Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Albino


-Johannes Sipponen

Annetut kommentit

Sorsien enkeli! Nyt en selitä muuta. Vitosen tyrkkäsin.
On kyllä melko parhautta näistä lintukuvista, taustan sorsat vielä ihanan maalauksellisia.
Enkeli kuten Juha totesi. Siipien sulat hennot, "varpaat" hauskat. Asetelma on täydellinen, tavikset tarpovat tuolla raskaan oloisessa vedessä ja tämä yksilö ottaa kevyesti. Loistavan tilanteen olet saanut ikuistettua.
Niin, tausta olisi saanut olla etenkin tuon albiinon pään kohdalla tummempi, mutta siihen ei varmaan voinut vaikuttaa.
Juu kyllä täytyisi olla että vain ne jotka kommentoivat saisivat antaa pisteitäkin.
Meinaan eihän tämä nyt ykkösen kuva voi olla. Perhanan hyvä, annan 4p.
herkkä.
Aivan loistava kuva 5p tästä, hienoa.
Aivan mainio. Tuo alaosan rajaus tuo kummia mielleyhtymiä kadulla kävelevästä ihmislaumasta ja sitten tuommoisesta omissa ajatuksissaan liitelevästä tyypistä, jolla ei jalat pysy maassa sitten millään.

Upea myös ihan "vaan" lintukuvanakin katsoen. Tuo vatsan valo ja vesipisaratkin. Ei voi olla mieltymättä.
Hieno otos! Ja saman tapaisia ajatuksia tuli kuin Hissullakin.
ykköset tämmösiä kohtaan ovat joko 1) kateutta 2) paras-listojen kilpailijoita(kyllä!jotkut antavat ykkösiä muille että pysyisivät mahdollisimman ylhäällä listalla mahdollisimman kauan), tai 3) kostajia. mutta itse työstä: tässä on kultainen hetki ! enkeli vertaus osui oikeaan. ITSE olisin lisännyt lisää valoa taivaalle korostamaan "taivaallisuutta" tai albiinomaisuutta mitä tässä hait, mutta ehkä se olisi ollut liian pliisu ;) täydellinen näinkin. onnittelut !
Ne ongelmat, joita katkenneet päät mun silmiin aiheuttaa, on suht helppo antaa anteeks. :) Rennon, luontevan kaunis yksilö. Herkkä hetki, miellyttää silmää ja sielua. Tästä kiiiitooos!

Noh, ei kantsi pelihousuja repiä noista ykkösistä, koska aina löytyy ihmisiä, jotka inhoaa tahallaan tai ihan luonnostaan asioita, joista suurin osa pitää.
Hieno tilanne ja eipä ole itsellä tullut albiino sorsaa kertaakaan vastaan. Taustan sorsat kiva lisä mielikuva siitä normaalista "massasta" vaikka leikkautuvatkin osittain ikävästi pois. Hieno kuva vaikka tekniikalta hieman ontuu. Tarkoitan sillä että kuva on hieman lätty ja syvyys puuttuu.
En antanut ykköstä, mutta en vitostakaan. Perustelut, kuvaa olisi voinut vielä jyrkentsää, nyt se on sävyiltään aika pehmeä, albiinon siivet hukkuu taivaaseen, kaikkein skarpin osuus lienee pisarat.
Olen samaa mieltä Pirkitan kanssa. Pienellä levels ja curves säädöllä olisi saanut mielestäni täydellisen. Mutta 4p kuitenkin... on niin mainiosti muuten onnistunut.
itseäni kyllä häiritsee kuvan haaleus ja kontrastin vähyys. mielestäni nämä seikat syövät kuvan potentiaalia, mutta ei tämä huono ole. pienellä viilaamisella tämä voisi olla 5p arvoinen, mutta nyt annoin 3.
Levelsseillä leikkimisellä on rajansa... Mitä enemmän kontrastia, sitä enemmän silmänkarkkia, usein ajatellaan. Mutta se on vähä sama asia ku laittasit Sakari Kuosmasen herkkään Pieni Sydän -biisiin "pumtsikapumtsika" -tanssirummut taustalle... Ehh, eiku ne siellä jo on. No, sopiiko ne sinne?

Jotain zeniä, tai malttia pitäis pitää kädessä. Jos kaikkiin biiseihin tungetaan ne menevät tanssibiitit, niin miltä esim. Rautavaaran pysäyttävä Juokse sinä humma (siis se hummanihei...) enää kuulostais? Mää annan pisteet Johannekselle, että maltti jättää tään näin.
Näin tämän kotisivuillasi jo aikaa sitten, ja rehellisesti sanottuna siellä se ei tehnyt muhun mitään vaikutusta saati että olisin jäänyt katselemaan sitä pitempään. Itse asiassa ihmettelin, mitä näin valju kuva siellä etusivullasi oikein tekee, kun sulta löytyisi sinne paljon parempiakin...

Mutta nuo ylläolevat kommentit muuttivat kyllä hiukkasen suhtautumistani. Joo, onhan tuo irtautuminen hyvännäköinen, tavalliset sinisorsat alla mukavasti ja tuommoinen lintu nätti ja harvinainen. Lisäksi valo valaisee kivasti vatsan. Mutta ei, näin tiukat "passikuvarajaukset" aika harvoin miellyttävät silmääni ja se vaikutuksen tekeminen jää edelleen puolitiehen.

Vertasin tätä kotisivuversioosi, ja siellähän kuva on hiukan kontrastikkaampi. Se versio näyttää ehkä aavistuksen kylmän sävyiseltä kun taas tämä on utuisuudessaan melkein unenomainen. Katsoinpa samalla sieltä jälleen kerran erästä maisemakuvaasi, joka hiukan liioiteltuna iskee muhun tsiljoona kertaa enemmän kuin Albino (mutta enpä kerro mikä; käykää itse katsomassa maisemat sieltä, jos kiinnostaa). Huhhuh, miten mahtavan vaikutuksen kyseinen kuva edelleen tekee ja miten loistava tunnelma siinä on, vaikka se pienikokoinen onkin enkä ole huomannut sun laittaneen sitä esille missään muualla kotisivujesi lisäksi.

Mutta täytyypä vielä miettiä tuota pisteytystä: kolmosta varmaan painaisin nyt, mutta jos tämä ajan myötä kuitenkin alkaa näyttää paremmalta, saatanpa ehkä korottaa neloseen hyvin tallennetun dokumenttiarvonkin vuoksi.


Utuinen ja unenomainen, Antti, löysit just oikeet sanat! Nuo kahestaan tekee tähän kuvaan sellasen levollisuuden, että huh. Yhdistettynä hieman kiireiseen ja tunkuiseen alareunaan, se muuten taitaa toimia positiivisena voimana.
Minusta tämä huokuu herkkää maalauksellista otetta josta moni hyvä kuva koostuu.
Painan vitosta.
Myös aaltoileva vesi - jota harvemmin esimerkiksi sorsakuvissa näkee - tuo kuvaan mukavaa "tohinaa" ja menoa.
Ihan jees kuva. Käsittääkseni kuvassa ei kuitenkaan ole albiino vaan sorsan ja ankan risteytys. Joskus aikoinaan itse ihmettelin miten niin paljon albiinosorsia oli eräällä lammella ja valaistuneemmat kertoivat pitkät tarinat näistä elukoista. Lisäksi myös albiinon silmät olisivat vaaleat.
Tai sitten olen ihan pihalla mutta yhdellä lammella noita on ainakin 5.
Vai villiintynyt ankka? :D
En yleensä pisteytä luontokuvia, mutta tämä on niin ymmärrettävä, että nyt teen poikkeuksen.
Albiinoilta puuttuu pigmentti silmistäkin, joten ne ovat vaaleanpunaiset. Taitaa olla siis joku ristisiitos?
Melkein toivoisin, että tässä kuvassa olisi vielä jotain enemmän kuin valkoinen sorsa (lieneekö sitten albiino vai risteymä). Tavallisena sorsakuvana tämä tuskin olisi Aukeassakaan herättänyt mitään intohimoja, nyt valkoinen yksilö nostaa tämän kuvan muiden yläpuolelle. Olen kuitenkin itse vähän kriittinen, minusta tämä on ihan hyvä dokumenttikuva ko. yksilöstä, mutta en panisi tätä seinälle. Kolmosen annoin pisteiksi.
Ei sillä ole mitään väliä onko ankka vai sorsa vai ankkasorsa, sillä tässä on symboliikkaa.
Palaan vielä tuhon albinojuttuun. Meidän kotilammessa oli kolmena peräkkäisenä vuotena albinoita poikasten joukossa, tänä vuonna ei ainuttakaan. Onnex sentään uutena tulokkaana on nokikanapesue.

Albinopoikaset harvoin elävät muutolle asti, Ekana vuonna kolmesta kaks, tokana kahesta yks ja viimeisenä vuonna kahdesta ei selvinnyt yksikään. Huomasin lokkien tappavan albinopoikaset jos emon tarkkaavaisuus herpaantui.
ei ole ainakaan albiino.. hmm 3p. ei muuta kommentoitavaa.
Kuten Timo sanoi: "Juu kyllä täytyisi olla että vain ne jotka kommentoivat saisivat antaa pisteitäkin." Oma mielipide ei yhtään paha.

Sitten asiaa. Kuvassa on melkoisen lievä kontrasti, mutta se sopii tämäntapaisen "maalauksellisen" tilanteen kuvaamiseen täydellisesti +1. Yksi parhaimmista luontokuvista - rajauksen-, kohteen valinnan-, tunnelman-, paljon muidenkin osalta - mitä olen koskaan näyhnyt minkään tason valokuvaajan ottaneen missään päin maailmaa tahansa. Jos itse olisin tuon kuvan ottanut niin kyllä kehtaisin laittaa sen isona julisteena talon julkisivun peitoksi ja hymyillä vieressä leveästi. 5p.
Ei taida olla albiino koska silmät ovat tummat.. kuvana hieno, pidän tosi paljon:)
Utuisuus vain parantaa tätä tilannekuvaa.
Todella mahtavan herkkä ja kaunis kuva!Suorastaan henkevä tosiaan.Minullekin tulee tästä ihan kuin sorsien suojelusenkeli mieleen,kun se vielä lentelee tuolla toisten sorsien päiden yläpuolella niin erikoisen puhtaan ja hienon näköisenä ja nuo muut sorsat uivat laumana tuolla alempana maanpäällisen harmauden ja pimeyden sumentamassa energiavirrassa.
Toivoisin vain että hieno lintu erottuisi paremmin taustastaan-taivasta olisi voinut vähän tummentaa. Mutta kelpaa näinkin, todella! 4p.
Tässä muutama vuosi sitten voitti vuoden luontokuvan palkinnon teos, joka oi nimeltään "Kaakkurin lento" tai jotain sinnepäin. Muistuttaa tätä.
Kyllä se on kaunis.
Voivoi kun saisi niin paljon näyttävämmän pienellä säädöllä, 5 pistettä olisi tullut symboliikasta ja herkkyydestä, nyt vain 3 kun tekninen puoli ei iske.
5p
Aika hieno. Kuvan alaosa voisi olla kuitenkin vähän tarkempi. Nyt näyttää kuin kaksi eri kuvaa olisi liitetty yhteen. Mutta muuten hieno.
Ankkaenkeliltähän tuo vähäsen näyttää. 5p.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.12 (276 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty