Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Päivänsäde viimeinen

Käytiin nättinä toukokuisena päivänä kuvailemassa Eeva keijua metsän siimeksessä, tässä kuvassa on ainoastaan käytetty luonnon omaa valoa.

40d
70-200mm 4l

Jälkikäsittelystä ja softauksesta haluaisin teidänkin mielipiteitä.
-Arto Tapio

Annetut kommentit

Sattupa sopivasti 2 keijukaista peräkkäi. :)
Tosiaan satumaista tunnelmaa nyt etusivulla!:) Tämäkin on nätti.
Vähän on liian valoisaa, jotta tuota nimeä sopii käyttää. Kuva OK.
Hyvä, mutta varjot päivänsäteen kasvoilla hiukku häiritsee.
Hirveen kontrastinen kuva, vähän joka suunnassa mennään eteenpäin ja sitten tullaan takasin. Lämpimiä sävyjä kasvoilla, varjot punertaa mutta sitten käsien varjot ovat kalman siniset.
Mustatukkainen keiju jonka ylisaturoitunut kirkkaankellertävä asu tekee riitaa jokseenkin surullisten ja tummien silmien takaa? Jos tämä nyt on viimeinen päivänsäde niin ehkä vähän kylmempää sävyä, latteempia sävyjä/kontrasteja/värikontrasteja. Metsä jossa keiju istuu voisi olla rujompaa, hakkuu aluetta, harmaata. Tuo siiven katkeaminen on hyvä juttu, tukee kuvaa.

Teknisesti menee jotenkin kanssa oudoksi, hirveesti varjoja tulee jokapuolelta mallin kasvoilla, käsille ja joistakin kohtaa tekee niistä tuon käsittelyn kanssa suttuisen oloisia. Poskessa taitaapi olla jotain brushin jälkiä? Jossain jenkkilän tutkimuksessa joskus todettiin että valokuvasta ihminen erottaa ensimmäisenä kirkkaimman pisteen, tässä se on tuo ylikeltainen tuossa puvussa, vie vähän huomiota kasvoilta. Valon eteen vaikka kotikutoinen valkoinen lakana tappamaan noi varjot jotka lehden oksilta lankeaa, tasuri sinisellä geelillä tasottamaan, hieman ali ja siinä olisi viimeinen päivänsäde :)
Ja lisäyksenä, kuvaan on selkeästi on nähty vaivaa, mutta kun aletaan toteuttaa tämänkaltaista kuvaa niin olisi hyvä rakentaa se ajan kanssa, jutella mallin kanssa, miettiä paikka, valo, värit, kontrastit, valoperspektiivit, mitä haluat kuvalla kertoa/tuoda esille. Jotenkin tästä jää semmonen fiilis että on saatu ahaa elämys että kuvataan keiju ja sitten menty metsään ottaa pari fotoa. Kiva yritys :)
Kuvasta löyty paljon pieniä vikoja, jotka laskee rutosti kokonaisarvosanaa. Olisi kuvaushetkellä kannattanut miettiä mitä kuvassa näkyy, ja pyrkiä tällöin poistamaan kuvissa näkyvät virheet. Nyt esimerkiksi varjot muodostavat keijun kasvoille ikäänkuin parran, ja keijun käsi näyttää "grillimakkaralta". Olisin siis kiinnittänyt erityisesti huomiota varjoihin, ja mihin ne osuu. Pientä vikaa löytyy myös keijun sormien asennosta, joka voisi olla luonnollisempi. Kuva on kyllä muuten hyvä, mutta jälkikäsittelyä tämä olisi vaatinut roimasti. 2p
nättinä tosiaan on käyty kuvailemassa. :)
Ei näytä kyllä yhtään siltä, että olisi luonnonvalossa kuvattu. Aika jännä.
Upea valo ja keiju-mainen Eeva :D Minusta metsään kuuluu valot/varjot, joten kuva siltäosin on aidon tuntuinen ja tekee kuvasta mielenkiintoisen :D 4p
Vai että grillimakkaroita ja ahaa elämyksiä. Kiitoksia vain palautteistanne kaikille. Meillä onkin Eevan kanssa jo uusi visio muhimassa. Koitetaan niistä ruuduista sitten jättää makkarat ja parrat pois. :)
On satumainen kuva, ja päivänsäde viimeinen on tosiaan päivänsäde, eikä iltarusko. Ei yhtään liian kovat kontrastit, menkää itse metsään ja katsokaa, kun puiden lehvästön välistä aurinko heittää viime säteensä; siinä jää ympäristö pimentoon
Kerrassaan suloinen!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.43 (77 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty