Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Ruska

Isompi versio kuvasta löytyy tästä linkistä
-Teemu Tuuloskorpi

Annetut kommentit

Huikeet värit - kuitenkin ilman tuota haukkapalaa olisi vähän tavanomainen. Nyt suorastaan Hieno! Aluksi silmät olisivat kaivanneet vaakakuvaa, mutta tarkemmin mietittynä olisi se lässäyttänyt jotenkin tämän värisiirtymän? Oletko muuten kokeillut rajata aivan ylintä pilvikerrosta veks, tuohon vaalean osion alapuolelle?
Tässä on mielettömän hienot värit!
Mulla on myös vaaka versio tästä, mutta se ei mielestäni toiminut ollenkaan näin hyvin. Värisiirtymä jäi tosiaan vaisummaksi ja siihen tuli myös muita häiritseviä elementtejä mukaan. Mietin tuota rajausta. Tulin siihen tulokseen, että haluan nuo yläpilvet kuitenkin mukaan. Ihan toimiva tosin Pia on tuo sinun ehdottamasi rajaus.
Onpa hieno:) Kyllä kelpaa katsella.
Niitä sähkölinjoja tuntuu olevan joka nurkassa maailmaa pilaamassa... Huippukuva!
Laakso näkyy herkullisesta kohdasta, kaipa tuo on sellainen jääkauden pyöristämä ruuhilaakso. Tosiaan huikeat värit maisemassa, makuuni jo miltei liian voimakkaat. 5p.
Aihe ihan ok mutta viimeistelemätön ja suttu.
Jaha joku nimetön kerkesikin jo vastata, eli puusto on jätetty epäselväksi "puuromaiseksi".
Kuva voisi olla huikan valoisampi, nyt tummana ja hiukan liian värikkäänä värit sotkeutuvat.
Minua itseäni ärsyttää eniten juuri hyvän originaalin pilaaminen keskeneräisellä käsittelyllä ja huolimattomuudella, tässä on hyvä esimerkki .
Tuolla valaisuuden - ja värin säätämisellä olisi saatu huomattavasti sävykkäämpi ja luonnollisempi kuva, mutta kun ei saatu, niin ei viitsi tyhjää kehua.

Itselläni on IMac 24" kone, jonka kalibroin aika ajoin, viimeksi vajaa viikko sitten.
Selaimena olen käyttänyt Safaria ja niitä valoisuus ym. säätöjä mm. tähän kuvaan käytän Aperture 2 :sta.
Jos on viimeistelemätön ja suttu niin kiinnostaisi kyllä kuulla että mistä jäi kiikastamaan. Tarkoittaako suttu tarkkuuden puutetta vai mitä?
Sommitelma ei ole oikein tasapainossa. Kaikki linjat kaatuvat vasemmalle, samoin kaikki eriävät muodot tai värialueet ovat vasemmalla puolella kuvaa. Nuo puut kyllä ovat myös "samaa massaa" ja kiintopisteeksi jää lähinnä tuo vuoristo, ruskapuut ovat sikäli "puuromaista".
Näyttävä paikka ja ruska, mutta jättää ainakin minulla hieman toivomisen varaa.
Mää oon siinä mielessä samoilla linjoilla Juha Pekan ja nimettömän kanssa, että tuommoisesta kohteesta olisi varmasti saanut näyttävämmän ja kiintoisamman tallennuksen. Kaunis tämä toki on. Huippumaisema, mutta ei huippukuva.
Juha Pekalla on pointti. Herää kuitenkin kysymys onko Juhan Pekan monitori siinä kuosissa, että voit antaa valoisuudesta ja saturaatiosta varman arvion? Myönnän toki, että saturaation kanssa mennään ylärajoilla ja mahdollisesti meni vähän överiksi. Se oli kuitenkin ihan harkittu veto. Sen sijaan mitään huolimattomuutta tai laiskuutta tässä kuvassa ei ole. Tämän kanssa on tehty tunteja töitä. Osaamisessa voi sen sijaan olla ongelmia tai kalustossa. Aloin jokin aika sitten paukuttaa 5D mark II:lla ja vanha 1D mark II jäi varalle. Jotenkin alkaa tuntua, että vanhalla tuli parempaa jälkeä juuri erottelukyvyn osalta. Näitä uudemmalla otettuja kuvia tuntuu olevan ihan #!%##% vaikea terävöittää oikein. Tai sitten en vain huomaa/osaa jotakin?

Toinen huomio on se, että saturaatio on varsin selain kohtaista. Omassa tuliketussa (OS X) saturaatio on merkittävästi isompi kuin Photarin alkuperäisessä?
Sampo on hyvä ja käy ottamassa:-) E10, jokunen kilometri Kiirunasta Norjaan päin. No oikeesti mua vaan ärsyttää tuollainen kommentti. Mä tiedän, että ihan jokaisesta kohteesta joka tällä sivustolla on julkaistu, saa paremman ja näyttävämmän otoksen ...jos sen osaa ottaa ja tehdä.

Isompi versio (jos jotakin kiinnostaa) kiinnostuneille löytyy täältä:

http://farm3.static.flickr.com/2629/3934361722_0b228dd18c_o.jpg
Jos värit näyttävät vääriltä, niin myös selainta voi syyttää. FF 3.5 on asian jo korjannut, mutta vanhemmissa Firefoxeissa selain pitää itse korjata. Helppoa ja vie aikaa noin 16 sekuntia.

To enable real colors (Firefox browser):

1. type "about:config" in Firefox's address bar
2. click R20;IR17;ll be careful, I promise!R21; -button
3. set "gfx.color_management.enabled" value to true (default value is false)
4. restart Firefox

Itse kuvasta tykkään kolmosen verran. Huikeat värit, mutta ei tätä jotenkin jää pidemmäksi aikaa katsomaan. Kyllä se ruska on silti kauniisti tallentunut.
Mulla on kyllä ihan uusin 3.5 kettu? Pudotin himppasen saturaatiota.
No jaa kait se on pakko myöntää:-) Värien ja käsittelyn osalta tämä oli kokeilu. Ei siellä mitään kunnon ruskaa ollut, vettä tuli taivaalta ja ilma oli harmaa kuin hiiri. Mutta tämmöisen sitten kuvittelin.
Teemu, älä ota liian henkilökohtaisesti tuota mielipidettäni. Ehkä se oli turhan tyly, ja olisin voinut jättää sanomatta... Tuo isompi versio näyttää minusta paremmalta, tämä ON vähän "suttuinen", kuten yllä on todettu. Sori, jos ärsyynnyit :)
En mä nyt niin tosissani ollut Sampo... Mä harvoin olen, mutta se jää helposti huomaamatta kun ettehän te mun virnettä nää näiden kirjaimien takaa.
Kuva on mielestäni varsin hyvä. Värit aika saturoituneet, mutta ei ihan överiksi saakka.

Nyt kun tässä on ollut kommentteja tuosta suttuisuudesta ja väreistä, niin huomasinpa sellaisenkin tekijän, että FireFoxin näytönskaalaus Ctrl +/- napeilla skaalaa myös kuvan kokoa, ja se näyttää vaikuttavan huonontavasti kuvan terävyyteen. Minä en ollut edes huomannut että minun FF näyttö oli yhden naksun alaspäin skaalattuna ennekuin vertasin kuvaa Explorerin versioon.

Toinen kommentti tuota FF 3.5:n värienhallinnasta. 3.5 version color management engine ei toimi ainakaan minun koneessa Spyder3Elite:n luomien monitori-väriprofiilien kanssa ja tuloksena oli liian saturoituneet värit. 3.0.13 toimii OK.
Kyllä tälle nelosen antaaa, todella hieno.
Hyvin kaunis kuva, Teemu! Mm. sommittelu on "napakka"!
Kiitos tähän asti tulleista kommenteista. Hyviä huomioita tuli. Positiivista ja myös negatiivista palautetta. Lisää vaan jos siltä tuntuu:-) Juha Pekalle vielä tarkentaisin, että orginaali ei syystä tai toisesta kyllä yllä kuvittelemaasi tasoon.
Nyt kun alkuinnostuksesta pääsi ja luki muidenkin kommentteja niin tosiaan ruska voisi olla vähemmän tummasävyinen - tosin ei ole tämä monitori kalibroitu.

Sanottiin myös poikkeavien muotojen sommittelusta vasemmalle ja kallistuvien linjojen tasapainosta. Enpäs hoksannut, mutta noinhan se kieltämättä on. Mutta maisemaa tuntematta voi vain arvella olisiko joku toinen rajaus sen parempi, häiritseviä elementtejä voisi tulla helposti muualtakin.

Mulle tuo haukkapala ja värit on kuvan juttu. Ja mikä on se riittävä taso sitten? Esille tullut visuaalinen ja tekninen haparointi on minusta aika pientä.
Tästä on tosiaan väljemmälläkin rajauksella versioita, mutta mielestäni ne eivät toimineet läheskään niin hyvin kuin tämä. Juuri kuten arvelit, niissä häiritsevien elemettien määrä kasvoi yli kipurajan. Tai vaihtoehtoisesti sitten olisin joutunut rakentamaan koko maiseman uudestaan. Parempaa paikkaa juuri tämän näkymän taltioimiseen en sillä kertaa löytänyt.

Jostain syystä linjojen tasapaino ei minua itseäni juuri lainkaan häiritse. Katkeava niemen kärki eniten häiritsee. Tuo keskellä oikealla oleva ruskea puusto tosiaan on vähän puuroutunut. Ehkä suurin syy siihen ongelmaa on kuitenkin se, että alkuperäisessä kuvassa dynamiikka loppuu kesken?. Olisi ollut näin jälkikäteen ajatellen useamman valotuksen paikka. Kysymyksessä ei siis ole mikään aurinkoinen tai selkeä sää, vaan keli on sateinen ja reilusti kymmenen asteen alapuolella.
Laitoin vielä originaalin tuonne varastoon, ihan huvitukseksi:D

http://aukea.net/nayta.php?teos=48543

En kylläkään suosittele ketään katsomaan. Ainakin itse viihdyn paremmin tässä kuvassa...
Edelliseen keskusteluumme viitaten, tuollaisen varastossa olevan kuvan saisin ehkä minäkin otettua tuolta paikalta ;) Ei edelleenkään mitään henkilökohtaista, Teemu, kyllähän kuvia saa muokata jos haluaa. :)
En Sampo hetkeäkään epäile, ettet ottaisi samanlaista:-) Ja varmaan moni muukin ottaisi... Olen kuitenkin sitä mieltä, että kamera ottaa ne kuvat ja minä taas koitan tehdä/luoda niitä. Mitään todellisuuden taltiointia multa ei kannata odottaa. Todellisuudesta tehty kopio jää väistämättä alkuperäistä huonommaksi ja näin on siis mielestäni varsin turhaa hommaa. Tätähän on sivuttu viime aikoina monestakin eri näkökulmasta tuolla keskusteluissa. Kuvaahan ei juurikaan ole muokattu, paitsi sen sähkölinjan osalta. Siitäkin täällä joskus keskusteltiin, siis siitä mikä on mukattu kuva.

Motiivi tämän kuvan tekemiseen tuli siitä, että kahden viikon reissulla satoi muutamaa poikkeusta lukuunottamatta lähes jatkuvasti enemmän tai vähemmän. Siellä oli silti todella kaunista, mutta kameran ominaisuuden eivät mielestäni riittäneet tallentamaan sitä. Tai sitten kokonaisuus ei toiminut. Jos oli kunnon ruska, ei ollut kunnon maisemaa jne. Tämä kuva kertoo enemmän siitä mitä koin, kuin siitä mitä näin... vai miten se pitäisi sanoa.
Hieno kuva,ihan mieletön. Kauniit värit ja muodot. silmä lepää.
Maisemavalokuvaushan on juurikin sen valokuvaajan tulkintaa siitä maisemasta jota hän kuvaa.. Kaikki parhaat maisemavalokuvaajat muokkaavat kuviaan joskus rankastikin kuitenkin niin että tietty realismi säilyy. Kamera ei pysty sitäpaitsi taltioimaan kaikkea sitä mitä silmä näkee vaikka olisikin käytössä markkinoiden paras järkkäri. Jälkikäsittely kuuluu kiinteästi maisemavalokuvaukseen ja hyvä niin.
V-A-U! Sävyt, muodot, sommittelu. Eipä siinä, upea on.
Yksi parhaista maisemakuvista mitä olen koskaan nähnyt. Kuva on tarkka ja värit korostuvat kauniisti. Tätä on ruska parhaimmillaan. Good job!
Pilvien on hyvä näkyä, rajaus onnistunut.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.81 (91 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty