Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kallo

Kallon majakka Kallon saarella.
-Markku Mäkelä

Annetut kommentit

Aika hieno. Onko tää oikeasti muuttamaton? Joiltain osin näyttää vähän muokatulta...
Kiitos kommentista ja kysymyksestä. Mietin itsekin hetken kumpaan ryhmään tämä kuuluu :]
Kuva on kolmen kuvan panoraama(photosopissa automaattisesti yhdistetty) mutta muutoin kuva "muokkaamaton". Eli levelsit, kontrasti ja rajaus on tehty. Rannikkovartioston rakennuksen edestä on häiritsevä antenni poistettu. Kuva on otettu vähän auringonnousun jälkeen, valotusaika on ollut 8 sekuntia. Aukkoa en nyt muista....... ai niin ja polarisaatiosuodin oli objektiivin nokalla.
Sampo kerro minulle mikä tekee kuvata "aika hienon" eli mistä pidit?
Muidenkin kommentit ja palautteen tervetulleita.
Joo en myöskään tiedä mihin laitetaan panoraamat koska kyllä siinä vähän joutuu rajaamaan ja joskus vähän suoristamaan kuvaa.. vaikkei suoranaisesti tee mitään pensselityötä kuvalle. Samoin tuo minun haifoss on koskematon paitsi yhdistäminen, suoristus ja kontrasti.. ns muokkaamaton.. Mutta tämä on todella hieno kuva, vähän saisi majakka olla enemmän suorassa, nyt on suht laajalla linssillä tehty panoraama ei esim 50mm tms.?
Linssi oli 35mm kiinteä ja croppikenno 1,5. Lens correction jäi kokeilematta tähän kuvaan sillä olisi voinnut hiukan vaikuttaa tuohon majakkaan. Täytyy ensi kerralla olla tarkempi. Kiitos kommentista.
Hienot pilvet ja sommittelukin on toimiva. Jokin tässä jossain tökkii ja sen takia olen tätä kommentointiakin pitkittänyt. Edelleen (kait jo neljännellä katselukerralla) en saa kiinni tästä. Liittyisikö jotenkin sävyihin.

Ei kuitenkaan mikään huono esitys missään tapauksessa.
Pientä korjausta tietoihin; linssi 14mm, f19 ja 1,5sek ja tuo pyöröpolarisaatiosuodin.
Erittäin hieno kuva. Omasta mielestäni juuri sävyt ovat tämän kuvan vahvuus, varsinkin kalliossa valon puolella, vesirajassa sekä tuon kuvan keskellä olevan valkoisen rakennuksen ympäristössä. Myös sommittelu on hieno ja kuvan jakaminen vasempaan ja oikeaan toisistaan poikkeavaan osaan toimii. Pilvet tukevat jakoa erinomaisesti, varsinkin vasemmalla saaren yli kurkottava pilvimuodostelma on mielenkiintoinen.

Ainoa mikä pistää silmään on tuo keskellä kuvaa taivaalla oleva valkoinen piste, jota en osaa hahmottaa. Lieneekö roska?
Kiitos, Markku, selvennyksestä. Kyllä minä panisin panoraamat muokkaamattomiin, jos ei kuvien yhdistämiseen vaadittuja pakollisia toimia sekä perussäätöjä enempää ole muokattu. Pyysit kertomaan, mikä tekee kuvasta "aika hienon". Tarkemmin ajateltuna tuon etummaisen sanan voi huoletta ottaa pois, kyllä tämä on hieno. Taitaapa olla niin, että Hannu tuossa yllä puki jo sanoiksi sen, mistä tässä kuvassa itsekin pidän: upeat sävyt, toimiva sommittelu, hyvä kuvakulma, kauniit pilvimuodostelmat, taivaan ja veden epäselvä raja horisontissa... Hieno kuva siis! :)
Kiitos kommentoijille. Hannu se keskellä oleva vaalea "roska" on kuu. Sain siitä kyseisenä aamuna muutaman aika mukavan kuvan 300mm telellä. Oli hiukan kiusausta ruveta leikkimään kuvilla siten, että olisi liittänyt sen telellä otetun kuun tähän panoraamaan, mutta jätin sen kuitenkin nyt tekemättä. Ehkäpä joskus kokeilen. ; )
Kiitokset tuon "roskan" selvennyksestä. Ehkä kuvan koosta johtuen se jää sen verran epäselväksi, että ei hahmotus pelannut edes reippaasti zoomaamalla. Olisin itse ehkä harkinnut sen poistamista, koska ainakin itsellä se hyökkää niin selvästi silmille.
hienosti valokuvattu maisema.tykkään.
Pidän kuvan sävyistä ja tunnelmasta. Horisonttiviiva on upea!
Jos olet antennin kuvasta poistanut, niin eikös se ole aika selkeä muokkaus??? Muokkaus olisi myös, jos lisäisit esim. banaanin kellumaan oikeaan alanurkkaan.
ihan aidosti sanoen, kadehdittavasti loihdittu näkemys itellekin hyvin tutusta Kallosta ! tämä siksikin, että luulis noiden kallokallioiden majoineen olevan jo niin puhki kuvattu kaikenmaailman kameroitsijain toimesta, että ei mitään uutta enää länsirannikolta. koskapa majakka ja tönökin tuolla aiemmin jo haukuttiin pystyyn, niin mitäs niistä sen enempiä enää mutisemaan. tuosta kun ulostaa lakanan kokoisen potretin, varsinkaan kun siinä ei kelluskele nimetöntä banaania oikeassa alareunassa, niin tosiaan kelpo kuvaksihan tämä on julistettava !
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.38 (63 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty