Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Myrskyyn


Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Tuomas Korppi

Annetut kommentit

Ja tietysti sanallinen arviointi, paras arviointi :)
Tämä on ihan mainio kuva. Sinne juu lentää. Ehkä himppa lisää terävyyttä lokkiin vai mikä tirppa lieneekään. 4p
Kalatiira, I suppose. Olisi se hieno juttu, jos kuvaajat viitsisivät määrittää kohteen.
Tosi hyvä. uhkarohkea vaikutelma, mutta tuntuu ihan kuin linnulla olisi joku syy lentää pimeyteen.. ihan niinkuin se olisi määrätietoinen ja uhmaa vaaraa saavuttaakseen päämääränsä. huippu.
Kalatiirahan se. Itse en tässä kuvassa näe juurikaan merkitystä sillä mikä tirppa tuossa lentää (vrt. dokumentaariset lintukuvat). Onko kuvan kohde edes tuo lintu, siinäpä nimettömälle pohdinnan aihe :).
Mukavan uhkaava kuva. Mä pidän tunteesta mitä kuva herättää.
Villi ja vapaa lintu lentää minne haluaa-vaikka myrskyyn...
Linnun nokka osoittaa juuri tuohon tummimpaan kohtaan:)
Helmi.
Minusta taivas on kumman rakeinen ja sävyliukumat ovat epätasaisia etenkin tuolla tummimmalla alueella. Nämä johtunevat kuvan pienentämisestä ja pakkaamisesta, originaali lienee tässä suhteessa parempi. Silti jotenkin tästä vain jää sellainen vaikutelma että tuo mv-käännös on tämän kuvan ainoa pointti. (Sama kuva värillisenä tuskin olisi saanut noin korkeaa pistekeskiarvoa.) Kaiken tämän kritiikin jälkeen pitää kuitenkin sanoa, että on tässä potentiaalia, enkä minä tätä nyt niin huonona pidä, vaikka ei ihan mun lemppareihin Tuomaksen kuvista ylläkään :)
Tässä on sellaista maailman lopun tunnelmaa. Kuin jostain toisesta ulottuvuudesta. Hui!
Mietin pitkään, miksi tämä kuva on toisaalta hieno, mutta jokin mättää... mä en oikein usko tuohon myrskyyn. Lintu on lentämässä pimeyteen ja lakkaa olemasta, mutta en oikein usko siihenkään. Pimeys/myrsky on keinotekoisen näköinen, siis liikaa tummennettu, pilvien uhkaavat muodot häviävät - tai sitten pilvet vaan ovat liian rauhallisia. Ehkä kuitenkin lievempi ja pienempi tummennettu alue riittäisi, ei olisi niin rautalangasta väännetty. Meniköhän nyt nipottamiseksi... mutta kyse on kuvan olennaisesta viestistä.
Lintu on sävyiltään ja asennoltaan hieno, niukat valonsäteet saattelevat sen matkaan.
Kuvaa on jonkun verran cropattu+ toki dramatisoitu mv tuo tuon rakeisuuden esiin. Olisi pitänyt varmaan hieman pienempänä laittaa, sillä ~30cm paperivedoksessa nuo värit menevät ihan fine. Itseasiassa siitä suikaloin oikeasta ja alareunasta mustaa jonkun verran pois, kun paperilla tuntui olevan tummaa liikaa. Sävyerot oikessakin kuvassa on melko suuret. Harmaa päivä, yhdestä pienestä pilven raosta paistaa auriko (ylä vasen) ja toiselta puolelta soutuveneen päälle nousee jylhä sadepilvi. Kastuin.
Jotain vanhaa (johtunee juuri tuosta rakeisuudesta) josta minä pidän, uhkaavakin.. Minulle tuli vähän sellainen olo, että on niin kuin lentokone olisi putoamassa myrskyn takia:(
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.45 (66 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty