Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viiksitimali


-Henri Vuorinen

Annetut kommentit

Minulle erikoinen nätti lintu, kauniin niukka sävymaailma, silmää miellyttävä terävyysalue, mutta onko ylhäällä hiukan löysää (opin tämän löysä-sanan käytön vasta täällä vähän aikaa sitten, kuulostaa hienolta ;) eikö)?

Tietyllä tapaa ymmärrän, että on haettu vähän poikkeavaa rajausta tyypillisestä tipukuvasta erottautumiseksi, mutta.. En tiedä (enkä juuri ole lintukuvaajana siipiäni kokeillut) - ehkä vähän vasemmalta rajaisin pois tai ylhäältä tai kummastakin.
Hyvä kuva kuitenkin, ehdottomasti!
Mä jättäsin sen tälläseks löysäks, miellyttää silmää väreineen päivineen... ;)
Linnun selän takaa työntyvä korsi hiukan rikkoo kuvan harmoniaa. No, niitä korsia on pilvin pimein, joten vaikea niiltä on välttyä.
Siitä huolimatta hyvä kuva.
Timalikuvissa on usein lajille tyypillisesti tuota kultaista järviruokoa, tässä on mukana myös kauniin pehmeää taivaan sineä.
Näin just ja just hipoo keskinkertaisuutta, pienellä viitseliäisyydellä - tai taidolla olisi ihan hyvä.
Skarppaa Henri seuraavalla kerralla ;)
En halua olla M*lkku, mutta timalikuvia on tänä vuonna näkynyt aikas paljon. Ne ovat olleet toinen toistaan hienompia.
Tämä ei mahdu top 50 kuviin, joita olen suomalaisten kuvaamina nähnyt.
Muuten ihan jees kuva, mutta kokenut omissa silmissä inflaation.
Oon vähän Juha Pekan ja Miikan linjoilla. Kaunis kuva, mutta jäänyt vähän puolitiehen; esim. tausta on mun mielestä hieman levoton. Tällaisena sellainen "ihan kiva".
Tausta levoton ???
Lintuhan on luontaisessa elinympäristössään.
Olisiko lintu kenties pitänyt viedä studioon, jossa sille olisi saatu yhtenäinen tausta studiokankaalla ?
Oiva kuva linnusta luontaisessa ympäristössään ja rajaus/sommittelu onnistunut tässä sävykkäässä ja pääkohteensa erittäin tarkasti piirtävässä kuvassa.
5p.
Sommittelu ja värit aivan uskomattomat. Kelpaisi heti seinälle. 5p
linnun takana oleva korsin on ärsyttävä mutta muutoin tausta on aiivan ihana ja ihan värimaailma. kaunis ja lämmin.
Harryn ja Sakarin kanssa samoilla linjoilla. Hieno kuva. Rajaus on hyvä ja vastaväri sommittelu toimii (keltainen/sininen. Jos ylhäältä rajaisi pois niin kuva muuttuisi tasapainottomaksi. Terävyysalue kohdallaan. 4p
4p, ei mitään poistettavaa/lisättävää.
Studioon? :) Taidat, Harry, provosoida... Levottomalla sommittelulla tarkoitin lähinnä sitä että taustan korret ovat mun mielestä ehkä vähän liian terävät ja vievät turhaan huomiota pääkohteelta. Lähinnä linnun yläpuolella olevat ja etenkin tuo linnun päästä nouseva korsi häiritsee; oikeassa reunassa bokeh on "kohdillaan". Vaihtoehtoisesti terävyysalue voisi toisaalta olla hitusen laajempi, jolloin taustan korret piirtyisivät terävämpinä. Nyt se on jotain siltä väliltä. Mutta ehkä se häiritsee vain itseäni.
"Olisiko lintu kenties pitänyt viedä studioon, jossa sille olisi saatu yhtenäinen tausta studiokankaalla ?" Naurahdin :D
Tekniikan tohtorismiehen tasoista jälkeä, mutta pystyrajauksella ja hiukan jyrkentämällä-tummentamalla paranisi edelleen.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.39 (67 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty