Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Reichstag


-Jari Tähkäpää

Annetut kommentit

Kuva oli merkitty muuntelemattomaksi, joten luotetaan siihen. Tuon tyyppisiä kuvia ottaneena tiedän hyvin, että tuo ei ole pelkkä räpsäisy satunnaisesta tilanteesta tai sitten on osunut lottovoitto kohdalle. Yleensä pitää odottaa tunteja, että syntyy hyvä asetelma. Työstä pisteitä :-) Vasemmalta olisin rajannut vähän pois, mutta ei paljoa, koska kuva tuntuu tarvitsevan tuon painavan tuonne vasemmalle.
Hannun kommentin jälkeen tuli tiirailtua kuvaa tarkemmin, ja nuo ylemmät 4 näyttää kyllä ihan samalta parilta kahteen kertaan. :D Mutta minulle sillä ei ole mitään välilä, koska mulle valokuva ei ole todistusaineistoa. :P Elikä upea kuva. Arkkitehtuurin kuvaaminen on haastavaa.
Varsin näyttävä mutta samalla varsin sekava. Liikaa muotoja ristiin rastiin jotta saisi kiinni. Hahmot hauskoja.
"ylemmät 4 näyttää kyllä ihan samalta parilta kahteen kertaan." paitsi, että takana tulevat on mies ja nainen ja etummaiset mies ja mies ;) Mitäs pienistä. Pidän valosta ja heijastuksista. Ensikatsomalta on sekava, kuten mainittiin, mutta ei kyllä hetken katsomisen jälkeen. Saa minusta kuvan pinnoissa ja muodoissa olla haastettakin ei se kuvan pelkistäminen saa olla aina itsetarkoitus. Pidän myös rakennuksen hahmosta tuolla taustalla, se melkein kuin katselee kulkijoita.


Se että kuva on aito tai että sen eteen on tehty työtä ei tosiaan lisää oikeasti minunkaan pisteitäni. Sama se millä tavalla se kokemus synnytetään. Siksi tuo hymiö aikaisemmassa kommentissani. Jotkut kuvat ovat sellaisia, että ne iskevät yksinkertaisuudellaan ja jotkut sellaisia, että ne haastavat tutkimaan. Tässä on vähän molempia elementtejä. Kehys koostuu suorien viivojen ja kaarien viidakosta, mikä tekee kontrastia "pehmeille" ihmishahmoille, joiden tunnistamiseen ihmissilmä on hyvin herkistynyt.
Shiluettimainen kuva hieno, ja hieno osoitus arkkitehdille.
Jälleen kuva Tähkäpäältä, joka saa sanattomaksi.
Tuollakin tuli käytyä keväällä:) Tästä kuvasta antaisin kyllä suurimman kunnian Norman Fosterille. Kuva on kyllä arkkitehtuurikuvaksi onnistunut, mutta arkkitehtuurikuvaus on mielestäni aina lähinnä dokumentointia. Vaikka tilan esittäisi suosiollisessa valaistuksessa ja käyttäisi kaikkia valokuvaustaitojaan hyväksi, on taideteos kuitenkin itse tila/rakennus ja taiteilija arkkitehti.

Kyseessä on vähän samanlainen tilanne, kuin se jonka mainitsit jossakin islantikuvassani, eli että Islannista on vaikea ottaa "huonoa" kuvaa. Hyvästä arkkitehtuuristakin on vaikea ottaa huono kuva.

Tunnustan kuitenkin tämän kuvan valokuvaukselliset ansiot, eikä tarkoitus ole vähätellä. Tokihan tämä on "the next best thing", jos ei itse pääse paikan päälle;)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.27 (79 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty