Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Mustarastas

Parin vuoden takaa...
-Ari Kuusela

Annetut kommentit

Hieno kuva!
Upeaa syksyistä tunnelmaa. Kuvakulma tekee myös paljon.
No kylläpä on nyt lintukuvassa särmää.. UPEA! Jos näkyisi edes pieni valonpilkahdus toisessa silmässä, kuva olisi 12+
aivan ihana. kauniit värisävyt ja hyvä tarkkuusalue. kaunis ku mikä! 4p!
Alkaapa Aukeallakin viimein näkyä kunnon lintukuvapotrettien mallia...!! Ja Kuuselaltahan näitä löytyy, edellinen punarintakuva ja tämä siitä hyvinä esimerkkeinä.

Joo, olen aikoinaan katsonut aika hämmästyneenä useampaakin Parasta-listoilla keikkunutta niin perustylsää lintupönöä (kakkosen kuvia mun silmissäni, en vaan ole viitsinyt enkä jaksanut ruveta niistä täällä rutisemaan), ettei oikein ole voinut tulla muuhun päätelmään kuin siihen, että täällä vaan ei juurikaan ole ollut näytillä taiteellisempaa lintukuvausta ja siksi teknisesti onnistuneet lajikuvat ilman sen kummempaa visuaalista antia ovat yleisölle kelvanneet. Mutta jospa näiden myötä katsojien silmät alkaisivat pikkuhiljaa kunnolla avautua sen suhteen, että oikein hyvä lintukuva on jotain ihan muuta kuin se terävä kuva oksalla istuvasta tms. linnusta...
Tässä tosiaan on jotain aivan omintakeista. Otus on ihanan keskittynyt omiin juttuihinsa.. Mielenkiintoista, miten nokan väri toistuu 'häivytettynä' keltaisessa lehdessä. Tarkennus on osunut täysin nappiin!
Jo pikkukuvasta saattoi aavistaa kuvaajan. Ehkä tässä ollaan metsän hämäryydessä johon valo pääsee vain paikoin, jotain siellä karikkeen joukossa täytyy olla "tuumii rastas".Tarkennus osunut juuri kohdalleen. 5p
Upea on. Edellisiin kommentteihin on helppo yhtyä. Antin tavoin itsekin näkisin mieluusti Aukeassa "teknisesti täydellisten pönötysten" lomassa enemmänkin tällaisia "taiteellisempia pläjäyksiä". Edellä "teknisesti täydellinen" viittaa siis lähinnä kuvanlaadullisiin ominaisuuksiin, jotka ovat toki tärkeä osa kuvan laadullisia ominaisuuksia.
Saanko, Ari, udella, millä tekniikalla saat näihin lintukuviisi utuiset reunat?
"Saanko, Ari, udella, millä tekniikalla saat näihin lintukuviisi utuiset reunat?"

Esim. tämä ja punarinta kuva on otettu samalta tasolta kuin kohde eli maanpinnassa obiska kiinni. Tele 300mm ja aukko 4 eli syväterävyys minimiin. Kohteen ja kameran välissä jotain esmes lehvästöa tai juurakkoa tms. "pehmentämään" etualaa. Ja kohteen takana ei saa olla lähellä jotain häiritseviä tekijöitä esim. oksia tms.
Aikaisemmassa valkoposkihanhi kuvassa käytin "pehmennyksenä" hanhen ja obiskan välissä olevaa hevosaitausta...
Eli jälkikäsittelyllä en näitä "utuisia reunoja" tee.

ps. miksi "nimettömänä" utelua...
Hieno kuva. Kuten Annariitta totesi, toisen silmän näkyminen tekisi tästä vielä paremman, mutta aina ei voi kaikkea saada. Antin puheenvuoroa komppaan myös!
Kaikkia ei voi miellyttää, eli minua kuvassa oikeasti taas häiritsee tuo "kontrastin" puute.
Kuva on tosissaan upea. Jotenkin tuo linnun viihtyminen ympäristössään, silmä, nokka ja lehti(det) vaan lumoaa katsojansa.
Kiitos kaikille kommenteista! Kaikkiahan ei voi toki miellyttää ja ei kai ole tarkoituskaan....
Tämä on kyllä uskomattoman herkkä ja kova kuva samaan aikaan. Pehmeys ja värisävyt sen vaikutelman päähän tekee.
tosi hyvä, mutta kaipaisin itse hitusen kontrastia tai jottai.. vähä haituvan pölyiseksi jää.. muutoin oikein onnistunut. pidän tosi paljo sävyistä ja bokehista..
tämä on kauniin herkkä kuva. linnun asento ja tuo "sumu" tuossa kuvassa. kuin hienoin runo.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.73 (92 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty