Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Huuto II

Merikotkaa jälleen
-Ari Kuusela

Annetut kommentit

On kyllä komeata jälkeä.
Onhan se hieno kuva kotkasta, mutta jotenkin kaipaisi tähän muutakin, ympäristöä. Nyt saa vaikutelman täytetystä kotkasta. 4 pojoa silti
Komeata kyllä, ja huuto on ylevä teko. Minun on vaikea kirjoittaa vain tästä kuvasta kun tässä tulee niin hyvin esille rajaamisen ongelma: millaiseen maisemaan merikotkat ylipäänsä kuuluvat? Ikään kuin lintu olisi kiinni käsin kosketeltavassa maailmassa vain kynsiensä kärjillä, lintumaalarin veistämällä poseerauspaikalla, jonka voi ainakin kuvitella kuluneeksi ja ulosteesta likaantuneeksi. Ja jos konkreettinen maailma ei tule kysymykseen niin avautuuko kuva jonnekin muualle? Millaisiin sfääreihin tämä komeus, hieno asento ja jalo lintu pystyvät katsojan viemään? Allekirjoittanut miettii tämän kuvan äärellä omaa suhdettaan lintukuvaukseen ja luontosuhdetta ylipäänsä.
Tuli tästä kuvasta mieleen kuvakulma, aikuisperspektiivi. Kuvattu kotkan yläpuolelta tai suurinpiirtein kotkan tasolta. Huudon on kai tarkoitus olla uhkaava. Sitä mielikuvaa parantaisi myyräperspektiivi. Kotkahan on pääsääntöisesti kaiken yläpuolella..

Rajaus ja ajoitus ovat kohdallaan. Mielestäni valo sen sijaan on aika lattea ja valoitus on hiukan tumma. Siipien alapinnat ovat tukossa.

Nillityksestäni huolimatta tämä on kuvana mainio lajikuva ja kuvaa ilmeisen hyvin merikotkan luonnetta.
En tiedä oikeastaan lajikuvan filosofiasta paljoakaan. Mutta kun sattumalta olin lukemassa vanhaa Willamon alkeiskirjaa eläinkuvauksesta niin lainaanpa pari virkettä: "Hyvä lajikuva on selkeä ja konstailematon dokumentti. Eläin on siinä luonteenomaisessa asennossaan, siten että tarvittavat lajituntomerkit näkyvät. Pehmeä ja väriltään neutraali tausta takaavat huomion keskittymisen itse eläimeen". Willamo kirjoittaa myös otuksen ympäristöstä ja mittakaavasta. Mielestäni ihan kaikki ehdot eivät tässä täyty, eikä samassa kuvassa tietenkään tarvitsekaan täyttyä.
Tosi Upee !!!! 5P.
Sanokaa mitä sanotte, minä annan ehdottomasti 5p.
Muuta pahaa sanottavaa ei ole, ainoastaan se, että tummat alueet linnussa sävyttömiä, eli yksityiskohdat hukkuvat mustaan..


Kyllä tummissa on sävyt hyvin tallella, onkohan harry näytön kalibrointi kunnossa?
Ehkä ihan siiven kärjissä voi olla hieman tukossa, mutta aivan sama, loisto kuva 5p!
nelonen mätkähti
Huh, vetää sanattomaksi. Todella upea!
Ehkä vähän hätäisesti tuli vitonen annettua.. Olen luontokuvafani, petolinnut on upeita elukoita ja varmaan oma lajinsa kuvattavana. Toisaalta tässä ei mitään uutta ole. Aivan upea kuva kyllä!
Hieno asento sattunut haaskamallin poseeraukseen, vähän kuin täytetty kelon päässä. Eihän siinä moittimista. Taitaa olla värirengaskin.
hieno valokuva ja sen päälle saa vielä patsasmielleyhtymän.
WOW. Upea.
Kiitos kaikille kommenteista ja pisteistä!
Huomattavasti parempi kuin se ensimmäinen huuto !
Joku antanut vithuillakseen ykkösen tälle. Ihme sällejä liikkeellä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.86 (99 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty