Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Aavan meren tuolla puolen...


-Antti Partanen

Annetut kommentit

Jännän epätodellinen. Pinnat kuin nahkaa ja muovia. Lajissaan kelpo, mutta vileän fiiliksen jättää.
Kyllä tällainen näytön taustakuvaksi mulle kelpaa milloin vaan... vaikka seinällekin. Ja meri yleensä jättääkin viileän fiiliksen, kun ei lämpiä samoin kuin järvenlättänät ;o)
Ei tää oikein lennä. Kuvan kattomista häiritsee aika paljon se että terävää on ainoastaan aivan kuvan oikeassa reunassa. Pitkällä valotusajalla saa hienoja kuvia aikaan, mutta tässä liikkeestä aiheutunut epäterävyys lähinnä häiritsee.
Näyttääkö tosiaan siltä, että kallio ei olisi kauttaaltaan terävä? Kun kamera on riittävän tukevalla jalustalla, lankalaukaisin käytössä, tuuli heikohko ja kallio terävyysalueella, onhan se täysikokoisessa kuvassa terävä; nettiversioon laitoin vain pienennyksen jälkeen melko varovaisen terävöityksen, mikä näytti omaan silmääni riittävältä. Mutta voihan tuota terävöittää lisää, jos se näyttäisi kaipaavan sitä...
Kyllä se mun silmään ihan riittävän terävältä näyttää.. Hieno se on!
On kyllä ihan riittävän terävä. muutenkin helppo 4p.
Kaunis on. Löytyy tunnelmaa, pehmeitä sävyjä, varjoja, sopivasti värejä, riittävä terävyys sekä kaunis merellinen maisema. Ainekset onnistuneelle maisemakuvalle ovat kasassa. Jotain pientä juttua jäin kaipaamaan. Se pieni juttu voisi olla vaikka majakka tai joku mikä rikkoisi tämän lähes täydellisen harmonian. Kelpo yksilö näinkin. 4p.
aika öljyinen
Pidän kovasti - täytyypä käydä itsekin vastaavaa kokeilemassa. :) Oliko linssin päällä harmaasuodin tai jotakin muuta? Tämähän on 'maisemakuvausta' parhaimmillaan. Tuttu aihe, rantakallio, mutta epätavallisesti nähtynä.
Tuollaisissa tarvitsee puoliharmaasuotimen (mulla on .6 Lee, 2 aukon tummennus siis) taivaan ylivalottumista estämään, valoisuusero horisontin alapuoliseen osaan kun on niin suuri. Kuva on reilun viikon takaiselta yöltä klo 01.15, joten olihan silloin jo riittävän hämärää tosi pitkän valotusajan aikaansaamiseen...
auts ku upea..
Tunnelmaa vaikka muille jakaa. Hirmu kauniita nuo kalliot.
Kallio ja vesi on just!
Taivas taasen on turhan levoton ja rikkoo hiukan harmoniaa. Taivaasta puolet pois niin minua hiukan helpottaisi.
Mut joo Antti, hieno kuvahan tämäkin on mut jäi vielä hiukan parannettavaakin mun mielestä.
Onneksi aina löytyy parannettavaa, muutenhan tää olisi tylsää.
Kappas vaan, Kimmon rajausideahan näyttää hyvältä! Eikä ollut yhtään juolahtanut mulla mieleen... kuvasin tässä nimittäin varsinaisesti noita kaukaisuudessa näkyviä valaisevia yöpilviä, joita en muista ennen nähneeni saati kuvanneeni. Vaikka ne ovat tässä ihan sivuroolissa, tilanteen muistaen (kiikarilla katsottuna ne olivat jännästi hohtavan sinertäviä) nuo yläpilvet ovat mun silmissäni kovin tärkeitä, joten muuta rajausta en edes miettinyt.

Mutta jos/kun laitan tämän kuvan aikanaan jonnekin muuallekin, reilu siivu taivaalta lähtee aika todennäköisesti pois, ja ehkäpä sitten voisi ottaa pikkusiivun alhaaltakin. Kiitoksia!! Tuo majakkakin toisaalta harmoniaa rikkomaan on hyvä idea, mutta eipä voi mitään, tuon kallion lähistöllä kun ei semmoista ole, ja tuolta nimenomaiselta kalliolta meinaan ottaa vielä kuvan jos toisenkin... Ja jännä juttu tuo, että mikä jonkun silmiin näyttää öljyiseltä, onkin toisen silmiin hirmu kaunista; riippuu kai ihan siitä, miltä kantilta kuvaa ajattelee.
Tämä kuva on vaatinut vähän sulattelua. Aluksi tuntui jotenkin luonnottomalta, mutta nyt kun olen tätä useamman kerran katsonut, niin kyllä tästä alkaa pitämään. Etuala on todella hieno ja tässä on mukava öinen tunnelma.
Etuala kuvassasi on aivan loistava. Pidän myös sävyistä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.59 (73 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty