Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Talvinen auringon nousu Nuuksiossa


-Marko Blanck

Annetut kommentit

Epäanalyyttinen ja henkilökohtainen vaikutelma:

Nuuksiota tunnen harmillisen huonosti. Tämän ja monen muun Nuuksiossa syntyneen kiinnostavan kuvan perusteella kuvattavaa näyttää olevan. Itselleni läheisistä urbaanista maisemista tämä muistuttaa kovasti Kuopion Neulamäen maisemia (sillä erotuksella että aurinko laskee talvisin suunnilleen vastaavaan kohtaan). Merta edemmäs ei siis kannata lähteä kalaan kun hakee kaunkilaista silmää miellyttävää erämaista vaikutelmaa talvella. Varjoon jäävä maisema piirtyy enemmän kuin mallikkaasti, vaikkakin kirkkaimmat kohdat uhkaavat menettää hurjimman hohtonsa. Mutta nämä lumiset puut ja erämaan tunnelma hämäävät - eikö muka missään näy sitä häiritsevää sivistystä? Onko tämä liian kaunis valhe - alkaa melkein toivoa että pääkaupungin vaikutus näkyisi. 5p.
Kiitos kommentista. Nuuksion järviylängöiltä löytyy todella paljon kuvattavaa ja mielenkiintoisia kohteita, kun vaan jaksaa samoilla. Vaikka sivistys ei kovin kaukana olekkaan niin, kun vain sommittelee oikeasta kulmasta voi kuvaan tarttua jopa erämainen maisema :)
Voi kyllä Nuuksiosta saa monelta kulmalta kuvia, joissa ei sivistystä paljoa näy. Itse käyn monta kertaa vuodessa, sekä talvella, että kesällä esim. Reitti 2000 pitkin Luukista Luukkiin (n. 50 km) ja kyllä tulee monta kuvauksellista paikkaa vastaan. Mistä päin tarkemmin tämä kuva on otettu? Ai niin, itse kuvasta, kaunis ja etenkin rauhallinen auringonnousu mielivuodenaikaani.
Upea talvikuva joka saa lisäeloa nimenomaan lumesta heijastuvista aamuauringon sävyistä. Todella kaunis ja harmoninen otos.
Luontoromantiikkaa pääkaupunkiseudulla - tämä on kiinnostava teema. Aitoa luontokuvaa? Kuva ei valehtele, mutta jättää paljon kertomatta.
Teemaan sopien jalanjäljet lumisen kallion päällä antaa vinkin 'petoksesta'.

Juha Suonpää on tutkinut teemaa, miksi haluamme luonto- ja matkakuvillamme luoda itsellemme illuusion neitseellisistä paikoista, joita ei oikeasti ole.
Kadonnutta paratiisia etsimässä? Urbaania pyhiinvaellusta? 'Luonto on vielä meidän'?

No, itse kuvassa häiritsee puiden latvojen tummuminen, joka kielii puoliväriharmaasuotimesta ja/tai huolimattomasta jälkikäsittelystä.
Muuten kaunissävyinen, hyvin rytmitetty maisemakuva.


Hiano on! Tuttu paikka =) Ei sattunu noin kivaa valoa viime käynnillä..
Kuvaaja on ollut oikeaan aikaan liikkeellä. Eikös tämä ole Haukankierroksen (sininen) varrelta?
Eiköhän tästä ole jo kaikki mainittu. Yksinkertaisesti 5p. Onpas erikoisen vähän ykkösiä :)
Nyt täytyy sanoa että maisemakuva on onnistunut.
Tätä olisi ilo katsella julistekoossa täydellä laadulla :)
4+
Haukankierroksen varreltahan tuo on, vaikuttaa ainakin niin tutulta kohdalta. Tykkään 4p... Pitäisikin noihin aikoihin tuolla käydä vilasee paikka :)
Jälkikäsittely mennyt hieman yli, mistä johtuen(?) keskellä näkyvä metsä mäkineen ei ole luonnollisen näköinen.
Yläreunan sävyissä on myös jotain mikä "häiritsee". Muuten nätti 3 pisteen kuva.
Kyllä kuva on otettu haukankierrokselta (sininen) josta näkymä Purolan murroslaaksoon. Kiitos paljon risuista ja ruusuista kaikille vastanneille!
Huikea kuva!!! 5p
Riitäiskös perusteluksi: Tykkään ja tulee nuoruuskin mieleen.
Hieno maisema. Ootko käyttänyt oikeaa puolharmaasuodatinta vai digitaalista? Suodattimen käytön huomaa selvästi mikä hieman laskee teknistä laatua ainakin minun silmissäni ja toinen asia mitä luontomaisemissa tulisi välttää on ihmisten tekemät jäljet. Oikealla näyttäisi olevan myllättyä lunta. Muuten on todella upea auringon nousu. Ajoitus hyvä ja paikka upea. Maisemakuvissa nimenomaan pitää yrittää hyödyntää auringon nousujen ja laskujen upea valo niin kuin tässä on tehtykin. Oikea menetelmä on myöskin se että käytetään suodinta laajentamaan dynaamista alaa. Hyvä Marko! Annoin vain 3 pistettä, koska tekniikassa on vielä parantamisen varaa, mutta selvästi huomaa, että tässä on ainakin yritetty ja onnistuttukin tekemään kunnon jälkeä!
Täydellinen maisemakuva mielestäni :)
Käytin kuvaan hentoa digitaallista puoliharmaasuodinta..täytyy ensi kuvaan koittaa saada sitten vähän näkymättömämmäksi :D Jalan jäljet olisi toki voinut vaikka photoshopata pois, mutta päätin jättää ne jotta kuva ei antaisi täysin väärää käsitystä mistä kuva on otettu niinkin etelässä kuin Espoon nuuksiossa.Kiitos vielä kommentista :)
Hienoa auringonlaskua on aina mukava ihastella, oli sitten kuvattu suotimen kanssa tai ei/etelässä tai pohjoisessa. Rauhallisen tyyntä.
Minusta tässä on hienointa nuo taivaan vesivärimäiset sävyt!

Kuvaaja on ilmeisesti hakenut perinteistä monikerroksista maisemakuvaa. Etualan mänty (vasemalla), mäen nyppylä, mäen takana olevat puut, alhaalla näkyvä metsä ja viimein taivas. Viisi tasoa! Kyllä tuosta viisi pistettä tulee.. :)

Odotin, että tuleeko arvosteluihin aikuisiän diabeetesta pelkäävien mustavalkokuvaajien ruikutusta karkkiväreistä. Ei näytä olevan. Hyvä niin.
On kyllä hieno otos!! Ja Kuopiolaisena tuli mieleen Neulamäen Vuorilammen alueen maisemat. Harmi etten ole vielä Nuuksio ehtinyt käymään, otetaan se ensi kesän projektiksi.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.86 (104 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty