Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Maaseudun tulevaisuus


-Teemu Rumpunen

Annetut kommentit

Todella hieno!
Kylmä ja karu!
Perspektiivi-opin tyylinäyte!
Mies paikallaan!
Sumu syventää!
Vaikuttava kuva. Pieni on ihminen maiseman myllerryksessä.
Minusta kuvan nimi voisi olla myös "maaseudun tulevaisuus".
Tästä kuvasta on vaikea löytää mitään huonoa sanottavaa ts. kritisoitavaa. !!
Kimmon nimiehdotus on kyllä mainio, itselleni tulee mieleen jotenkin se, kuinka maaseutua ei voi tuoda, ei viedä ja kuinka sen kohtaloa ei kukaan tiedä. Maaseudun tulevaisuus kiteyttää ongelman.
Kiitokset kommenteista ja tuo nimiehdotus oli tervetullut.
Missä paikassa tämä lokaatio sijaitsee?
Ville, muokattu on tilana, joten ei taida ihan vastaavaa olla missään, muutakuin Teemun päässä :) Korjaa jos olen väärässä..
No en mä viitsi olla ilonpilaaja. Kyllä paikka on oikeasti olemassa. Sumu ja sillat on aitoja, hahmo on siltoihin verrattuna tuon kokoinen todellisuudessa.

Kun lähtee ajamaan Piikkiöstä Hepojoentietä, niin päätyy tänne. Piikkiö on Turun lähellä.

Tosin ilman sumua paikka ei ole erityisen näyttävä ja sumunkin pitää olla riittävän sakeaa. Sopivan sääolosuhteen löytämiseen meni itselläni kuukausia, ellen sanoisi jopa että enemmän.
Kiitti tiedosta. Minusta tässä ei kyllä käsittelyllisesti pistänyt mikään silmään, ei hahmossa eikä silloissa. Olis kiva, kun joku väittää "muokatuksi" niin kertoisi (tai edes yrittäisi kertoa) et mitä on tehty mihinkin.

Mulla on mun sivuilla ruissalosta kuva sellaisesta puusta mitä ei voi kuvata muutakuin sumulla. :) Kiva tietää et piikkiössä on tuollaiset sillat.

Ja tämä kuvana on hieno, pidän siitä miten nuo sillat tekee "katon" sommitelmalle, valo on kaunis ja tuo perspektiivi vähän ylempää tekee hahmosta vähän pienemmän. Ainoa asia mikä mussa herättää vähän teennäisyyden vivahteita on tuo hahmon asento selkäpäin kameraan (se voin olla vain minä) - tai jotenkin se, kun kaikki muu on suunniteltua sommitelmaa ja sääolosuhteita myöten, niin miksi ei samantien ilme ja asento? Tosin jos kuvassa on sinä itse, niin ehkä vain halusit välttää omakuvan. En tiedä. Älä välitä.

Vau!
Kaikkeen mitä jo ensimmäisessä kommentissa sanottiin huomioisin vielä korkeuden, jolta kuva on otettu -tai sitten sekin sisältyy jo 'perspektiiviopin tyylinäytteeseen'- sillä se luo oman mittakaavansa kuvaan hlön ja maiseman lisäksi antaen aika anomaalisen katsojan näkökulman.
Hieno kuva!
Hieno. Alkuun katoin, että taas näitä muokattuja, muokattuja kuvia. Ihmettelin, miksi pellolle tehty näin massiivinen ja korkea siltaratkaisu (soiden/kosteikkojen yli nähnytkin). Savipohja vaatii vankat pilarit kantavuuden takaamiseksi, mutta näin korkealle... Hmmm... Pakko uskoa ja sanoa että kuvassa on mieletön visuaalinen lataus. Pari puuta vasemmalla haittaavat hieman. 4 pojoa!
Kerrassaan loistavaa!
Muokkaus koskee lähinnä kontrastin lisäämistä ja parin risun poiskloonaamista vasemmalta alhaalta. Itse en kloonausjälkiä enää suurikokoisesta kuvasta löydä, eikä niitä pitäisi tässäkään olla nähtävissä.

Muutama kommentoija ihmetteli, miksi tällaiset sillat on rakennettu. Tuossa kohdassa moottoritietä liikenne on vilkasta ja ilman siltoja pitäisi olla kaksi jyrkkää mäkeä. Alueella on paljon metsän eläimiä ja ne pääsevät alittamaan tien tässä juuttumatta hirviaitoihin.
Siis tää on ihan huikean hieno. Mä jäin sanattomaksi vaikka piti höpistä jotain ajankohtaisuudesta ja asiasta ja kuvan hyvästä nimestä ym...
Joo hieno on.
Täytyy myöntää että itsekin ajattelin kuvan nähtyäni, että siinä on taas copypaste ja clonestamppi heilunut kovasti... Kuvassa on jotenkin surrealistinen tunnelma vaikka maisema siis ilmeisesti kuitenkin on ihan "luomu". Ja perspektiivivaikutelma tosiaan on loistava. Hyvä!
Sen unohdin sanoa muokkauksesta, että perspektiiviä on myös korjattu. Optiikka väänsi nuo tolpat hieman vinoon, joten piti suoristaa.

Kiitos kaikille kommenteista. Kai sitä pitää olla otettu tällaisista pisteistä ja etenkin kommenteista!
Optiikan aiheuttamien perspektiivivirheiden korjaus on kai ihan "laillista", ehkä jopa suotavaa tällaisissa kuvissa :) Niin, ja tuosta otsikosta piti sanomani, että mun mielestä tämä nykyinen toimii paremmin kuin se alkuperäinen. Nyt ei ole pakko yrittää etsiä kuvasta mitään muuta kuin mitä siinä näkyy.
Mielenkiinnosta: mikä oli kuvan alkuperäinen nimi?
Ulottuvuus
Hieno kuva, tosi upea, nimi ei kyllä sovi, missä maaseutu ja missä se tulevaisuus?
siinäpä se kysymys onkin. sumun peitossa? risteyksessä? vasemmalla? oikealla?

oma näkemykseni: sillat edustavat nykyistä (urbaania) elämäntapaa: nopeasti, helposti vaivattomasti ja mutkattomasti. mitä maaseutuun tulee, ei sama aikakäsitys vaan toimi; esim. pellot ei tuota satoa nopeasti tai vaivattomasti, luonnon ehdoilla mennään. kuvassa kulminoituu ristiriitainen aika ja 'pieni ihminen' (kuten vaikka kulutusvalintoja tekevä asiakas, kaupunkilainen? maallemuuttaja, maaltamuuttaja..?) siltojen jylhyys ja etäisyys maasta(äh, siis tarkoitan korkeus) korostaa "alleen jyräävää" vaikutelmaa.
Ou jee, Fallout 3
Minusta tämä on tälleen ihan nappi. Maaseudun tulevaisuus on juuri tuota: synkkä ja epävarma, sumun peitossa. Porukka ajetaan kaupunkeihin noita siltoja pitkin. Tää kuuluu siihen sarjaan, joka kolahtaa tajuntaan heti - sanoiks pukeminen kesti vähän kauemmin. :)
Näin maanvilijelijänä ei voi muuta sanua ku jotta nuon se on. Kylyvääskö ens vuonna vaiko ei...
Onks se vähä niin, että muu elämä menee yläpuolella ja kovaa?
Maanviljeliät ihmettelee maailman menoa?
Molemmat on menossa kohti tuntematonta, jonnekkin sumuun.
Hienoja tulkintoja kaikilla tästä kuvasta ja aiheesta. Niitä on mukava lukea ja jokainen tulkinta on varmasti yhtä oikea. Kiitokset kaikille!
Tosi hieno kuva. Mun mielestä kuvan arvoa ei vähentäisi vaikka olisi toinen silta kloonattu tms. lopputulos on hieno ja ihan hauskaa jos paikka on tällaisenaan olemassa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.08 (159 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty