Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Tykkyä kuutamossa III

Dia Ylläkseltä, maaliskuu -07.

Useille jo entuudestaan tuttu maisema kyllä, mutta tämäkin kuva on tunnelmaltaan niin toisenlainen kuin se eka digipokkarikuva tältä paikalta, että kaipa tällainen kolmosversiokin tänne mahtuu... Lisäksi tämä dia nimenomaan mv:ksi käännettynä kuuluu omiin lemppareihini...
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Antti Partanen

Annetut kommentit

Mitäs tuohon lisäämään, siitä tuli nimittäin yksi minunkin suosikeistani =)

Uskomattoman upea kuva.
Hienosti olet saanut pilvien liikkeen mukaan, minkälaista aukko/valotusaikaa/suodatinta olet käyttänyt? Hyvä! 4p.
No kun kyseessä siis on kahden vuoden takainen dia, valotustiedoista on vain mutua: objektiivi kuitenkin oli kiinteä 35-millinen ja aukko riittävän pieni syväterävyyden aikaansaamiseksi, valotusajan luulisin olleen luokkaa 1-2 minuuttia. Todennäköisesti linssin edessä oli skylight-suodin (suojana nääs eikä tainnut tulla otettua sitä pois), mutta ei muuta.

Alkuperäisen dian värisävy muuten on jostain syystä melkoisen karsea, lähinnä oranssiin vivahtava, ei sinertävä... labran liemissä taisi olla sillä kertaa jotain vikaa, olettaisin (filminä Sensia 100). Siitäpä syystä en tykännyt kuvasta yhtään ennen kuin teetin siitä skannauksen melkein vuoden jälkeenpäin ja kokeilin mustavalkoista. Ja kenties jotakuta saattaisi kiinnostaa sellainenkin tieto, etten kuljettanut jalustaa mukanani tuona aivan upeana kuutamoiltana hiihdellessäni - kumma kun ei ketään muuta näkynyt laduilla, paljosta jäivät hiihtoturistit paitsi liikkuessaan siellä vain päiväsaikaan - vaan ainoastaan yksijalkaa: tökkäsin sen hankeen pystyyn ja tiivistin lunta sen ympärille niin, että kevyehkö filmijärkkärikin pysyi siinä paikallaan, tyyntä kun oli ja lankalaukaisija käytössä.


Hieno!
On kyllä komea. Silmä lepää.
Voin kuvitella miten hienoa on ollut hiihdellä yksin kaikessa rauhassa tuollaisena kuutamoiltana. Mukava, että tallensit sen tunnelmaa meitä muitakin varten, Antti! Hyvä otos!
Se hiihtoreissu oli tosiaan vaikuttavimpia luontoelämyksiä mitä mulla on koskaan ollut. Mielessä on eläviä muistikuvia kuutamon valaisemista tykkypuista yläpuolellaan kirkas tähtitaivas, ja jäin vain ihastelemaan näkymää omissa ajatuksissani antaen kameroiden olla sillä kohtaa repussa... Kauniin luonnon luonutta, suurta Jumalaa kohtaan tuli todella kiitollinen mieli. Muutamassa muussa kohdassa oli sitten ihan pakko kaivaa kamera esiin.

Ja totta puhuen oli aivan loistava asia, että sain hiihdellä ja kuvailla ihan yksin hiljaisuudessa, ilman kiirettä mihinkään. Ei tuohon tunnelmaan hiihtoturistit sen enempää kuin "kilpa"hiihtäjätkään olis sopineet ollenkaan...
liian jyrkkä makuuni. Kaipais lisää sävyjä keskivaiheille, kadonnut ehkä skannatessa?
siis ei missään nimessä huono.
No jopas, mä kun just vertasin tätä Tykkyä kuutamossa II -kuvaan, ja III on siihen verrattuna selvästi loivempi eikä kakkosta kukaan sanonut liian jyrkäksi... Vertaillessa mua alkoi jo vähän harmittaa kun tämä näytti aavistuksen harmahtavalta, lisäkontrastia siis rupesin kaipaamaan. Skannaus on kyllä varsin onnistunut, siitä pystyy säätämään erilaisia versioita hyvinkin.
Todella kaunis kuva ja tutut maisemat:)
Kaunista koskematonta lunta ja maisemaa.
Hyvä mv. käännös.
HIENO!! Pilvien liike, kuun valo, puut!! Fiilis välittyy aikas satasella!! Ainut, mikä häiritsee on tuo vasen yläkulma. Silti sanoisin vitosen kuvaksi! :)
huoh. empä vissiin haluais itekki olla ottanu tämmösen otoksen ! vau..!
Mielestäni erittäin hyvä sommittelu tällaiseen kuvaan. Mustavalkoisuus toimii.
Kiitoksia kommenteista. Tulipa mieleen, että kun siitä viimevuotisesta Vuoden Luontokuva -kilpailusta oli aika lailla keskustelua eri puolilla nettiä - Aukeallakin - jotakuta saattaisi kiinnostaa sellainen tieto, että tämä kuva oli Maisemat-sarjan 30 semifinalistin joukossa (sarjassa mukana yli 1100 kuvaa). Ja sarjanhan voitti tällainen tienvarsikuva:
http://vuodenluontokuva.fi/Default.asp?V_DOC_ID=4206 (onhan siinä nätti valo ja lehtiä ilmassa, mutta kuitenkin... vuoden paras maisemakuva...).

No joo, kuten muistakin sarjavoittajista ja varsinkin Vuoden Luontokuva -valinnasta (se parvekkeelta alas asfaltille otettu kuva) kävi ilmi, lopputulos oli kokonaisuutena aika erikoinen. Eräskin ko. kisassa kunniamaininnan saanut kova luontokuvaaja kommentoi mulle ihan hiljan, että tuomarit oli valittu väärin... Mutta kuten syksyllä kyseisessä Aukean keskustelussa mainitsin, ei mua omalta osaltani harmita, että noin kävi. Oli siellä monelta muultakin (ja paljon kovemmilta luontokuvaajilta) tarjolla oikeita luontokuvia eikä kaikenlaisia tienvarsi- ja parvekekuvia. Mutta jos sama linja sattuisi jatkumaan tämänvuotisessakin kisassa, sitten saattaisi ruveta harmittamaan ihan oikeasti, ihan omalta kohdaltakin...
Tämä kuva on erittäin hyvä, vaikkakaan mulle ei tule kuutamo-oloa. Kuva on liian valoisa siihen (monitori on just säädetty XRitellä)

Kun viimevuotisen luontokuvakisan ehdokkaat ja päätuomari julkistettiin, niin arvasin heti tulevan voittajakuvan. Se oli juuri Sakari Nenyen ominta tyyliä. Hän siis valitsi kuvan, joka häntä itseään eniten miellytti. Mitkään luontoarvot tai muiden mielipiteet hyvästä luontokuvasta eivät siihen vaikuta. Päätuomari on diktaattori, jonka valintaa voi ja tulee kritisoida, mutta siitä ei voi valittaa.
Juu niinhän mäkin siinä em. keskustelussa mainitsin, että kun katsoo päätuomarin nimeä, ymmärrän valinnan ihan hyvin. Mutta näin jälkeenpäin ajatellen on vaikea ymmärtää sitä päätuomarin nimeä... Toivottavasti siellä on otettu tapauksesta opiksi ja valittu tämänvuotiseen kisaan tilanteen tasalla olevat tuomarit.

Ja tämä on tosiaan valoisa kuva ollakseen kuutamolla otettu. Tummempiakin dioja samasta tilanteesta on, mutta niissä ei tuo pilvien liike näy. Ja ken kaipaa tummempaa kuvaa samasta maisemasta, löytää sen halutessaan sieltä reilun vuoden takaa. Mutta kyllä tämä paljon parempi on kuin se digipokkarikuva.
samanlaisen vaikutelman saa punasuodinta käyttämällä ja alivaloituksella ihan keskellä päivää,mukava kuva
Hyvin mahdollista, en tunne asiaa kun ei ole tullut harrastettua mustavalkofilmille kuvaamista. Paitsi että pilvien liikettä ei päivällä mukaan saa, kun valotusaika jää liian lyhyeksi. Eikä tähtiä...
Vaikuttava, mielettömän tunnelmallinen! Mustavalkoisuus jotenkin vielä korostaa muotoja..
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.78 (94 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty