Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Omakuva viiksekkäänä

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ

-Tiitus Petäjäniemi

Annetut kommentit

Tää menis, mutta tuo vihreä niskassa tuhoaa kuvan. Vihreä silmässä yrittää parantaa, mutta tuolle niskan pilkulle ei pärjää. Vaaleaa vetää puoleensa aina, jopa voittaa katseen..
Mutta eikö tää värimaailma ois vähä yksulotteinen ilman tota vihreetä valoa takana? Tuon silmän vihreys (mistä ihmeestä nyt seki johtuu) ei ois yksin ollu ainakaan mun silmille tarpeeks vahva ees erottuakseen.. Symppis tyyppi. :)
silmälasin vihreä heijastuma on luonnonvaloa ikkunasta, jonka "valkotasapaino" on pielessä, filmin krossauksen ansiosta (dia filmi kehitetty negatiivi kemioissa). Takana näkyvä vihreä laatikkokin, on siis ns. valkoista valoa, joka nyt vaan sattuu näyttämään vihreältä..
Ymmärrän kirjoittamasi ja saahan sitä selittää. Kuitenkin kuva on huonompi kun siihen on jätetty tuo läiskä, joka vie katsetta, jopa paljon enemmän kuin henkilön katse kuvassa.
Tuo kirkkain kohta keskeisellä paikalla kuva-alaa on ensimmäinen kohta mihin avaamisen jälkeen katse kulkeutuu, sitten harhailee pitkin kasvoja, otsaa ja vähän väliä pomppaa takaisin tuohon läiskään. Mikään mikä on vaaleaa ja sijaitsee lähes täsmälleen "kultaisessa leikkauksessa" ei voi olla ottamatta roolia, joka hallitsee, vaikka olisi miten vähäpätöinen asia. Kysymys kuuluukin, että tahdotko sen olevan kuva tärkein elementti ja jos tahdot niin miksi ihmeessä?

Sorry, että sekaannuin, kuva on kuitenkin aika kiva, vaikka avauduinkin analysoimaan :)
Jos tuolta takaa olisi heijastunut aavistus valoa, ja nostanut hiusten rajan esiin koko ääriviivan osalta, niin olisi tilanne ihan toinen, läiskä ei hallitsisi yhtä vahvasti, mutta kun hiukset uppoavat taustaan hyvin tehokkaasti...
ehkä pidän siitä sen vastaväri efektin takia. ehkä myös se, että se on niin ärsyttävä, on ihan kivaa. ilman tollasia pieniä virheitä ja ärsyttävyyksiä nämä kuvat ois aika peruskuraa. ja en mä nyt tiedä onko toi vitsi niin hauska, että ilman abstrakteja muoto -ja värijuttuja tää olis yhtään mielekäs kuva. Ainakaan mulle se ei ois.
Ehkä se on vähä niinku Yön musa.. Että ku tehään tarkotuksella, mutta harkitusti ja rakkaudella tosi huonoja teoksia, jotku niistä tykkää ku järkimies aamupuurosta?
toivon kuitenkin syvästi ettei tää oo niinku yön musa
No huh, en mää sitä onneks niin tarkottanukkaan. Tuskin kukaan muukaan? :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.47 (30 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty