Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Islanti #4

Gullfoss #2

5 kuvan panorama + kirkkaus ja kontrasti

Isompi täältä
maailmani.com/aukea/gullfoss2.jpg

-Jari Tähkäpää

Annetut kommentit

kaippa se ykkösen ansaitsi heti kättelyssä :) ja niin monta kärpästäkin tuli tapettua.. kaikki turhaan ;)
Kyllähän tähänkin joku umpiurpo oli pistänyt (varmaan henkilökohtaisen) ykkösen. Hienoa terävyyttä ja yksityiskohtia läpi koko kuvan. Putousta näkisi mielellään enemmänkin, mutta tämä näyttää maaston huomioiden järkevimmältä kuvakulmalta. Hieno yksityiskohta tuo sateenkaari tuolla vasemmalla.
Isommassa kuvassa pääsee oikeuksiinsa, tämä pieni kuva saisi olla valoisampi.. 3p
Tässä panoramassa on ideaa, kuva koostuukin silmissäni poikittain kolmesta (sateenkaari/virta/valo) ja pitkittäin vielä useammasta osasta (ts. mielenkiintoinen kuva). Taivas on mukavan sekalainen, sinineen ja pilvineen. Pidän myös siitä, että etualan reuna ei katkea - voisipa tuota vihervää näkyä enemmänkin. Julkaisualusta rokottaa aika pahasti, kiitos linkistä isompaan!
Tässäpä on mallikkaasti hyödynnetty horisontaalisia muotoja. Vasemmalta tulevat vesimassat solahtavat itse kaivamaansa rotkoon, ja rajauksen tiukkuus siinä kohdassa korostaa veden maisemaa muovaavaa voimaa. Passiivinen mutta uhmakas vastavoima vedelle on tuo putouksen partaan tekevä kallio, josta osa sinnittelee vedenpinnan yläpuolellakin, lienee kovaa kiveä. Sateenkaaren alkupää on hentoudessaan mainio tässä jylhässä kokonaisuudessa. Arvokkaasti mahtipontinen kuva.

Ihan viimeiseen säätämisen en uskalla oikein sanoa, kuitenkin Markon huomio tuntuu oikealta, siis hieman valoisampi voisi olla, kontrastia on nyt vähintäänkin riittävästi. 5p.
Ei oikein sytytä, värimaailma köyhä ja liian tummaksi jätetty, vaikka ei tukossa olekaan.
Mahdollisuuksien kuva, mutta niitä ei ole käytetty tarpeeksi hyväksi.
*"Eli elä ota ainoastaan kuva vaan tee se", nyt teko jäänyt kesken, ainakin minun mielestäni.
Pisteitä tuli just sen verran kun ansaitsi ;)

* " Is big difference between taking a picture and making a picture" Suora lainaus Rick Sammon:in kirjasta Digital Photography Secrets.
Tämä pääsisi oikeuksiinsa 7 metrisenä seinällä, jolloin yksityiskohtia voisi tarkastella silmänkorkeudelta. Nyt tuntuu että pieneen tilaan on ahdettu vähän liikaa tavaraa. Mutta kyllä tässä mielikuvitus alkaa lentää: millainen paikka on 'oikeasti'? Kuinka itse olisin sen kuvannut?
uuuh mama.. wow :o
There is a big difference between kirjoitampa miten kuvat pitäisi ottaa aukeaan than taking pictures ;) suora lainaus Jari Tähkäpään aamiaispöydästä
Jari opettele ja mieti ;)

Learn and think about :D
Kaksi faktaa tiedoksenne:
1. Esillä oleva kuva ei ole värimaailmaltaan köyhä.
2. Esillä oleva kuva ei ole liian tumma.
Järjestysnumeroiden yksi ja kaksi perässä olevissa lauseissa on myös piste perässä.
Panoraamakuvien parhaimmistoa sanoisin.
Upea maisema ja kuvakin on varsin hyvä. Vasen reuna putouksineen ja sateenkarenpätkineen kerrassaan upeeta.
Tää on näitä kuvia jotka täytyisi nähdä paljon isompana.
Alas haluaisin kuitenkin hieman lisää maata.
Kerrassaan hieno kuva!
Hieno maisema, josta ei ole vain otettu kuvaa, vaan on tehty se. Ykkösen sait kenties henkilöltä, joka antaa jokaiselle maisemakuvalle ykkösen? Ykköstä tämä ei silti ansaitse.
Kaikki tuli oikeastaan jo sanottua, mutta kehittämiskohta olis se, että alas vois lisätä vähän maata, kuten Kimmo jo sanoi.
Hyvää muotoa ja vaikea kohde tasapainosesti esillä. Oikean reunan valoisuus saa veden näyttämään alakuloiselta, ja luo samalla "sateen harmaan" vaikutelman koko kuvaan. Alareunan vihreä osuus on juuri ja juuri riittävä, mutta häiritsee näytöllä. Näytöllä etualan vihreät sävyt ovat liian värikylläisiä. 3P.
4p läjäytin! Kaunis maisema mutta vielä parempi jos pilviä näkyisi hieman enemmän. Nyt lievästi ahdas.
Ei pääse oikeuksiinsa täällä. Niin kuin yllä jo mainittiinkin niin todella isona vedoksena seinälle. Täysi 5p.
Totta on että tälläinen kuva pitäisi nähdä isompana, mutta minkäs näille säännöille voi.
Mun mielestäni maisema on upea ja putouksen usvasta syntyvä sateenkaari kruunaa kuvan:)
Mä kyllä pidän tästä kuvasta ja tummuusaste on ainakin mun näytölläni ihan sopiva.
Mahtava paikka:)
Hyvä Jari, tykkään todella paljon!
Isompaa on tarjolla jos ette huomanneet :o
Huomasin, muttei riitä eikä kaikkia tehoja saa irti liu`uttamalla.
On hyvä noin, mutta julistekamana pääsisi vasta täysiin oikeuksiin.
4 pistettä täältäkin. Minä myös olisin kaivannut hitusen enemmän pilviä tai taivasta ylhäältä ja täysiin oikeuksiinsahan tämä toki pääsee suurempana, mutta kaikenkaikkiaan kerrassaan hieno kuva.
Komia on maisema! Valitettavasti pystysuunnassa ahdistaa :/
Tähkäpää, J-P Laine: miten tuohon teidän vanhojen pierujen (puukolla) selkään taputtelu tiimiin pääsee mukaan? joo, mä tiedän, pienet on vehkeet ja pojalta näyttää, mut riittääkö jos Ajokortti vanhenee JO huhtikuussa 2049? :)

komee kuva, vähän tynnyrii puskee keskeltä, mutta niinhän se panoramoissa herkästi tekee. vähän ehkä jää hallitsevaksi tuo joen toisen laidan kukkula, mut jos se häirittee niin meen ja otan itte paremman. pisteitä en anna. tehkööt sen muut.
Nappe :D
L.K: Taisit juuri päästä tiimiin ilman vuosimaksuja ;) turha odotella sitten mitää hienoja ilmaisia lounaita tai muita juhlallisuuksia.. kuha naputtelet kärkkäästi aukeassa vaan niin hyvä tulee. + Parta on plussaa
Kerrassaan huikea kuva! Kuten joku yllä kirjoittikin, tämä herättää mielenkiinnon ja mielikuvituksen siitä, miltä kokonaisuus näyttää. En voi kuin kompata aiempia ja miettiä kokonaisen pitkän seinän mittaisena tätä johonkin sopivaan paikkaan. Papukaijamerkki ja hatunnosto kuvaajakoostajalle.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.2 (86 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty