Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Sumukurjet


-Hannu Laamanen

Annetut kommentit

oikein hieno kuva:)5p
itse olen koittannu nyt muutamina päivinä samaa mutta tää kuva on paljon hienompi kuin mun yritykset.
tosi kaunis ja harmoninen. ihanan värinne. 4p.
Yksinkertainen on kaunista! Vaikka kurjet ovat aika epämääräisen muotoisessa ryppäässä ja mikä mihinkin suuntaan lentämässä, ympäristön ja värien rauhallisuus tekee tästä hyvinkin onnistuneen. Ja siinä tuolla kaislikonreunalla on iso rooli, ilman sitä olisi liian tyhjä. Kuvaaja oikeaan aikaan oikeassa paikassa.
Kaunista katseltavaa. 5p.
Nyt pitää kysyä muutamaa asiaa E-3 - kuvaajana itsekin:

-Mikä optiikka oli käytössä tätä kuvaa otettaessa?
-Onko otettu jalustalta vai käsivaralta?
-Miten paljon kuvaa on cropattu?
-Oletko joutunut poistamaan kohinaa (ISO400 on kohtalaisen kohinatonta, mutta mielenkiinnosta)?

Ja on muuten hieno ja tunnelmallinen kurkikuva!
Tunnelmassa löytyy:)
Miellyttävät sävyt. Samaa mieltä Antin kans tuosta kaislikosta. Lentäviä lintuja on vaikea sommitella, enkä tiä onko siihen suurempaa tarvettakaan. Tuo yksi "rypäs" tuntuu kuitenkin sekavahkolta ja vie ehkä liikaa huomiota. Yhtäältä oisin valmis näyttämään sille vähän clone stampia, mutta toisaalta on mukava kun luontokuvat ovat luomuja.
Kurjet lentävät ruovikon, ei kaislikon, päällä. On se sitkeässä tuon Suomen yleisimpiin kuuluvien kasvin väärinnimeäminen. Hyviltä luontokuvaajilta odottaisin enemmän. - Tämä kommnetti ei tietenkään vaikuta pisteyttämiseeni.
Jos tuo "hyviltä luontokuvaajilta odottaisin enemmän" tarkoitti meikäläistä (minkälainen luontokuvaaja sitten mahdan olla, siitä voi tietysti olla montaa mieltä, enkä taida itekään tietää...), niin pahoitteluni ruovikon väärinnimeämisestä. Ja ymmärrän kyllä odotusarvon luontokuvaajien luonnontuntemusta kohtaan hyvinkin, kyllähän kuvauskohteista tarttis tietää enemmän.

En vain tunne kasveja just ollenkaan kun en ole koskaan ollut niistä kiinnostunut, kuviakin niistä olen yrittänyt jonkun verran vasta viime vuodesta alkaen. Linnut erotan toisistaan aika hyvin pitkäaikaisesta lintuharrastuksesta johtuen, muita luonnoneläviä en. Niiden muiden tunnistamisessa olen havainnut Kari Leon olevan selvästi pätevämpi. Että näin. Ja jatketaan sitten kuvasta.
Mulla tuli vähän niinku "copy pastella" sen kummempia ajattelematta tuo kaislikko tuolta, mutta ei se ole mikään selitys... Ihan hyvä että oiotaan näitä nimeämisvirheitä, ehkä sitä jotain kuitenkin tarttuu päähän ;)
teknisesti hieno, ja tunnelmakin kohdallaan :) omaa silmääni ainakin viehättää tällainen 'pelkistetty' kuva jossa linnut pääsevät oikeuksiinsa.
Jannelle

-Sigman 50-500
-Käsivaralta
-n.20% eli ylälaidasta
-Kohinaa poistettu Nik Dfine 2
Upea!
Rauhallinen ja hillitty väreineen
Kyllä minua hiukan risoo tuo yleensä niin järjestellmällisten kurkien haahuilu suuntaan jos toiseen. Maisema on niin kaunis valoineen ja sumuineen, että saattaisin pitää enemmän jos lintuja ei olisi ollenkaan tai sitten vaan nuo kaksi viimeistä.
Kuvaajan on tietty mahdoton komennella lintuja nättiin muodostelmaan.
Arvostan kolmosen verran.
"sen kummempia ajattelematta tuo kaislikko"

Just joo. Jos ei osaa ajatella, voisi edes opetella lukemaan.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.85 (100 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty