Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Halo

Halo kuun ympärillä ensilumen aikoihin Savossa.
Canon EOS 5D + Sigma 15-30mm. Perussäädöt.
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Matti Paavonen

Annetut kommentit

Pitäisiköhän tuohon sittenkin lisätä valoa. Näyttää vähän tummalta tällä näytöllä.
Ei pitäisi, sillä kuvassa on tunnelmaa ja hieno sävymaailma ja hyvä sommittelu.
I like.
Minä kaipaisin etu-alalle jotakin tai sitten vaan rajaamalla sitä vähemmälle.
Taivaan sävyt haloineen on kyllä makiat.
Herrajestas! Kerrassaan hienot sävyt! Tykkään kaikenkaikkiaan oikein paljon.
Tuntuu ehkä hieman liian pitkulaiselta, alhaalta voisi rajata kenties hieman. Vasemmalla näkyvä kuusi (vai mänty) häiritsee hieman, joitakin askelia etuoikealle ja sieltä kuva?
Halon saaminen kuvaan (kuu tai aurinko) vaatii jo itsessään hyvää tuuria. Samaan aikaan taivaan ilmiöitä ja maan tummuuutta on vaikea kuvata yhdellä otoksella. Monen kuvan otokeksella ja yhteen liiteetyinä se onnistuu. Tästä 4.
Kaunis kuva, sävyt ovat onnistuneet tosi hyvin. Itsekin rajaisin hieman pois alhaalta, muuten ei mitään moittimista. Tykkään.
Onhan meillä paljon erillaisia keinovalovälineitä, joilla etu-alalle halutessaan saisi jotain kohteita. Viittaan siis tuohon Korhosen Matin kommenttiin.
Totta puhut Kimmo apuvälineistä. Tarkoitinkin halon harvinaisuudella. Kameraan ei ole välttämättä aikaa viritellä mitään ihmeellistä tai säätää. Muokkaamalla kuvaa toki etualalle saa lisää värisävyjä varsinkin jos sattuu olemaan RAW kuva.
Kimmo kuittaa.
sama kuu se sieltä pilkistää jok'ikinen kerta kun yöllä kävelen ulkona.. ei käy kertaakaan mielessä kuvata moista näkyä. eikä se halo niin kauhean harvinainen ole. koita kuvata revontulia porkkalassa. meitsin elämän aikana niitä on näkynyt kahdesti - toinen kerta jopa etelään päin ;P
Wilhelm: Kokeilin erilaisia rajauksia ja vaikka vasemmalla oleva kuusi häiritsee minuakin niin tämä oli kaiken kaikkiaan kuitenkin paras. Jos olisin siirtynyt oikealle olisi talon takaa tullut toisen mökin valot liikaa esiin. Alareunasta voisi kuitenkin rajata tosiaan hieman pois.

Kimmo ja Matti: Harkitsin myös esimerkiksi talon maalaamista taskulampulla, mutta mielestäni se olisi haitannut kuvan tasapainoa ja tehnyt siitä keinotekoisen. Kuva on otettu raakakuvana, joten valon lisääminen jälkikäteen ei ole ongelma.

Kim: Kokeile kuvata pingviinejä pohjoisnavalla. Se vasta vaikeaa onkin, muttei niinikään liity tähän kuvaan mitenkään.
Pingviinit liittyvät pohjoisnapaan yhtä paljon kuin tuo "Canon EOS 5D + Sigma 15-30mm. Perussäädöt." tähän kuvaan. Miksi puhutaan tekniikasta eikä kuvasta, ja vielä hehkutetaan sitä tuolla lailla?
Kim, tekniikasta puhutaan samasta syystä kuin itse kuvista: jotta kehityttäisiin paremmaksi kuvaajaksi. Tämän tavoitteen saavuttamisessa Aukean suora kritiikki on hyväksi, muttei ajoittaisista kehuistakaan haittaa ole.
Kuvauskaluston ja kuvalle jälkikäteen tehdyt säädöt olen maininnut, koska itseäni kiinnostaa myös se miten näkemäni kuva on otettu. Oletan, etten ole ainut.
Oletat ihan oikein. Aukeassa tällä hetkellä vallitseva tekniikkakeskeisyys on kuitenkin karkaamassa käsistä. Tekniikka kuvan takana on vain henkilökohtainen tapa tuoda esille sen, minkä takia kuva edes on olemassa: Sen idean. Tämän takia tekniikan on oltava 100% hallussa jotta ideoita pystyy tuomaan päästään paperille asti. Harmi vain että niitä ideoita ei järin näy täälläpäin, kuvasta puhutaan lähinnä turhin adjektiivein.

Se että kuva on keskustelusivustolla tarkoittaa toki että tekniikasta saa keskustella. Mutta miksi kuvasta puhuminen sitten on niin pahaa täällä..
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.04 (48 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty