Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Öinen Isojoki

Yö+pitkä valotus+koskinen kohta joessa = Pimeä mystinen otos.

Ensimmäinen julkaisuni, palaute on tervetullutta.
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Sami Mäkelä

Annetut kommentit

Mä tykkään. Joen pintä on samettinen, mutta ei kuitenkaan jäänyt paikoilleen... jos jostain pitää kitistä niin olisin rajannu ylhäältä ainakin 3 senttiä, niin että puiden latvat jäis kuvan ulkopuolelle... tois lisää mystisyyttä/yön tuntua.
Keltaisen ja sinisen sävyt sekä pehmeä veden pinta toimivat. Kuvaa voisi tiivistää (taivas ja karahka oikealta pois).
Tämä on kuin kaunis runo.Rauhallinen.Oikealla vaalea risu/keppi hieman häiritsee, mutta vain hieman.Hieno on.
Hyvä avaus, lisää vain tällaista herkkua silmälle! Näkymä tarjoaisi aineksia useampaankin kuvaan: musta vesi vielä pelkistetymmin, rentukat, oikean rannan akvarellimainen koivikko. Tällaisena kuva on harmoninen ja selkeä, mutta hivenen persoonaton. Mutta eipä tuo haitanne, kun lopputulos on näin kaunis.
Marillan kanssa samoilla linjoilla, eli puiden latvat vex, niin mystisyys lsääntyisi.

Hieno kuva jokatapauksessa =)
Puiden latvojen poisto tekisi tosiaan mystistä jälkeä, toisaalta lyhyempi valotusaika tekisi lisää elämää. Kumpi on parempi, syödä vai säästää kakku, molempia ei voi tehdä yhtä aikaa. Jotenkin kuitenkin kallistuisin enempään elämään, staattisuus häiritsee
Mää en lähtis poistaan tuota taivasta; se tuo vähän valoa tummaan kuvaan ja parantaa tilantuntua. Paljon tavaraa yhteen kuvaan, mutta pysyy aika hyvin kasassa. Ismon kommenttiin yhdyn.
Kiitos kaikille kommenteista!

Tuota taivaan rajausta mietin pitkään, mutta päätin jättää sen tuollaiseksi, koska halusin että valon heijastukselle vedestä on jokin lähde (vaikka tietäähän sen että taivaasta se heijastus yleensä tulee). Toki toisi lisää mystisyyttä jos tuota lähdettä ei näkyisi.

Tuo 15 sekunnin valotus oli maksimi mitä kamerani tarjoaa, niin päätin kokeilla sitä tähän ensimmäiseen "uninen virtaus" kokeiluuni.
Kannatti kuvata.
-p
ihan mielettömän upea kuva:)
Mä kanssa melkein tuon taivaan tuolta pois rajaisin. Mahottoman kaunis kuva kyllä.
tosi hieno tää vesi ja hyvä kuva.. mutta haluan antaa neuvoja.
Hyvä alku ehdottomasti. mutta hmm. kuva on liian pimeä, mutta tietysti, ongelmana on puhkipalava kohta johon aurinko iskee.. kuvankäsittelyllä sais kuitenkin pidettyä sen aisoissa ja valaistua ympäristöä paljon. katso mun koskikuva ihan näin esimerkkinä. mut tällaset on tosi mukavia, pitkävalotuskosket meinaan.
jatka ihmeessä harrastusta ja julkaisemista! Good job! :)!
Kiitti neuvoista :] Vesi on semmoinen kun se kamerasta tuli, mutta sitten reunoille laitoin kyllä aikalailla valosuutta lissöö, jos olisi laittanut enemmän valoa niin olisi mennyt aika rumaksi mössöksi. Tämä on otettu siinä toukokuun lopulla, aurinko oli kyllä jo laskenut tuonne metsän taakse, että taitaa tuo puhkipalanut kohta olla vaan heijastus taivaasta.

Tässä tuli kameran rajat kyllä vastaan, valotusaika tapissa, aukkoa olisi voinut suurentaa, mutta sitten olisi syvyyttä kyllä kadonnut vielä enemmän. ISO-arvoa olisi voinut suurentaa, mutta kun kamera ei ole järkkäri ja kohinaa tulee pirusti hämärällä, niin sitten sitä detailia vasta kadonnut olisikin kohinan poistamisen jälkeen. Järkkäri jos olisi ollut tässä niin asiat olisi olleet huomattavasti paremmin. :P
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.14 (57 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty