Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

alexis

Virnasinisiipi
Glacopsyche alexis
Länsi-Turunmaa
-Sakari Markkanen

Annetut kommentit

Ihan hieno perhonen ja voi olla vaikea kuvata mutta oikeen mitään muuta kuvassa ei oo. Jotenkin olis kivempi nähdä se perhonen kuvattuna omissa hommissaan hieman sitä ympäristöä mukaan ottaen niin että se antaa ehkä ajatusta perhosen elämästä. Muutakin kuin "tossa se ny on".
Kiitoksia mielipiteestäsi!

Ne on erikseen ne biotooppikuvat/perhonen ympäristössään-kuvat, tämän ei ollut tarkoituskaan olla sellainen. Minulle tämä toimii vain visuaalisena kuvana ja osittain myös lajikuvana. Ymmärrän toki, että kaikkia tällainen kuva ei miellytä, mutta tarviiko/voiko kaikkia aina miellyttääkään? :)
Juu onhan se tällaisena ihan ok ja onnistunu. Luulisin ettei kuitenkaan kamalasti anna kuin luonnosta kovasti kiinnostuneille. Valokuvallinen toteutus on kuitenkin suht "tavallinen". Etummaiset siivet tietty vielä vois olla skarppeja, tai ainakin vasen näyttäis joko liikkuneen valotuksen aikana tai olevan syväterävyysalueesta ulkona.
Erittäin kaunis ja omaa hienosti 3-ulotteisuutta. Sävyt erinomaiset. Hieman samaa mieltä nimettömän kommentoijan kanssa etusiipien tarkkuudesta, tosin en spekuloi syytä, eritoten kun aukkokaan ei ole ollut mikään erityisen suuri.
Tämä on sellainen, jollaisena minä haluan "ötökät" nähdä, annan 4 pistettä.
Kiitoksia vielä kommenteista.

Toinen etusiipi tosiaan on vähän doffin ulkopuolella. Itseä tuo myöskin harmittaa. Syväterävyys on makroilun ainainen pulma. Otin tilanteesta useampia kuvia, myös pienemmällä aukolla, mutta niissä tausta alkoi olla liian häiritsevä. Tämä kompromissi näytti omaan silmään parhaalta.

Pitäähän joka kuvassa olla joku juttu pielessä. Kuvauksen jatkaminen olisi turhaa, jos olisi jo ottanut täydellisen kuvan.. :P
Tää on kiintoisa kun tuo perhonen näyttää niin "päälleliimatulta" mutta toisaalta tuntuu niin hyvin sopivan tuohon. Eli kai se on sitä 3-ulotteisuuden tuntua, josta Tomi mainitsi. Kirkkausero kohteen ja taustan välillä varmasti vahvistaa tuota tunnetta. Mun mielestä kaunis perhoskuva. Lopulta kuitenkin ehkä ennemminkin "taiteellinen dokumentti" kuin "puhdas taidekuva"? :)
Onko Canonilla 300 mm makro?
Ei ole, mutta sigmalla on 70-300 apo "macro". Se pystyy 1:2 suurennossuhteeseen, eli ei ole oikea makro, vaikka mallimerkinnässä niin lukee.

Ja Sampolle: Juurikin noin itsekin luokittelisin tämän kuvan: "taiteellinen dokumentti". Sitä ainakin tavoittelin.. :)
yllättävän skarppi kuva "makro"zoomilla otetuksi, mutta onhan se sigma piraateista paras. bokehissa toivomisen varaa
vau, ompas kaunis yksilö! :o
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.12 (42 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty