Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Tyrskykalastusta

Nikon D200
Nikkor AFS 300/4
-Jukka Tiippana

Annetut kommentit

Makee kuva! Kauniit sävyt/hyvä syvyysvaikutelma. Toi toisen kala kyl kruunaa tän kuvan.
Hyvä tilanne kuva, toinen kuolaa kalan perään...4
Onko kuvaa muokkailtu mitenkään Photarilla? Hieno kuva kyllä, mutta jotenkin nuo linnut näyttää Photarilla lisätyiltä...
Jotenkin näyttää isoilta noi tyrskyt verrattuna tiiroihin? Voihan se johtua suuresta polttovälistä.
Kakkosen antajille kantoa kakkoseen. Tää on kyllä 5p kuva. Nice! =)
Kerrassaan komea ja voimakas luontokuva.
Nappi otos, jossa kaikki eri elementit kohdallaan.

5 p.
Kiitos kommenteista!
Jani ja Kimmo, kuva on muokkaamaton kuten tiedoissa lukee.
Tämä on kyllä mielettömän hieno, mutta itseeni häiritsee myös noin "omituiset" mittasuhteet... Mutta kun sanot, että kuva on muokkaamaton niin kai tässä vaan pitää silmää totutella.
Näyttävät tosiaankin omituiselta nuo mittasuhteet. Samalla se saa nuo lokit näyttämään varsin "muovisilta" tuota tyrskyä vasten, mutta se saa myöskin silmän jäämään katsomaan pitemmäksi aikaan kuvaa, jota normaalisti olisin katsonut vain sekunnin murto-osan (en todellakaan ole luontokuvien suurkuluttaja..).
Tuo alempi lokki näyttää vähän hassulta, ja mittasuhteet ja etäisyydet ovat hankalasti hahmotettavissa (sanoin "alempi", koska en ole aivan varma kumpi on lähempänä; alempi _näyttää_ olevan lähempänä, mutta toisaalta sen toinen siivenkärki on ylemmän lokin takana...), mutta ehkä juuri se tekee kuvasta kiintoisan, kuten Esy yllä totesi.
Valo osuu poikkeuksellisen hienosti lintuihin ja saa ne erottumaan taustan tyrskyistä, joiden sisällä linnut kisaavat saaliista. Myös täyden aukon käyttö, nopea suljinaika ja pieni ISOarvo on auttanut poimimaan tapahtuman maisemasta.
Kuva ei ole sattuma - olen kytännyt sen kaltaista koko kevään valottaen kymmeniä gigoja kuvia. Tämä on mielestäni toistaiseksi paras ja siksi esillä.
Kritiikin lintujen muovisuudesta, mittasuhteiden omituisuudesta ja epäilyt PS:n manipulatiivisesta käytöstä pyrin ymmärtämään kohteliaisuuksina - ts. kuvan on liian hieno ollakseen aito ;)
Kuva on muuntamaton, kuten sanoin. Käytän jälkikäsittelyssä Nikonin Capture NX2:sta, jolla PS:n kaltaiset manipulaatiot eivät ole edes mahdollisia. Kuvien jälkikäsittely puolestaan on pakollista, sillä kuvaan vain RAW:ta.
Kiitos edelleen palautteesta!
ruman värinen ja sekava kuva johon on saatu napattua hieno tilanne.
Mun mielestäni hieno kuva ja hyvä tilanne:)
Vai nappi otos? Teknisesti ok, visuaalisesti tylsä. Linnut paskaisenväristä vettä vasten eikä sitten paljon muuta.
Kun katsoin kuvaa ekan kerran, piti heti tarkistaa kuvan kategoria... ja hiukan yllätyin muuntamaton-tiedosta, niin epäluonnollisen pieniltä naurulokit näyttävät tyrskyihin verrattuna. Mutta en lainkaan epäile kuvan aitoutta, riittävän perusteellinen selostus siitä on tuossa yllä. Mutta ei voi mitään, näin lintuharrastajan silmään se näyttää siitä huolimatta edelleen kummalliselta, mistä sitten johtuneekin.

Luulenpa, että tykkäisin sinänsä kivasta tilanteesta enemmän, jos taustan tyrskyt olisivat selvästi pehmeämpiä ja linnut erottuisivat niistä selkeästi eli olisivat lähempänä kuvaajaa. Veden värille ei tuolla kuvauspaikalla varmastikaan voi mitään, muttei se tosiaan ole vähääkään kaunista. Ja tyrskyt ovat niin pysähtyneitä ja vievät ison osan huomiosta, että kokonaisuudesta tulee sekavanpuoleinen. Yritys hyvä kymmenen kuten sanotaan, mutta...
Minusta tausta on erinomainen juuri noin kun se on nyt. Usein lintukuvissa tausta menee liiankin pehmeäksi ja yksinkertaiseksi. Keväisen kosken väri on varmaan luonnostaankin usein tuollainen. Ja vaikka väri johtuisikin vaikka ihmisen vaikutuksesta, ei se kuvaa huonontaisi. Mainio kuva, hauskakin. 5p.
Erittäin hieno kuva! Ei tule mieleen mitään korjailtavaa. Olkoon paskaista vettä ja tylsiä lokkeja, sitä se luonto kai sitten on ja tosi hienosti tilanne on napattu kuvaan. Ei minusta noin hyvää kuvaa ja tilannetta ole syytä lähtä muokkailemaan. Se on mitä se on, turhaan sitä vääristelemään :) Luontokuvat pitää minusta ollakin luonnollisia. Täydet pointsit minulta!
Tilannekuva parhaasta päästä. Jotenkin epätodellinenkin, sillä lokit näyttävät päälleliimatuilta. Hieno on.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.76 (102 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty