitos kaikille tähän asti kommentteja antaneille!
Tuo pistesaalis yllätti todella, kiitos siitäkin.

Jos maalaat mustalla seinän et siis kutsu sitä enää väriksi? Eikä valkoinen seinäkään ole enää valkoisella värillä maalattu? Semantiikkaa.
Arkipäivän elämässä on vaikea puhua valkoisesta ja mustasta ilman sanaa väri. Pahoittelen jos se jotain loukkaa ja huvittaa. Minua kiinnostaa ihan arkipäivän elämä eikä tieteellinen mussutus. Tieteellisesti on kait niin että valkoinen on väri ja musta ei. No harmi että meni sivuraitelle ja pois sinun kuvasta joka on edelleen hieno.

Hieno ja puhutteleva kuva!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.12 (146 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty