Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Ajatus

Olen valokuvannut jo jonkin aikaa, mutten kovin ahkerasti. Nyt olen yrittänyt kuvata vähän paremmin, mutta vikoja on tietty edelleen. Itse tykkään tästä kuvasta, mutta haluaisin kuulla, miten se olisi voinut olla vielä parempi, ja erityisesti, miten tekniikan ja säätöjen kanssa ois voinut toimia paremmin.

Muuttamaton pieniä levelsien säätöjä lukuunottamatta.
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Reetta Niinisalo

Annetut kommentit

Hyvä sommittelu ja mukavan "utuinen" tunnelma. En tiä, voisko kontrastia olla ihan pikkuisen enemmän.
Tästä huokuu suomalainen haikean romanttinen blues. Tykkään!
Kimmo ilmaisi hienosti asian, tuolla "bluesillaan"...

Hyvin rajattu/sommiteltu kuva, jossa "aitoa tilantuntua", koska malli näyttää, kuin hän olisi tosissaan aatoksissaan.

Kauniit sävyt kuvassa, jolle aivan pakko antaa täydet bojot.
Kiitos kommenteista Sampo, Kimmo ja Harry. :)
Sampo: kontrasti vois olla kyllä hyvä tässä. Pelkäsin vaan että asioita palaa puhki, mutta vika on lähinnä ohjelmien käyttäjässä. :D
Kimmo: Kiva, että tykkäät! Blues kuulostaa hyvältä tämän kuvan yhteydessä. :)
Kiitos täysistä pisteistä ja perusteluista, Harry. :) Mallini on tuttu ja turvallinen ja hyvä. :P


Ellen erehdy niin kuvan valkotasapaino ei nyt ole, noh, tasapainossa. Sen näkee ruohosta ja mallista, violetti ja yliampuva sinisyys. Voisiko sitä korjata kuvankäsittelyssä, jos kuva siis on RAW. Kuvanlaatu tuntuu myös olevan heikko kun ajatellaan terävyyttä ja piirtoa. Muuten idea on hyvä. Sommitelma toimii, ja pidän usvaisesta taustasta. Idea siis hyvä sommitelmineen ja taustoineen, teknisesti parannettavaa. 2p.
Idea on kyllä 3p :)
Miekkakala vaanii nenä pystyssä matalassa rantavedessä pahaa aavistamatonta uhria. Onneksi se ei ole kovin iso.
Tämä on hieno muunnelma Kalevalan Ainosta. Älkää alkako rutista, sanoin muunnelma. Värit on aivan liian hempeän siniset, mallin ei tarvitse (kuten itse kuvan ei missään nimessä) olla terävä, tämä on sumuisen illan (päätellen sinisestä) kuva, hieno tunnelma. Valkotasapainon säätö, keskity siihen, tässä on liikaa luonnottomuutta, jota ehkä haitkin, "tuonelan tunnelmaa". Mutta hyvä sommittelu, hieno idea, ei kaikki voi olla, eikä pidäkään, täydellistä. Ja kommenttisi: "mutta haluaisin kuulla, miten se olisi voinut olla vielä parempi," osoittaa nöyryyttä ja oppimishalua. Elämä ja kuvaaminen on koko ajan oppimista. Eihän tälle voi antaa kuin vitosen.
Kiitos Henri, Tony ja Raimo, kun kävitte kommentoimassa. :) Henri: kiitos vinkeistä, koitan keskittyä valkotasapainoon ensi kerralla paremmin. Sinistä oli kyllä silloin oikeastikin (aurinko on juuri nousemassa), mutta ei tietenkään ihan näin sinistä. Kuten sanoin, tekniikka ei ole vielä täysin hallussa, ja tuon kaltaiset jutut on vielä opeteltavana. Raimo: Aino-vertauksesi on kiva. Mielleyhtymä on melko sopiva, sanoisin. :) Pehmeyttä tässä on yritetty ja sumu vähän haittasi terävyyttä kun on vähän kauempaa otettu kuva. Mutta minusta tämän ei tarvitsekaan olla tämän terävämpi välttämättä.. Pehmeys on hyvä juttu minusta. :) Kiitos paljon!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.08 (52 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty