Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Aamulla on YT:t

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Myötätuntoni niille, jotka laman takia joutuvat öitään valvomaan.
Tekijä: Petri Karvinen-Valokuvauksen kuukausiteema

Annetut kommentit

Ei jummarrra tätä tähän teemaan!!!!
Unettomuus voi kuulua lamaan. Kuvan nimi johdattelee aiheeseen. Kuva itsessään ei kirvoita mielleyhtymiä lamaan. Se ei kuitenkaan tee tästä huonoa kuvaa. Pidän, ja anna kaksi pistettä (viitaten teemasta irtoamiseen).
Minä en ymmärrä tätä Aukeaa enää. Tämä on ainoa näistä joka viestii jotenkin lama-ahdingosta. Täällähän menee mikä tahansa väkisin väännetty skeida läpi paitsi oikeasti visuaalisesti tehokas kertova kuva.

Näin minä luen tämän kuvan:
"Rahaa ei ole, tulevaisuus on epävarmaa, eikä uni vaan tule. Suomi, lähiö, 90-luvun lamavuodet, kireät perheet, alennusmyynnit ja harmaus."

Näin helppoa se on, pari elementtiä ja otsikko jotka kertovat olennaisen.
Tom Pesch tuossa yllä tulkitsi kuvan niin kuin kuvaaja sen tarkoittikin. Lama-aikana ihmisten ahdistus kasvaa ja ahdistuneiden ihmisten määrä kasvaa ja silloin valvotuttaa. Kuva voisi olla jopa henkilökohtainen, ellei tilanteet olisi kääntyneet parhain päin.

-Kuvaaja
Minä kyllä ymmärsin tämän. ja tätä juuri tuolla etusivulla tarkoitin. Joillekin tämä puhuu voimakkaasti lamasta. toiset ei sitä ymmärrä. Ei se ole niin yksiselitteistä, että mikä kuva puhuu lamasta ja mikä ei. Toiselle toinen, toiselle taas joku muu. Siks varovasti puhuisinkin siitä että joku ei kuulu teemaan. Voi tietysti tunnustaa ettei jotain ymmärrä... Mut se on eri asia kuin se ettei joku kuulu teemaan.
Minusta tää on hyvin teemaan sopiva kuva, yksi niistä harvoista tässä teemassa. Tomin kanssa suunnilleen samoilla linjoilla, paitsi että kuvan otsikko on mun mielestä liian ohjaileva, suorastaan ärsyttävä. Sama kuva on tainnut muuten olla ennenkin Aukeassa nähtävillä?
Hyvin samantapainen kuva on ollut esillä, mutta tämä otettiin saman yöpöydän valossa samasta sijainnista sillä erolla, että unettomuusjakso oli eri :)

-kuvaaja
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.23 (44 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty