Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Lenkillä

Muunneltu > kahden pystykuvan "panoraama", rajaus, kontrasti ja värikylläisyyden vähentäminen, kevyt terävöitys.
-Markku Mäkelä

Annetut kommentit

On sitten onnistunut kuva.En lisäisi, enkä poistaisi mitään. 4p
Aineksia vaikka mihin, häiritsee hieman lenkkeilijän sekä puuston "mössöisyys" pakkaaminen pilaa tietty. Vaikuttava teos siltikin.
Hieno kuva! mistäpäin otettu, Suomi-Ruotsi-Norja? 4p.
Upea paikka. En ole varma pidänkö värikylläisyyden vähentämisestä vai en.
Hieno toteutus, pidän erityisesti kuvan luonnollisesta värimaailmasta. Ainut asia mitä osaan ehdottaa kuvan parantamiseksi on etsiä kuvalle uusi valkotasapaino, kuva on kovasti syaani ja se häiritsee hieman horisontissa. 4p.
Eiköhän sinisyys johdu ilmaperspektiivistä. Jos sitä vähennettäisiin, niin sävymaailma tuskin enää olisi yhtä luonnollinen.
Tässä on mahtavan hienoa avaruuden tunnetta.."Lenkillä" on toisaalta ihan huvittava nimi kuvalle josta saa tunteen että lenkki saattaa olla muutama sata kilometriä vaellusta:)
Kuva on otettu Saanalta Kilpisjärven yli(pilkottaa tuossa oikealla alhaalla) Ruotsiin päin. Norjalaiskaveri oli huskyineen "lenkillä". Raw konvertterita tuli sen verran värikylläiset kuvat, että päädyin hiukan laskemaan värikylläisyyttä niin ruska-aikaan kuin kuva onkin otettu. Sinisyys tosiaan johtunee tuosta ilmasta ja sen sisältämästä kosteudesta. Sadetta saatiin myös tuona päivänä muutaman tunnin päästä. Valkotasapainoa hain useampaan otteeseen, mutta päädyin siihen, että en säädä eri alueiden valkotasapainoa erikseen vaan koko kuva-alueen valkotasapainoa.
Kiitos tähän astisista kommenteista.
En mielestäni pyytänyt poistamaan "sinisyyttä". Kohteliaasti kerroin "sinisyyden" sävyn olevan mielestäni liian syaani, eli liian "vihertävä" sinisen sävy.
Ok, kiitos Jouni tarkennuksesta. Täytyy kokeilla vielä valkotasapainon korjaamista.
Komea kuva!
Liekö kuvattu pidemmällä putkella.
Ainakin kuva kivasti tiivistyy aina etu-alasta taustaan.
Sävyjen rikkaudesta myös kehut.
Jouni, tarkennuksesi oli tarpeellinen, sillä itseltäni meni ainakin selvästi ohi, mitä yritit ekassa kommentissasi sanoa. Olen kuitenkin samaa mieltä kanssasi nyt kun selvensit asiaa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.18 (50 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty