Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Sumun aikaan


-Ilari Tuupanen

Annetut kommentit

Hieno kuva, jonka haluaisi nähdä isompana. Pelkästään sävyt ovat mahtavat, mutta kuva rakentuu niin hienoista komponenteista, että toivoisin olevani kuvaaja tässä tapauksessa.
Erittäin hieno, mahtavat värit, kontrasti toimii! Minusta oikean reunan puut vievät turhaan hieman huomiota. Ne voisi rajata pois.
Kaikkineen komea sommitelma, erityisesti hieno syvyysvaikutelma. Kalibroimattomalla ruudullani turha oikeastaan kommentoidakaan, mutta etenkin vasemmalla taivaan sävyt vaikuttavat hiukan tummilta.
Mielettömän hieno. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan mietin antaisiko täydet pisteet.. Upea, vaikka onkin ehkä jotakin puutteita tekniikassa, mutta niihin minä en halua puuttua. Upea valo, kaunis paikka, linnut mukavasti kuvassa, hieno syvyysvaikutelma, upea usva ja hirmu kaunis värimaailma.. Kyl se on se 5+ :) Aikas makealla kuvalla aloitat täällä. hyvää työtä.
No jopas on otos! En keksi tästä mitään parannettavaa. Mielestäni nuo oikean reunan puut parantavat syvyysvaikutelmaa ja tasapainottavat vasemman reunan kiviä. Se, että taivas on tummempi jostain, luo vaan kontrastia ja tunnelmaa.

Kuvittelen itseni rantaan kuuntelemaan hiljaisuutta ja erämaan ääniä, ehkäpä virveli kourassa...
Kuparista kultaa... hieno
Erittäin kuvauksellinen kohde, ja toteutuskin on onnistunut varsin mainiosti.
Tunnelma on saatu erittäin hienosti kuvaan.
Mahtava otos!
Tunnelmallinen kuva. Kalatiira ja sinisorsa katsekontaktissa, oranssi usva - ja tuo niemi on oleellinen osa kuvaa. Pieni rajaus molemmilta pystysivuilta selkeyttäisi kuvaa.
Kiinnostaisi nähdä myös säätämätön foto (vai onko se tämä?)!
Ehdottoman mallikas kuva. Olen samaa mieltä Markun kanssa oikean reunan tummista puista.
ihan niiku tälle vois antaa jottai muuta ku vitosen... LLoistava.
Samoilla linjoilla kuin kaikki muut kommentoijat. Upea otos!! Ja Jukkaa kompaten, onko tämä säädetty, jos on, niin kyllä kiinnostaisi nähdä säätämätön myös.
En tiedä voiko exiffeihin luottaa, mutta jos voi niin yksi syy tuohon miettimääni taivaan tummuuteen voisi olla siinä että on hyvin lyhyt valotusaika suhteellisen pienellä aukolla ja matalalla herkkyydellä. Hienosti käytetty siis alivalotusta tekemään tunnelmaa.
Suuri kiitos teille!
Kuvassa tehdyt säädöt eivät ole kummoisia, kontrasti, terävöitys, rajaus ja saturationia vähän siirretty plussaan päin. Pähkäilin itse aika pitkään että jätänkö oikean puoleiset puut kuvaan vai en. Päädyin kuitenkin jättämään tasapainoisuuden takia. Niin ja pieni vinjetointi lisätty joka voi olla osana syyllisena kontrastin kanssa vasemman ylänurkan tummuuteen.
Noniin, uppasin ihan alkuperäisen kuvan kotisivuille.
http://www.ilarituupanen.net/sumunaikaansuuri.JPG
mahtava kuva ja hienot värit!
Aivan ihana myöskin alkuperäinen kuva.
Kuvan tekee todella loistavaksi se, että etualalla on selvä alue ja sumu muotoilee vasta taaempia kohteita.
Alkuperäinen kuva on paljon parempi, koska se on luonnollinen ja tämä on liian käsitelty. Siksi vain nelonen, alkuperäisestä olisi tullut tietenkin viitonen.
Näistä nään unia.. 5p.
Kaunis kuva mutta ei yhtään omaperäinen. Kansan syvät rivit tykkää keskiarvosta päätellen:)
Kiitoksia! Kyllä omaperäisyys tulee ajallaan, 2 vuosi menossa joten opittavaa on paljon. :)

Hyvä kuva, mutta mielestäni alkuperäinen on vieläkin parempi.

Kävin kotisivuillasi ja kyllä se omaperäisyys ja tyyli näyttää löytyneen. Vaikea uskoa, että vasta toinen vuosi menossa, sen verran vakuuttavaa jälki oli.
Minunkin mieleen alkuperäinen on enemmän. Ja muussakin edellisen kanssa täysin samaa mieltä.
Kiitoksia vaan, aika pitkälti mielipide asioita noi käsittely jutskat. Itse saan paremmin tunnalman kiinni tästä enkä alkuperäisestä.
Komean tunnelmallinen kuva kyllä, mutta sanoisinpa ettei ole parasta mitä sinulta löytyy...

Katsoin nimittäin kotisivusi, ja vaikka vain harvoin jaksan käydä läpi kenenkään kotisivujen kaikki kuvat, siellä kiinnosti hyvinkin katsoa kaikki. Joukossa peruskuvaakin, mutta ennen kaikkea omaperäistä näkemystä tavallisistakin aiheista ja muutamia melkoisen vaikutuksen tehneitä taideteoksia. Monipuolinen kattaus, suosittelen kaikille keskivertoa paljon paremmista luontokuvista kiinnostuneille vierailua Ilarin tyylikkäillä sivuilla! (Eikä muuten ollut ns. maksettu mainos tämäkään, en tunne Ilaria enkä aiemmin juuri hänen kuviaankaan.)

Kyllä nyt pitää todeta, että Joonas Hirvonen on saanut kovan kilpailijan nuorten, kovan tason luontokuvaajien rintamalle!! Muistan nähneeni nimesi jossain muutaman kerran, mutten osannut arvata sinunkin olevan niin nuori ja vähän aikaa kuvannut. Ei voi muuta kuin nostaa hattua nuoruuden innolle ja taidolle! Niin se näkyy olevan, että niillä voittaa tämmöiset meikäläisen kaltaiset, jostain hamasta viime vuosituhannen puolelta kuvien räpsimistä yrittäneet vanhat kääkät kevyesti... Tämänvuotista kuvasatoanikin katsoessa kun tuli useaan kertaan mieleen, että mun luontokuvaus on pääosin turhaa, ajanhukkaa suorastaan. Ei löydy ideoita, ei tarpeeksi motivaatiota eikä viitseliäisyyttäkään. Kuviasi katsoessa tulee mieleen, että mun taitais olla paras laittaa kamera naftaliiniin... No aika näyttää ja se siitä, sivuhuomautus vaan.

Joten laitapa tänne jatkossa myös niitä omaperäisempiä töitäsi, vaikkeivät ne välttämättä näin hyviä pisteitä saisikaan. Ainesta kuvissasi kyllä on vaikka miten korkealle tasolle tahansa asti!
Tattista vaan Antti! Erittäin mukavaa lukea positiivistä palautetta joltakin henkilöltä, jonka kuvia on todella paljon ihailtu ja tulen vielä ihailemaan!

Joonaksen tunnenkin ja parit kuvausreissut yhdessä on tullut tehtyä, kaukana vielä hänen hienoista kuvistaan olen mutta täältä tullaan. :P

Laitan kyllä kaikenlaista settiä tänne tulevaisuudessa, viis pisteistä, tarkoitushan on varmaankin kuvata itseään varten? ;)


Hienoa Ilari. Minäkin kävin nyt tsekkaamassa kotisivusi ja täytyy sanoa, että huikeaa työtä 15-vuotiaalta! Sinulla on hallussa hyvin hallitsevan valon käyttö ja olet löytänyt oman persoonallisen tyylisi. Kaikki kuvasi ovat omaperäisiä. Jatka samaan malliin ja paljon kuvausintoa vuodelle 2010 :-)
Kiitoksia Annariitta! Kuvausintoa löytyy ja paljon, taitaa vaan aika olla vähän niukassa.
Niin ja samoin, hyvää uutta vuotta!
Alkuperäisen kuvan sävyt ovat paremmat, tämä on Kodakin makea. Taivas tumma ja sairanloisen kellertäviä pilviä ikään kuin sävyjen säädön jäljiltä. Se risuista. Ruusuja erinomaisesta sommittelusta, mainitsemasi puu oikeassa reunassa on välttämätön tasapainon kannalta.
Kaunis, tunnelmallinen kuva.
Mahtavat värisävyt ja hieno tunnelma!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.03 (120 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty