Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Huopanankoskelta

Kuva on koottu panoraamaksi kuudesta pystykuvasta. Terävöitys, sävyjen ja kontrastin hienosäätöä, muttei mitenkään raskaasti. Lisäksi nämä kehykset... Merkattu muunnelluksi juuri kuvan koostamisen takia, ei siis kuvattu yhdellä valotuksella.
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Alpo Syvänen

Annetut kommentit

Oikein komea talvimaisema.
Puut kehystävät saareketta luonnollisen kauniisti.
Hieman alempaa kuvattuna olisi varmaan saatu oksat siten, ettei ne osuisi saarekkeen puihin.
Ihmettelen vaan, että miksi et kuvannut vaakaan vaan rakensit kuvan kahdesta pystykuvasta. Liekö syy polttoväliongelma?
Mut joo, kaunis talvinen kuva.
Moi Kimmo ja kiitos kommentistasi. Olin tätä kuvatessani jo viittä vaille rähmälläni maassa, nuo tummat oksat roikkuvat kohtalaisen alhaalla. Kuva on koottu kuudesta pystykuvasta ja kuvattu Nikon D200:sella ja 18mm-polttovälillä. Eli olet oikeassa tuon polttoväliongelman suhteen. Koetin myös 12-24mm objektiivilla, mutta pahasti loppui laajakantti kesken silläkin.
Oo koo. Mulla kävi varmaan joku lukihäiriö kun luulin, että kahdesta pystykuvasta, mutta siis kuudesta. :(

Kimmo, mulla tulee jatkuvasti lukihäiriöitä, eipä mitään. Juuri huvikseni selasin tuota 12mm-versiota ja ohessa linkki tuohon versioon. Kyseinen kuva on suoraan kameran JPG-tiedostosta pienennetty ja ladattu nettiin. Ko. kuva on muistaakseni otettu puolikykkivästä asennosta. :-) http://photo.net/photodb/photo?photo_id=10531033&size=lg
Paljon parempi tämä on kun linkin kuva. Kuvauskorkeus on tässä paljon parempi vaikka toivoin vieläkin alempaa, mut ei voi mitään jos maapallo tulee vastaan.

Lisäksi näin laajana tämä antaa jo maiseman eikä vain osaa siitä, mikä tarkoittaa tässä tapauksessa huimasti parempaa ja mielenkiintoisampaa. :)
Kiva näkökulma koskimaisemaan. Tuo oikean ylälaidan oksa on aika hallitseva minustakin, ehkä sille ei vain ollut mitään tehtävissä. 4p.
Tuo kuvien raja näkyy liian selvästi
Kiitos kommentoineille!

Marko: Tuota... Missä on kuvien raja näkösällä?
Missäs se Juhani Aho on - lohilastujaan veistämässä. Hieno kuva kertakaikkiaan - jäin vain miettimään kaartuuko virta todella tässä vai tuleeko se tuosta panoraamatekniikasta.
Kuudesta? ihan kiitettävä määrä säätämistä, ja lopputulos kiittä. Mutta kehykset häiritsee minusta.

Ei sillä että varsinaisesti olisi kehyksiä vastaan mitään, ne vaan vievät huomiota tältä kuvalta.
Kuudesta? ihan kiitettävä määrä säätämistä, ja lopputulos kiittä. Mutta kehykset häiritsee minusta.

Ei sillä että varsinaisesti olisi kehyksiä vastaan mitään, ne vaan vievät huomiota tältä kuvalta.
Harmi että silta vasemmalla hieman pilaa täydellisen rauhallista fiilistä.
Hieno panorama, hyvät värit & tarkkuus.
"Marko: Tuota... Missä on kuvien raja näkösällä?
Alpo Syvänen"
Tuossa keskellä kuvaa menee tuommonen aika paksukin raja taivaassa ja koskessa, vai näenkö harhojani? Korkeimmasta puusta hieman vasemmalle
Mikko: Nyt en ole aivan varma kaadon oikeasta kulmasta, mutta onhan tässä kohtalaisen vuolas koski, joka virtaa oikealta vasemmalle. Tämä on kuvattu käsivaralta, eli en tasapainottanut jalustaa kuvaa varten.

Kirsi: Jotenkin olen tähän kehystyyliin jumittunut näiden panoraamakuvien suhteen. Tiedän, että nuo saattavat riipiä montaa katsojaa, mutta näin minä tämäntyyppiset kuvat mielessäni näen ja siksi tätä tyyliä tällä hetkellä harrastan. :-) Toisaalta täällä on juuri pyörinyt upea panoraamakuva islantilaisesta/norjalaisesta putouksesta ja siihen kuvaan sopii juuri kuvaajan valitsema tyyli.

Tero: :-) Harkitsin sillan rajaamista pois, mutta päädyin siihen, että se kuuluu ko. maisemaan erottamattomasti ja rumasti.

Marko: Hmm... Vedessä menee puiden tumma heijastus, aivan samoin kuin hieman isoimman puun oikeallakin puolella, mutta en edes suuresta kuvasta löydä varsinaista rajaa mistään. Toisaalta, saatan itse olla tuolle ns. sokea ja joka sen on huomannut, niin löytää sen myös helposti. Kiitos tarkasta huomiosta ja katsomisesta!
P.S. Mikko: Juhani käski lähettää terveisiä ja poiketa vaikka kahvilla, jos täällä päin satut kameran kanssa tai ilman liikkumaan. ;-) On kuulemma pitänyt kiirettä lastujen veistelyssä, mutta pukkaavat nuo yli-innokkaat valokuvaajat häiritsemään moottoripäristelyineen saukkojen, koskikarojen ja Juhanin rauhaa. ;-D
Tämä on kyllä kaunein kuva aikoihin...
tästä aamusta tuli mukava: ihan vaan tulin tietokoneelle ja aukeaan saatumalta ja näin tämän kuvan. Se on niin kaunis, että silmäni heräsivät. Kaunis
Kiitos Raija ja Pirkko! Luonto osaa olla todella kaunis, kun olosuhteet osuvat vain kohdalleen.
Tämä on enemmän kuin hyvä, teknisesti ja sommitelmaltaan. propsit!
Upeasti sommiteltu kuva, hienoa!!
Mielestäni todella raikas ja onnistunut otos. Heti kuvan nähtyäni tuli pakottava tarve lähteä ulkoilemaan :) 5p
Vahinko, kun mustaa männynoksaa ei saanut tieltä pois. Se kyllä mielessäni pilaa loistavan yläsävyisen talvikuvan, etenkin saaren puiden latvaa koskettaessaan.
Upea, olen lähes sanaton. 5p.
Ompa tosi hienoa kuvantoa!!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.82 (93 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty