Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

#2


-Jari Tähkäpää

Annetut kommentit

Tuosta tyrskyjen alta kun laittaa poikki niin alaosa on varsin kiinnostava.
Tai kenties voisi rajata tyrskyjen puolivälistä... Joo, kuvan ala- ja yläosa ovat kovin erilaisia eivätkä oikein soinnu yhteen, etuala kun on hyvin mielenkiintoinen, tausta ei niinkään. Terävyysaluekaan ei riitä horisonttiin asti ainakaan laidoilla, ja kallioiden ääriviivoissa näkyy aika selvästi CA:ta, siis teknisessä laadussa olisi parantamisen varaa.
joo sigman 10-20 ei oo kovin laadukas..
poistimpa toisen kun sitä alunperin epäröin itsekkin..ei oikein aika riittänyt Vikillä ja nyt olisi kova halu takaisin
Aukea tarvisi sellaisen uudistuksen että jos poistaa näyttelystä toisen kuvan tai kuvia ja jää vain yksi > sen voisi vaihtaa yhden kuvan teokseksi.
Ai piru vieköön. Tää tuo kyllä paikan luonteen hyvin esille. Ollaan näköjään eksytty suunnilleen kaikkiin samoihin maailmankolkkiin! Pidän niukasta väripaletista ja siitä, että väreihin ja saturaatioon on tuskin hirveästi kaluttu jälkikäsittelyssä, vaan alhainen saturaatio johtuu lähinnä mustasta hiekasta ja harmaasta säästä.

Oon ehdottomasti yllä esitettyjä croppausehdotuksia vastaan. Ilman yläosaa kuva olisi lähinnä itseisarvoiseen visuaalisuuteen tähtäävä makupala, vaikkakin tyylikäs ja minimalistinen ja trendikkään abstrakti sellainen. Silloin kuva olisi kuitenkin nopeasti nähty, eikä siitä jäisi juuri kerrottavaa.

Kahtiajakoisuus on tän kuvan suola. Dynaaminen alaosa - levollinen yläosa. Itseasiassa musta tuntuu, että tää toimis jopa paremmin ilman noita kallioita, vaikka ne ovatkin olennainen osa nimenomaan Vikin merimaisemaa. Tohon yhteen tyrskyynhän katse hakeutuu ja se olisi ehkä riittävä kohde kuvalle. Varsinkin kun noi tyrskythän on se juttu joka erottaa kuvan kaksi osaa toisistaan. Siitä nyt voi sitten keksiä vaikka mitä symboliikkaa. Hektinen ja kiihtyvästi etenevä elämä - kuolema - ikuinen seesteisyys.

Näyttää myös siltä, kuin nuo tyrskyt aiheutuisi mereen palaavasta aallosta (vaikka niin ei olisikaan). Se aiheuttaa yhdessä laajakulman kanssa todella vetovoimaisen vaikutelman.

Tekniikassahan riittää hiomista, mutta ne ongelmat korjaantuvat luultavasti vain rahalla.


Ai niin, tämä kuva myös muistutti tästä islantilaisbändin videosta http://www.youtube.com/watch?v=nOuKdeZ2x-M , jossa kuvataan vähän samantapaista meren viettelevää voimaa.
Sigman 10-20mm on kyllä hintaisekseen ihan huipputavaraa. Itse en ole vielä kauaa käyttänyt mutta paras tulos näyttäisi tulevan kun tarkentaa äärettömyyteen. Aukko on kuvan laadun kannalta parhaimmillaan f8:ssa. Reunoilta se on aika pehmeä, mutta kannattaa pitää mielessä että voi cropata jälkeenpäin hieman kun ottaa sitä kuvaa. Jalustaa kannattaa käyttää kun on aika valovoimaton.

Mitä kuvaan tulee niin sulla taitaa olla tarkennus ihan tuossa etualalla ja se alue onkin terävä. Hyvännäköinen nuo aallon vetäytymisjäljet, mutta muuten aika tylsä mielestäni. Itse olisin käyttänyt mahdollisimman pitkää valotusaikaa, harmaasuodatinta ja puolharmaasuodatinta tekemään taivaan mielenkiintoisemmaksi. Nämä on tietysti vain minun mielipiteitä ja sinulla on oma visiosi kuvan suhteen.. mutta kuitenkin.. =)

Islantiin olisi kyllä kiva päästä vähän kuvailemaan. :)

Niin.. kun pienentää kuvaa tarpeeksi pieneksi niin epätarkkuuksia ei erota ;) Se on joskus ihan hyvä kikka.
Mustakin näytti siltä kuin tarkennus olis liian edessä, automaatilla tarkennettu vissiin ja hakenu pisteen alhaalta. Mutta Tähkäpään tasoisen kuvaajan ollessa kyseessä en kehdannu arvella moista kömmähdystä...

Ja tuohon CA:n poistoon opin yksinkertaisen ja yleensä hyvin toimivan konstin Tuomo Björksteniltä: hue/saturation-säädössä valitaan magentas ja napsautetaan pipetillä sitä kohtaa kuvassa, jossa värireunuksia näkyy. Sitten vaan vedetään saturaatiota reilusti miinukselle, tarvittaessa myös lightnessia. Ja värihajonnan toista päätä korjattaessa voidaan valita vaikka yellows ja tehdä sama sille värireunukselle. Kuvan sävyistä riippuen tämä säätö saattaa muuttaa niitä liikaa muualtakin, mihin puolestaan auttaa käsittelyn kohdistaminen aluevalinnalla vain korjattaviin kohtiin, tässä tapauksessa kallioihin. Mutta kenties konsti on kuvaajan tiedossa, ei vaan jaksanut tehdä sitä tässä.

Ja uudemmalla katsomisella tuossa kahtiajakoisuudessa on perää, tosin pidän yläosaa pikemminkin tylsänä erikoisista kallioista huolimatta. Ihan vaan visuaalisesti ajateltuna rajattu versio olis varmaan parempi.
Itse pidän Sigur Rossista yllätys aika paljonkin :) oli koko Sigur Rossin tuotanto cdn mukana autossa millä vedettiin saari ympäri.. Voin kertoa että kun laskeudut sumun läpi yli 1000 metristä ja Sigurri pauhaa maasturissa niin tuntee olonsa aika 'kevyeksi' :) hienoa että kuvasta tulee edes jollain mieleen Sigur Ros koska tavallaan koko matkan aikana pyrittiin käymään paikkoja läpi joita Sigur Ros kävi Heima ilmaiskeikkoja tekemässä. Itse en ole tyytyväinen kuviin joita otin Vikillä koska oli vähän kiirus siellä.. pitää vaan toivoa että pääsee takaisin uudelleen vaikka asuntoautolla ja kunnon ajan kanssa

Kyllä. Itsekin olen yrittänyt omissa Islantikuvissani visualisoida bändin musiikkia:)
Rajaisin horisontin pois, vesi hiekalla on tosi kaunis.
Mielestäni kuvaan tulee erilainen jännite, ja aalto sekä etuala korostuvat paremmin, jos taivasta rajaa niinkin paljon pois, että tilaa jää ainoastaan parin-kolmen pikselin verran korkeimman oikeanpuoleisen kallion yläpuolelle. Kuvaan tulee enemmän imua. Mutta hyvä näinkin!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.29 (42 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty