Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Mikko 4

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle

-Jaakko Leimio

Annetut kommentit

Sarjan hienoin minusta. Oikein mukavasti sommiteltu.
Ihan mukavat yo-kuvat. Hyvät kuvauspaikat. Tuore ylioppilas on vasta portaiden alapäässä ja matka ylöspäin on aluillaan. Ja ensimmäisissä ollaan sillalla nykyisyyden ja tulevaisuuden välillä. Näistä plussaa.

Itse kaipaisin ihon sävyihin vähän lisää lämpöä. Nyt on jotenkin kalpea ylioppilas.

Sarjasta 3p. (En jaksa palata arvotelemaan jokaista kuvaa erikseen)
kyllä, sarjan paras selkeesti. etenkin pikkukuvana näytti todella hyvältä. isompana huomio kiinnittyy oikean reunan ahtauteen, jota vinjetointi kuristaa edelleen. kuvauspaikka on hyvin valittu ja sävyt toimivat. myös mallin asento on luonteva (jalat "mukailevat" hyvin portaitten kaarta ja katseen suunta kameraan on hyvä [toisin kuin joskus se on tylsää]) siis koko kuva on tilanteeseen kerrassaan sopivasti tehty. hiukan kuitenkin vaalentaisin oikeaa reunaa ellen peräti rajaisi uudelleen aavistuksen löyhemmin. mutta kaikenkaikkiaan tyylikäs, hyvä kokonaisuus.
Jep, sarjan paras minunkin mielestäni tämä. Jotenkin kuvia kyllä vaivaa harmaus ja sävyttömyys ja näin ollen Juhanin mainitsema kalpeuskin.

Sommitteluissa on kyllä ideaa, mutta toteutus vähän tökkii.
voiskohan tuo harmaus ja sävyttömyys johtua siitä, että kuva on käsitelty sellaiseksi. Tarkotus oli siis saada henkäsy vanhaa tuohon.
Kuvaajalle huomio: Eino käytti sanaa _vaivaa_. Juhani totesi, että kaipaisi lämpöä. Eikö siis ole ihan sama, vaikka käsittelyllä olisit hakenut mitä, jos yleisö on tätä mieltä? Rautalangasta vääntäen: Arvioidaanko täällä kuvaajan mielihaluja vai sitä, miltä kuva katsojan silmään näyttää?

Minusta sävyttömyys toimisi muuten, mutta yhdistyminen ylioppilaskuviin on minusta hieman arveluttava idea, koska minusta se tuo kuviin apeutta ja menneen kaikua huonossa mielessä. Ikään kuin raskautta. Ylioppilaaksi pääsemisen pitäisi kuitenkin olla ilon ja valon juhla, josta nuori ponnistaa eteenpäin kohti elämän seuraavia haasteita. Olisit ennemmin vaikka laittanut ihan rehellisesti mustavalkoiseksi tai seepiaksi kuvat sitten ennemmin kuin tälleen värejä vaan valjuntanut.
Mielestäni kuvan värimaailma ja jopa melankolinen tunnelma tuovat tähän otokseen enemmän viestiä ja tunnetta, kuin se, että kuva olisi perinteinen väritykseltään. Kirkkaat värit vähentäisivät kuvan puhuttelevuutta.
Tämä kuva on samalla onnellinen, että hieman haikea. Taakse jää hyvät muistot koulusta, lapsuudesta, lukioystävät, jne. Edessä olevasta ei ole vielä varmuutta. Kuitenkin ylioppilaalla on varma katse, usko tulevaisuuteen. Menneisyys on muokannut ja kasvattanut henkilön tulevaa elämää varten, siksi tämä kuvan käsittelykin sopii kuvaan mainioisti.

Jos kuva olisi käännetty mustavalkoiseksi, kuten edellisessä kommentissa ehdotettiin, kuvan syvyysvaikutelma ja esimerkiksi portaiden muoto ja olemus olisi täysin erilainen, eikä kuva olisi ollenkaan näin puhutteleva tai kuvallisesti toimiva. Kuvasta katoaisi ainakin minun nähdäkseni se herkkyys, joka tässä on tavoitettu.

Miksi ylioppilaskuvan pitäisi aina olla tekopirteä tai tylsän samanlainen, kun tähänkin näin tavalliseen aiheeseen saa pienellä miettimisellä niin paljon sanomaa.

Kun miettii sarjaa kokonaisuutena, jää tästä hyvin positiivinen maku. Ovathan varsinkin kaksi keskimmäistä kuvaa hyvinkin iloisia, jos tästä ei onnellisuutta löydy.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.27 (26 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty