Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Pilvipurkaus

Syyskuu -09.
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Antti Partanen

Annetut kommentit

Hieno! Melkee tuntee pilvien imun.
Miltei lähdin penkistä. :) Hieno kuva. Sävyt toimii ja mikään ei ole oikeastaan tukossa. 4p.
Itse kyllä nostaisin tummaapäätä koska nuissa saarekkeissa ja taustalla olevissa rannoissa on paljon mielenkiintoisia sävyjä.
Kuitenkin pilvien voima päinvastoin korostuu ja pikku vinjetointikaan ei tekis pahaa.
Muuten ok.
Komea maisemakuva, miellyttävät sinisen sävyt.
Itse en yleensä tykkää laajiksilla otetuista maisemista, joku siinä on, varmaan se että juuri samantapaisia kuvia löytyy monelta. Laajiksella on omasta mielestä vaikea saada jotain omaperäistä aikaan.

Tämä kyllä eroaa niistä positiivisesti. Dramaattinen tunnelma, upea maisema ja hieno toteutus. Pilvien uhkaava fiilis saa tätä katsomaan pitempään ja pitempään. Taidan antaa 4p. :)
Partasen 'panoraamat' haastavat nillityspähkäilyn... että mitä jos... yritän pinnistää: Ylin kolmannes ja sen peilaus lammen pintaan ovat omilleen jätettyjen lampareiden ja metsän suhteen siinä määrin ylivoimaisia, että kuvasta jää osin tasapainoton ja täyttymätön tunne. Ilmeisesti maaosien on tarkoituskin toimia vain sommittelun rakenteina ja varottu niiden nostamista tasaveroisiksi pilvinäytelmän kanssa. Kuitenkin ne haukkaavat pinta-alasta sikäli suuren osan, että soisi niillekin suuremman roolin. Voi olla isolla kalibroidulla näytöllä tilanne toinen.
Pieni jatko: Näytti olevan embedded color profile: “AdobeRGB” eli sekin on omiaan latistamaan näkymää sRGB:n suhteen ja mahdollisesti sekin, että 177 300:sta on käytössä.
Mahtava.
Markulle: tein tästä kyllä sRGB-käännöksenkin, mutta tällä kertaa värit näyttivät Firefoxissa säilyvän lähempänä tarkoitettua Adobe RGB:llä. Tuota profiiliongelmaahan ei ollenkaan olisi, jos kaikki käyttäisivät Safaria... mutta turha toivohan se. Pakkauksen en usko noin laajoja tasaisia pintoja sisältävän kuvan kohdalla vaikuttavan yhtään.

Ja on tästä sellainenkin versio, jossa maaosat ovat selvästi vähemmän tummat, mutta mun silmääni sieltä ei löydy mitään enempää katsottavaa, ja tunnelma latistuu ainakin vähän. Mutta kiitoksia analyyttisestä asenteesta, muillekin.
Tässä kalibroidussa isossa Eizossa/Safarissa toimii kuin junan vessa.
Tummat "maa-ainekset" eivät ole liian tummia, vaan balanssi taivaan kanssa toimii.

Mahtava 5p:n kuva.
Itse katson parhaillaan samaa kuvaa rinnakkain safarilla ja firefoxilla. En huomaa minkäänlaista eroa. Mutta itse kuvaa kommentoidakseni tässä on imua. Olosuhteista johtuen noista lähellä olevista kasvustoista ei vain taida saada enempää irti. Tämä violetti ja sininen taivas, joka peilautuu täysin väreettömästä pinnasta, on huima.
Valtavan hieno, 5p!
Tämä on kyllä mahtavan hieno:)
Ottamatta säätöjen viimeistelyyn kantaa niin tuolle tummuudelle voisi olla perusteensakin (muutenkin kuin visuaalisesti) valoahan on tosi vähän, ehkä yö, ja minusta se saakin näkyä. Ja tummahkon etualan iso osuus ei häiritse, pilvien liikettä ei ainakaan yhtään enempää tarvitse korostaa, dramaattisuuskin voi mennä yli. 5p.
Samoin on alimmainen kolmannes tasapainoton, pidemässä katselussa alkaa väkisin kaatua vasemalle koko kuva, vasemman yläkulman pilvet yrittävät pitää reunasta kiinni kaikin voimin mutta eivät jaksa, vasen alakulma painaa liikaa. Minullekin jää vajaa tunne tämän katselusta.
Hieno hieno kuva. Ei vaan tuu mielikuvia.
Mahtavat pilvet ja tuo heijastus on kyllä todella hieno.
Kuva oikein imee sisäänsä tuon pitkän valotuksen ansiosta. :)
Upea kuva! Todellakin tulee semmoinen imun ja nopean liikkeen tuntu.
Vaikuttava ja hieno kuva! Voi kuvitella kuvaajan odotuksen jänkäisen lammen rannalla ennen valokuvan ottoa. Kuvan takaa aistii sen toisenkin tarinan :)
Todella hieno kuva!
On hieno kuva. Pojoja 5
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.94 (95 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty