Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Omatunnon tuskia


-Martti Virtanen

Annetut kommentit

Vau, todella vau. Voimakas kuva, jota vielä jyrkkä kontrasti voimistaa. Käsi ja tytön ilme yhdessä kolahtaa vain tavalla jota en pysty selittämään. Hyvä!
Voimakas kuva tosiaan. Erittäin ahdistava samalla. Jumalan armo ja siunaus...
Hieno idea ja toteutuskin melkein, mutta minusta tuo tyttö kyllä näyttää vähän siltä, että meinaisi revetä nauramaan minä hetkenä hyvänsä. Ehkä en vain osaa lukea ilmeitä, mutta...
Oli pakko heittää vitoset kehiin, kun on niin hieno toteutus, että...

Heti tuli mielleyhtymä jostain hihhuliuskovaisen isän autiritäärisestä toiminnasta tytärtään kohtaan, kun tämä on jäänyt kiinni halailusta, naapurin pojan kanssa takana olevassa metsikössä....
Minä näen tuon käden "henkisenä elementtinä" eli tyttö on omantunnon tuskissa ja se tuska tuntuu siltä, kun tuo käsi sitä päätä puristaisi. Se omatunto ei ole se oman isän fyysinen käsi, mihin edellinen ymmärtääkseni viittasi. Tunnelmaa vahvistaakseen kuva vois olla vähän utuisempi - ympäristöltään siis.
Mielenkiintoista tämä pisteytys taas, kummiskin eniten taas 2:sia ja kukaan ei taas viitsi sanoa miksi tässä on paljon parannettavaa? Riina Vesterinen siinä kyllä mainitsi ja kiitos hänelle siitä olen asiasta samaa mieltä. Miten helvetissä te idiootit luulette että voin koskaan ottaa parempia kuvia kun ei mitään kommenttia tule miten tehdä parempia kuvia?
Maggahan ilmaisi, että "voimakas kuva, jota vielä jyrkkä kontrasti voimistaa"....
J jos alat kuvan julkaistua tuijottamaan noita piste-palkkeja, niin varmasti petyt,
varsinkin kun se käsittääkseni on niin, että ihminen kun katsoo jotain kuvaa, eikä se tunnetasolla liikuta häntä millään tavalla, niin helposti sitä tulee annettua pisteet täysin perstuntumalta, analysoimatta sanallisesti itse kuvaa sen tarkemmin.

Näin ainakin tulee itse toimittua, sillä onhan se aukean julkaisutahdin ja suht´erilaisen annin kohdalla aikas puuduttavaa kirjoittaa jokaisesta kuvasta tekstiä, jollei se tosiaan anna katsojalle minkäänlaisia viboja.

T: Idiootti, joka saamistaan ykkösistä ja kakkosista huolimatta julkaisee vastaisuudessakin kuvia, eikä silti tuomitse niitä kommentoimattomia ykkösten/kakkosten antajia
Kiitos härry mielipiteestäsi, kommenttisi toi minulle paljon uusia näkökulmia kuvaamiseeni ja kerroit myös hyvin miten kuvaa olisi voinut parantaa, saisinko lisää mielenkiitoista palautettasi?
Pahin ongelma on tytön ilme; hymyilee vaikka pitäisi kärsiä. Idea on hieno, kehitä sitä, mutta pyydä Riikkaa olemaan kärsivän näköinen, orjantappurapensas päässä...
Dramaattinen kuva, kaikki viivat johtavat pään sisään. Dramaattisuus on kuitenkin niin rakennettua ja todellisuudelle vierasta, että menee melkein tuonne hihhulihuumorin puolelle, varsinkin kun tytön on ilmeestä päätellen vaikea pysyä vakavana. Tällaisessa kuvassa ilme on erittäin ratkaiseva, sommittelultaan ja sävyiltään kuvassa on voimaa.
Martti, pisteytyksestä ei kannata tällä foorumilla juuri välittää. Mutta toisaalta myöskään kommentit tyyliin "Miten helvetissä te idiootit luulette että voin koskaan ottaa parempia kuvia kun ei mitään kommenttia tule miten tehdä parempia kuvia?" eivät varmaan ole paras tapa motivoida ihmisiä kommentoimaan... Itse kuvasta sanoisin, että siinä on ajatusta ja jonkinlaista otettakin, varsinkin jos käden ymärtää symbolisesti. Sommittelu ja sävymaailma kolahtavat, mutta tosiaan tuo ilme vähän häiritsee kun ei oikein tiedä miten sitä pitäisi tulkita.
vaikuttava, hymynkare(?) hauska juttu
Hetihän sitä kommenttia alkoi tulemaan AIHEESTA kun vähän "pyysi"
Miten tehdä parempia kuvia? Sallittakoon mielipiteeni. Kauniit mustavalkosävyt o.k.
Rajaus kohdallaan, diagonaalisia rakenteita jossa kuitenkaan itse kiintopiste, näin ollen tytön kasvot/kasvojen ilme ei vakuuta. Eli tunnetta jäin kaipaamaan kuvasta. Huono tämä ei suinkaan ole...mutta tunne ja kuvan nimi; Omantunnon tuskia, eivät silmiäni "sytytä"...ehkä olenkin sokea?
Kiitos mielipiteestäsi Mika.
Ilmeestä olen täysin samaa mieltä mitä kuka tahansa tässä edelle on siitä sanonut, se ei ole tarpeeksi vakuuttava. Kuva itsessään on kummiskin syntynyt tilanteen mukana, joten suunnitellusti tämäkin kuva olisi ollut huomattavasti parempi. Ja ihan kokonaisuutena pyrin tulevissa töissäni parantamaan yhdenmukaisuutta, sekä teknistä tasoa.
Kiinnostavaa ja kunnioitettavaa, että kuvaaja itse on halukas käymään keskustelua!
On todellakin antoisaa, käydä asiallista ja rakentavaa keskustelua, kuvasta kuin kuvasta.


Tässä kuvassa häiritsee se että kuvattava on liian tietoinen kameran läsnäolosta.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.95 (57 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty