Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Oravan kevät


-Kimmo Grönholm

Annetut kommentit

Ei vieläkään Pikkuoravaa...??! Onhan tämäkin suht ok: tarkkaavaisen oloinen kurre potretissa, kovasta valosta huolimatta varjoalueet hyvin esillä eikä kontrasti ole häiritsevän jyrkkä, mutta se viehätys, mikä siitä kuvastasi löytyy, puuttuu tykkänään. Ja kuten pisteistäkin tulee näkymään, hiirulaiskuva on paljon parempi kuin tämä. Joten jospa sittenkin vielä joskus valitsisit sen poimintoihin...?
Kiitos Antti. :)

Pikkuoravakuva on kyllä symppis ja yksi mukavammista luontohavannoista, mutta kuvana tämä on omasta mielestäni parempi.
Harkitsin laittaa sen Pikkuoravan tämän ja yhden toisen orava -kuvan kanssa näyttelyyn, mutta en sitten laittanut ja tuskinpa tulen sitä ikinä etusivun poimintoihin laittamaan.
On niin paljon muitakin kuvia joista haluaisin kuulla mielipiteenne.
Siitä kuvasta kun olen jo kommentteja saannut sekä täällä että toisaalla.
Jännä juttu tuo miten omiin kuviinsa voi suhtautua ihan toisella tavalla kuin muut, oon huomannut tuon silloin tällöin itekin: tykkään joistakin sellaisista kuvistani, joissa muut eivät näytä näkevän mitään ihmeempää kun taas toisaalta en pidä kovin kummoisina muutamia kehuttujakin, jossain näytillä olevia kuviani (ja siksipä mullakin on yks kuva jota tuskin tulen etusivulle poimimaan, pysyköön siellä entisessä varastossa).

Mutta olen siis jyrkästi eri mieltä Kimmon kanssa näiden kahden oravakuvan paremmuudesta...! Ja mun mielestä on harmi, jos sitä ei tosiaan ikinä etusivulla näy, monelle se olisi kuitenkin uusi, viehättävä kuva. Jotta vaikket itse olisikaan sen julkaisusta kiinnostunut, niin katsojien takia voisit vielä jossain vaiheessa harkita sitä.
Tässä on kyllä sävyt, tilanne, tarkkuus ja tausta mukava kokonaisuus. Diggailen ja tykkäilen.
Ensiksi huomasin vain ihan aavistuksen kevättä, nuo silmut oikeassa laidassa epäterävyysalueella. Mutta olisikohan kesäturkin vaihto tämän kuvan juttu? Valo tulee niin että se toisaalta kiinnittää huomion turkkiin mutta peittää osan sävyistä.
sävymaailma on kyllä oikein miellyttävä :)
Kiitoksia taas Antti: Jep, oikeassa olet, että välillä ei oma ja valtaporukan näkemys täsmää, varsinkaan omien kuvien suhteen. Vaikka itsekin noin yleisesti pidän lähes kaikista noista suosikeista mitä tuolla "aikojen parhaissa" listalta löytyyy. Tosin sieltäkin löytyy kuvia joista en juurikaan tykkää.

Annariitta: Kiitos sulle ja kiva kuulla myös että diggailuosastollakin on joitain. (itse pidän kuvasta lähinnä valon, sävyjen ja tunnelman vuoksi)

Tattista Juha: Tämä on kuvattu toukokuussa 2009 ja silmut jätin tarkoituksella kuvaan
Ei tässä kuvassa ole sen kummempaa juttua tai jujua. Silmut olisi kyllä voinneet mahdollisesti olla isommassakin osassa. (jokin nimi piti vaan antaa) Turkki oli kylläkin vaihtumassa kesämalliin, mutta jos sitä olisin halunut esitellä niin parempia kuvia siihen tarkoitukseen olisi ollut.

Kiitti Sampo: =)

Tää tuo niin kivasti esiin kevään kun näkyy nuo vihreät silmut...nyt jos koskaan haluan että kevät tulis mahdollisimman pian, voimat on menneet koirien kanssa hangessa rämpimiseen:(
Pidän muutenkin kurren uteliaasta asennosta, sillä on selvästi "pilkettä silmäkulmassa" :)
Täälläpäin on käynyt ihmeellinen oravakato, ei ainuttakaan oravaa koko talvena kun niitä oli syksyllä ihan riesaksi asti. En tiedä mikä voi viedä näin totaalisesti jokaisen oravan lähitienoilta.

Pidän kuvasta, tuntuu siltä että tällä olisi vielä taviturkki, mutta turkin takaa tuleva valo ei ihan näytä turkin täysin oikeaa väriä..mun mielestäni se kuitenkin on aika harmaa.
Kiitoksia Päivi-Marita: Kyllä se kevät sieltä tulee. Oravakadosta en osaa sanoa. Kenties taudit tai näätä on vieraillut kulmilla.
Orava oli noihin aikoihin, toukokuun alkupäivinä heittämässä talviturkkiaan pois, mutta vielä ainakin tuolla yksilöllä oli paljon harmaata jäljellä. Valo tosiaan korostaa sitä vielä. Jostain kulmasta samana päivänä otetuissa kuvissa näkyy oravalla jo harmaassa paljon pälviä.
Ihana karvainen otus! Todella tarkka kuva ja onnistunu!
Hauska kontrasti mitäänpainamattoman pedon ja ikipaaden välillä. Kerrankin silmässä on pilkettä, joka näissä kurre/turre-kuvissa pitäisi olla pakollista. Auringonvalossa loistava verenpunainen täplä on kuvan kohokohta, tosin vähän nolosti keskellä kuvaa - häntä ja silmut eivät taida antaa muuta mahdollisuutta. Vasenta poskea voisi tietysti hiukan nostaa ja/tai taustaa tummentaa, mutta ei taida viitsiä ja niin kuin sanot, silmut olisivat voineet olla isommassakin osassa.
Kiitos Teea. =)
Kiitoksia Markku hyvästä kommentista. :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.94 (35 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty