Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Nike - Connecting people

Nepalin lastenkodissa oleva nuori TYTTÖ. Vanhemmat hylänneet koska tyttöjä ei niin perheeseen haluta. Veimme leluja koko porukalle kun aikasemmin olivat leikkineet kivillä. Aikamoinen show alkoi kun ~30 lasta alko viuhtomaan.

Siellä ei paljon koiranpaskasta, 5 min myöhässä olevista busseista tai liian lämpimästä juomavedestä valitettu.
-Harri Haverinen

Annetut kommentit

Kyllä se on kuvasta ja tekstistä 5.
sama täällä. ihanaa kun joku välittää
elämä on...
Ja se on seuraava ämnestin feissaaja, joka tulee pyytään multa rahaa, nii laitan syytteen vetämään... Tai kamppaan ketoon. Ähh, eiku sori! Hälyyttävä vastareaktio noihin kommenteihin yllä, ei mitenkään liity itse kuvaan!

Hmm.. On se kaupungistuminen toisaalta hyväkin asia tuolla kauko-idässä. Kaupungeissa ei kuulemma enää oo paljonkaan ajattelua, että tyttölapsi ois mitenkään huonompi ku poika. Mutta maaseudulla se on vieläki.. Toisaalta sielläki saahaan nykysin yrittää useammin ku kerran. Nepaliki elää tietääkseni samoilla säännöillä?

Onhan mulla mielipide ite kuvastakin! Noh, ku tiietään tää kaikista potrettikuvauksen perussäännöistä vanhin, eli se, että kuvauskorkeus suhteessa kuvattavan kasvoihin määrittää helposti ja joskus huomaamattakin suhtautumistavan, jolla kuvaaja ja täten myös kuvan katsoja kohdetta näkee... Niin tässä on kyllä tosi selvästi oltu kuvattavan yläpuolella - niin myös 'henkisesti'. Ja se on jotain, mitä oon jostain kumman syystä nähny tosi paljon tällasissa kuvissa, joissa on pieniä lapsia köyhissä oloissa. Miksi?

Onko se helpointa kuvata lapsia? Särkemättä omaa selkää? Vai onko se luontevin tapa katsoa niitä ihmisiä: "vooi ku ne on nii pieniä ja jotenki nii raukkoja"? Sellaseen mää en samastu. Ja se, että joudun tota tarkotuksellisuutta miettiin tässäki kuvassa, ei anna mulle positiivisia fiiliksiä. Musta ois ollu mukavampi nähä tää lasten omin silmin, meidän navan korkeudelta. Ehkä se ei ollu tään kuvan tarkotus, mutta jään silti kaipaan sitä.

Ja sitten on tuo pieni ongelma kuvan nimessä... Tuo pallo. Toisaalta tulee mieleen se iso ilo, jonka yks pieni pallo voi isossa laumassa lapsia saaha aikaan, ja se, että hassun näkönen mies vieraasta maasta sen tuo heille (en siis itse pidä Harria oudon näkösenä, vaan että noille ihmisille hän varmasti sitä oli). Toisaalta sitte tulee mieleen, että halutaanko tässä haukkua kenttään isot brändifirmat, jotka laittaa tulonsa suoraan mainoksiin ja vasta sitten johtoportaan ja pr-osaston palkkoihin? Ja sitte vasta joku maksaa varmaan ne hilut pallojen tekijöillekki. :)

Yksi kuva, monta ongelmaa, joista osa mun henkilökohtasia sellasia. ;)
Tämä on kiva kuva. En nyt oikein ymmärrä minkä ongelman Mankila löytää tästä kuvakulmasta, mielestäni se välittää lapsen kiitollisuuden ja ilon kivasti isommalle ihmiselle. Tiedä häntä.
Tää on todella yleisesti käytetty kuvauskulma lapsia ja koiria kuvatessa. Tuskin sillä monasti tahallisesti alistetaan kohdetta, mutta sama toisin päin; eli alhaalta ylös, mitä tulee mieleen?
Noh, tää nyt on suhteellisen perus lapsipotretti, mutta teksti pelastaa paljon.
Kyllä Mankila asiaa jupisee tuossa kuvakulma-asenneasiassa.

Ja sitte se lohtu vauraalle turistille jolta unohtui kummilapsen ottaminen, että kun toiki noin hymyilee niin niillä taitaakin olla paremmin asiat kuin meillä jotka aina valittaa joutavasta *hymy-nyyh*.
Hyviä pointteja :) Monenlaista ajatusta olen kuvasta kuullut, mutta tuo kuvakulma oli kyllä uusi. Otin kyllä lasten "tasoltakin" muutamia! Kyllä olin oudon näköinen (ei hätää), lapset tuli kokeilemaan valkoista ihoa monen monta kertaa uteliaana. Ei oikein mennyt tuo Keijon kommentti perille... (?) Jatkakaa
Pallo ja toinen käsi epäteräviä jotenkin häiritsevästi. Vai harittaako mun silmät?
Muuten kyllä tykkään
Tykkään idiksesta. Hemmetti kun ois olt palloki skarvi ni ois melkee vitska tärähtänny. Toi Janne nyt taitaa olee pikkase tykästynny omiin arvioihisa/ääneesä/tulkintoihisa. :D
Eli älä siitä vällää. Tunne on kuitenki tärkein, AINA, mitä ihmiskuviin tulee. Ja sitä tässo. Finland, quatro puäängs.
Onhan se kuvakulma-perussääntö sen verran yleinen, kun sitä joka toisessa valokuvalehdessäki mainostetaan, että siks oletin sen olevan kaikkien huulilla. :) Tuo mun älähdys saatto johtua osittain yhestä toisestaki täällä menestyneestä kuvasta, jossa oli melko lailla sama kuvakulma köyhästä pikkulapsesta.. Aina sitä herkistyy tollasille pikkujutuille.

En usko, Mikko, että itelleni näitä kirjotuksia kirjotan.
Sinällään työn kumma nimeäminen (Nokian slogan) saa tietynlaisen ivallisen piirteen, koska Niken historiaan ja nykyisyyteenkin liitetään juuri lapsityövoima kolmansissa maissa.
Olisin toisaalta sitä mieltä, että Niken oma slogan, "Just do it", olisi sponttaaniudessaan itse kuvaa kuvaavampi nimi.
Anteeksi ympäripyöreä kommentti työn nimeämisestä. :p
Eihän sitä anteeksi tarvi pyydellä :) Nimeäminen johtui (kaiketi) siitä että tuli tuon pallon kautta """yhteys""" kun ei kieltä osattu mutta palloa kyllä potkittiin
Tuolta näyttää oikeasti onnellinen....lahjoitan mieluusti leluja jos seuraava kuorma joskus lähtee...
Olen Empun kanssa samoilla linjoilla nimen suhteen. Nimi ei ole osuva, mutta olisin halunnut nähdä myös pallon tarkkana, sillä sehän sai aikaan ilon tytön kasvoille! Silloin pallon ja ilon yhteys vielä voimistuisi! Joka tapauksessa ihan hyvä "hyvän olon kuva"!
hyvä, mutta veikkaisin että värit ois poikaa. 3p
Niin, kuvakulma. Minä kun olen aina käsittänyt, että kohteen tasolle, tai sitten korostetusti pois kohteen tasolta, jos halutaan sanoa jotain muuta. Mun mielestä tästä välittyy näin lapsen kiitollisuus ja ilo paremmin kuin muuten voisin kuvitella.
Oon ite nähny ja lukenu, että yleensä siinä kuvakulma-asiassa pelataan nyansseilla. Tää on jo ihan niin ääritapaus, ettei ääremmäks vois päästä. :) Mulle tulee ainaki fiilis siitä, että tässä katotaan pikkulapsia vähän ... opettavaisesti ja isämäisesti. Mukava ois kuulla muitten mielipiteitä asiasta enemmänki.
Komppaan kyllä Jannea että tämä on alistava kuvakulma mutta luulen että tässä kuvakulman tuomaa vaikutelmaa pehmentää niin paljon tuon lapsen luottavainen ja onnellinen ilme. Jos se olisi surullinen, tämä kuva olisi heti huikean paljon alistavamman näköinen.
hieno
Erittäin hyvin oot saanu vangittua poijanklopin ilmeen! great work!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.13 (63 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty