Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Pajusirkku ilmassa

Pilvisen kevätillan niukassa valossa.
-Juha Pääjärvi

Annetut kommentit

Aijai miten upeat sävyt.. minä rakastan harmaata ja tässä sitä piisaa kaikissa elementeissä ja vaaleita ruskean sävyjä. Hieno ja jotenkin sielukas kuva muutenkin. Tykkään 4+p.
Hyvin olet käyttänyt niukan valon. Aivan kuin lintu olisi jäänyt paikoilleen katsomaan kuvaajaa. Sävyistä samaa mieltä edellisen kanssa. Aikaslailla upea kuva.
Ihanat kippuravarpaat ja miten onkin terävä just oikeasta kohdasta. Olet kyllä älyhyvä kuvaaja!!
Hieno kuva!
Tätä olen ihastellut jo kauemmin aikaa tuolla "varaston" puolella.
Täytyy sanoa, että suljin on rapsahtanut juuri sopivaan aikaan ja tarkennus on pysynyt hyvin mukana. Sävytkin kun ovat maltillisen kauniit ja osmankäämit säestää ja antaa syvyyttä niin täytyy sanoa, että katselee mielellään ja pitkään.
Parannusehdotuksia en pysty antamaan.
Tää on mieletön... Kiva, että oot jättänyt sille tilaa räpsytteleen, taitaa olla ihan vitosen kuva.
Tästä kuvasta täytyy maksaa vitonen
on todella onnistunut otos. hienoväreinen tunnelma.
Hieno kuva ja hieno tunnelma!
Tässä iltasella vaan kävin räpsäsemässä? juuei... viisi.
Kiitos kaikille. Kirsi osui oikeaan, spontaani sormiharjoitushan tämä on. Ensimmäinen kevät lintulahdella ja kuvaaja oli innokas, vaikka olosuhteet eivät kummoiset olleetkaan. Yritin saada ruoikossa touhuavasta ja välillä pyrähtelevästä pajusirkusta kuvia näin: tarkennus valmiiksi pistetarkennuksella (reunimmainen piste, jatkuva tarkennus), sarjakuvaus käyntiin kun näyttää että lintunen on vaihtamassa paikkaa, ISO-arvo 1600. Toivoin että lintunen liikkuisi oikeaan suuntaan ja pysyisi tarkennusalueella ja saisin hyvällä onnella jonkunlaisen kuvan lentoonlähdöstä tai laskeutumisesta. Sattumalta lintu lennähtikin kohti ja tuntui että se huomasi minut, ikään kuin olisi pysähtynyt paikallaan - ja kameran automaattitarkennus sai uudestaan kiinni linnusta. Tuuria oli. Kamera D200, 1,7x telejatke ja objektiivi 300mm af-s f/2.8. Yritin monena iltana myöhemmin paremmassa valossa samaa, mutta harvoin pajusirkku tuli edes kuvausetäisyydelle.
Ilman tuota tuijotuskilpailuun haasteen heittänyttä tirppaa voisi ehkä puhua tunnelmasta, mutta ei nyt tässä kuvassa - inflateeraa koko termi, jos niin ajatellaan. Taiteena on palkittu sellaisiakin luontokuvia, joille olisi ollut luontevampaa saada vastaava tunnustus urheilusaavutusten momenteilta.
Hieno kuva, ja mukava oli lukea myös kuvaus tilanteesta.
Vaikka en tekniikasta juuri mitään ymmärräkään niin oli tosiaan mukava lukea tuosta kuvaustilanteesta tarinaa. Luontokuviasi on todella kiva katsella!
Kappas, kuvaaja.. mikäpäs siinä, lennetään lennetään!
Katsekontakti kuvaajan ja lentopyrähdyksen tekevän linnun välillä on tämän kuvan erityisjuttu. Väheksyä ei sovi sommittelua, terävyyttä, väriharmoniaa ja oikeaan osunutta valotustakaan... .
1600 ISOa on D200:lle aika paljon, siksi valotuksen on oltava kohdallaan.
Juu, kyllä nyt on sellainen tilannekuva, että tällä tarttis kilpailla!! Oikeesti siis, Vuoden Luontokuvassa vähintään, miksei isommissakin ympyröissä. Iskevämpi nimi vaan kehiin. Lähetitkö tämän VLK-kilpailuun? Sirkkuhan ei juuri paremmassa asennossa voisi kuvassa olla. Ainoa pikku miinus ehkä tuo pyrstön katkaiseva korsi, mutta tilanteen loistokkuus korjaa sen kyllä mainiosti. Harvinaista herkkua Aukealla ja muutenkin!
Kiitos vielä kaikille kannustavista sanoista ja pisteistä, hämmentynyt olen vieläkin että tästä niin on pidetty. Tuo Markun kommentti taitaa kuvata eniten omia tuntojani tähän kuvaan. Urheilumielellä kuvaa metsästin ja omalla kohdallani lintukuvaus sellaiseen suuntaan uhkaa lipsua kuin itsestään, vaikka ajatukset olisivatkin muualla, luontokokemusten hakemisessa ja luontosuhteen miettimisessä. Ensimmäinen kalenterivuosi lintukuvailuja takana ja viime kuukaudet olen pitänyt taukoa, inspiraatio ja kuvausideat olleet hukassa.
Huiman hieno kuva ja tosiaan kiva lukea "kuvauskertomuksesi" =)

Jos ei omin silmin näkisi, niin en uskoisi D200:n ISO 1600:lla pystyvän tähän, vaan vallitsevassa valossa sen salaisuus...

Kuuluu sarjaan "vuoden parhaimpia luontokuvia" ja täydet bojot ja papukaijamerkki päälle.
Harrasta jälkikäsittelyähän se vaatii että D200:n ISO1600 on siedettävää, mä käytän Neat Imagea ja joskus tasaan lopuksi Gimpissä kevyellä gaussian blurilla epäterävää taustaa. Mutta ennen kaikkea olosuhteiden pitää olla sopivat, riittävä tasainen valo ja nappiin sattunut valotus, melkein yli. Tässä "melkein yli" valottamisessa tietysti menetetään jo osa ideastakin, kun ei voikaan käyttää sitä mahdollisimman lyhyttä valotusaikaa jota herkkyyden nostamisella haetaan. Oikeasti vähässä valossa en käytä ISO1600 lainkaan, ISO800 alkaa olla liikaa sekin.
Tästä kuvasta pidän todella paljon.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.92 (97 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty