Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Melko väistämätön seuraus


-Aleksi Rinta-Kauppila

Annetut kommentit

Näyttää hauskalta, ja ilmeestä päätellen onkin. Erikoinen valaistus, onko käytetty keinovaloakin? Kenties soisi miehen olevan täysin tarkka, jotta pysäyttyneisyys korostuisi.
Niin eihän tämä mikään trikki ole kai? Nyt rupesin katsomaan, että onko tuo vähän päälleliimatun näköinen.
Tuon hepun vielä liimaa mutta mites on heijastuksen laita? :)
Mulle tämä kolahti tilannekuvana täysillä. Tuo henkilö näyttää hieman päälleliimatulta jostain syystä, mutta päälleliimausta tai ei, niin lämmittää istua tässä tuolissa ja kuvitella tämän seuraamuksia :) Vahingonilo on hieno asia.
Aika mielenkiintoisissa paikoissa löytyy valoa, jos olisi aito. (Takamuksesta kyynärpäähän, hartia...)
Hmm. Paha sanoa. Valaise asiaa kuvaaja!
Edellisen anonyymin kanssa samaa pohdin.
No ei ole aito, valojen suunnasta näkee..
Nykyäänhän tuommosen heijastuksen saa väännettyä photarin pluginilla helposti.
Silloin kun mä olin vielä yläasteella, siellä opetettiin, että vesi heijastaa valoa ;)

En tiiä mitä tässä nyt aidolla tarkoitetaan ja ennen kaikkea mitä merkitystä sillä sisällön kannalta on, mutta kyllä tää yhdestä ruudusta on tehty. http://www.nakedeye.fi/kuvat/IMG_2106.jpg

Koitin miettiä tuota suunnitellessa, että miten tuon voisi pysäyttää ihan totaalisesti, mutta en keksinyt tuota parempaa ratkaisua. Jos sellainen jollakin on, kuulisin mielelläni.


hemmon ilme näyttää melko aidolta ;)se näyttäis tietävän että kohta kastuu. kyllä tästä kolmen pisteen edestä tykkään.
Jep. Kiitos lisäinfosta. Hieno kuva näin aitona.
T: Ensimmäinen anonyymi kivenheittäjä.
Siis onko tilanne aito?
Hauska kuva.."ihan kohta molskahtaa" tunnelma:)
Tuo pienoinen epäterävyys kaverissa korostaa kuvan "epäaitoutta" - tämä voi olla hyväkin asia. Itse pitäisin tästä enemmän, jos kaveri jättäisi kuvaan reilusti liikettä tai sitten vastaavasti olisi täysin skarppi, jolloin syntyisi vaikutelma leijumisesti. Lisäksi syvyysterävyyden voisi ottaa paremmin haltuun, toisi tähän lisää henkeä. Joko kauttaaltaan terävänä tai sitten tausta vielä enemmän sumeaksi? Idea tässä on todella hyvä, ja kuvattavan ilme kertoo kyllä kaiken. Kylmää oli ihan varmasti! Onko horisontti vinossa vai johtuuko kuvan yleisestä tasapainosta?

Kokonaisuudesta tykkään, positiivisen erilainen ja hauska kuva. Kuvan sisältö erottuu edukseen aukean massasta. Vetää suun virneeseen ja ainakin minulle jättää hyvä jälkimaun. Lisää tämmöisiä kiitos.
"Koitin miettiä tuota suunnitellessa, että miten tuon voisi pysäyttää ihan totaalisesti, mutta en keksinyt tuota parempaa ratkaisua. Jos sellainen jollakin on, kuulisin mielelläni."

Siis eikös tuon nyt saa pysäytettyä kovinkin helposti. ISOt isolle ja aika niin lyhyeksi kuin pystyy - en ymmärrä miksei toimisi, kun kamerastakin löytyy kohinansietoa. Nyt on kuitenkin vain ISO 320 käytössä.

Ja kuvasta itsestään, hyvin tehty noinkin! Mieluiten varmaan näkisin ihan täysin skarppina, mutta toimii siitä huolimatta...annoin 4 pistettä. Ennemmin tälläisiä katsoo, kuin koirakuvia "katse kaukaisuuteen" -nimellä.
Ongelmanhan tässä aiheuttaa se, että halusin ehdottomasti käyttää salamaa kohteen esiin nostamiseen. Se rajaa käytettävissä olevaa valotusaikaa.

Nyt kun tuota enemmän miettii, niin olisihan tuossa voinut huijata ja synkata salaman nopeammin, esim 1/300s ja rajata kuva siten, että sulkeutuva verho ei ehdi salaman valaisemalle alueelle. Syväterävyyskommentti on sinänsä ihan hyvä. Tykkään kuitenkin jotenkin tuosta f4:n tuottamasta suht maalauksellisesta jäljestä. Ehkä olisi voinut vaihtaa lasiakin. Ei ollut varaa tehdä tästä kovin monta versiota :)


Monesko otos tuo on? Näyttäis vaatteet jo vähän kosteilta :)
Oli miten vaan, niin kuva on hieno!
Toinen kaatuminen. Vaatteet on kuivat. Kyllä ne tossa daivauksessa kostuu enemmän, kuin vähän :)
"Koitin miettiä tuota suunnitellessa, että miten tuon voisi pysäyttää ihan totaalisesti, mutta en keksinyt tuota parempaa ratkaisua. Jos sellainen jollakin on, kuulisin mielelläni."

-synkka niin tiukalle kun saa, ehkä juuri ehdottamallasi tavalla hieman jälkikäteen kropaten
-salama(t) mahdollisimman pienelle teholle, pienellä teholla saman välähdysaika lyhenee huomattavasti->pysäyttää liikkeen paremmin. Joutunet tosin myös lisäämään salamalle toisen tai kolmannenkin kaverin jotta saat pienillä tehoilla riittävästi valoa jotta valo olisi muuten sama kuin tässä kuvassa.
-säädä salama-vallitseva valo -suhdetta enemmän salamalla valaistun suuntaan, mitä vähemmin luonnonvaloa niin sitä helpommin liike pysähtyy noilla salaman synkka-ajoilla.
varmaan jo kaikki sanottu, mutta hieno tää on...
Eihän sitä ole edes pakko cropata, jos antaa tonne alalaitaan kunnolla tilaa. Ei siellä ole mitään, mitä salama valaisisi, joten sillä verholla ei ole mitään väliä. Tiedänpä taas enemmän.

En mä usko, että toi neljännestehon 1/2000s tarvis enää lyhennystä. Tuo synkka-aika ratkaisee. Eikä ambienttia voi poiskaan jättää, koska silloin noi syksyn värit jää ihan täysin paitsioon.
Niin ja kiitokset vielä kaikille kehuista. Kyllä mua noi ykkösetkin hymyilyttää. Kiitos niistäkin :)
Hauskaa, kun aitousvahdit saivat nenilleen. Ihan kuin se taas ratkaisisi, onko kuva hyvä (tai jotain). Kieltämättä tuo kohdehenkilön valaisu teki tästä aika epätodellisen näköisen, mutta ei se välttämättä ole ollenkaan huono juttu. Onhan toikin aika epätodellista jo itsessään, seistä laiturin nurkalla vaakatasossa joten oikeastaan sopii aivan hyvin ratkaisuks. Näistähän sais vaikka sarjan, siis vastaavista ideoista, ei välttämättä just veden suhteen.
Onhan tässä käytetty jalustaa? No itse käyttäisin jalustaa. Ottaisin sen avulla toisen ruudun ja maalailisin tarvittavat taustat siitä, joten vallitsevan voisi jättää pienempään rooliin tilannekuvassa. Tietysti jos pointti oli siinä yhdessä ruudussa niin...

Ihan muka otos, mutta jotain hienosäätöä se vielä vaatisi.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.08 (63 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty