Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Toivon pilkahdus(?)

Kuva on otettu Libanonissa Rashidieh'n palestiinalaispakolaisleirissä. Kukkuloilla kulkee raja menetetyn Palestiinan ja Libanonin välillä.

Pientä valotuksen säätöä ja tarkennusta tehty.
-Mikko Heiskala

Annetut kommentit

Ihmiset puuttuvat, valo vain pyyhkii märkää kattoa. Väriä saa hakea, eikä vastavalo taida olla ainoa syyllinen. Kaikki on epämääräistä, niin kuin kai paikan tulevaisuuskin, sikäli visuaalista sekavuutta kaihtamaton tyyli sopii kuvaankin oikein hyvin. Toivon pilkahdusta en osaa löytää muuta kuin iänikuisesta valosymboliikasta, ja tuossa konstikkaassa otsikossa onkin kysymysmerkki, ehkä sitä sopiikin etsiä.

Mietin pääseekö suomalaisena tuommoiseen paikkaan ylipäänsä helpolla, kuvaamaan tai muutenkaan. Ja mitäpä syytä turistilla olisikaan hakeutua tuonne. Kiintoisa kuva.
Kuvauspäivä oli kylmä ja myrskyinen päivä, tuulen voima ei kunnolla kuvasta välity. Ihmiset puuttuvat siksikin kuvasta. Lisämielenkiintoa ihmiset kyllä kuvaan toisivat. Väriä tuossa päivässä ja harmaanruskeissa rakennuksissa ei tosiaan pahemmin ollut. Sotkuinen paikka, sotkuinen tilanne ja toivoa näillä 60v kotikunnuiltaan paossa olleilla ihmisillä sinne paluusta ei taida kyllä olla. Kovin hyvää tulevaisuutta heillä ei Libanonissakaan ole. Palestiinalaisilta on siellä kielletty n. 60 ammatin harjoittaminen, kansalaisoikeuksia ja sosiaaliturvaa ei ole. Palestiinalaisen osa Libanonissa ei juuri poikkea palestiinalaisen osasta Israelin puolella.

Silti tapaamani palestiinalaiset pitivät yllä toivoa. Paluusta ja paremmasta tulevaisuudesta itselleen ja perheelleen. Siksikin olisi hyvä, jos kuvaan olisi saanut jonkun toivon pilkahduksen ihmisen silmissä, vaikka tiirailemassa tarinoiden Palestiinaan, joka tuolla on lähellä mutta tavoittamattomissa.

Moniin palestiinalaisleireihin pääsee Libanonissa helposti. Osaan, niihin joskus levottomiin, tarvitaan lupa Libanonin armeijalta. Itse olin mukana vapaaehtoistyöreissulla ja liikuimme paikallisten ohjaamana leireissä. Kertaakaan ei ollut mitään syytä pelätä. Samanlaista se arjen perusjutut sielläkin tuntuivat olevan. Olot nyt ovat mitä ovat.
Tässä tunnelmassa, valossa ja väreissä on jotakin hyvin mielenkiintoista, pidän kovasti paljo.
Varsin mainio kuva.
upea meri
Toivoa on. Se tulee mereltä päin ja valona, mutta kyllä muuten on kovin karun näköistä ja lohdutonta. Saa olla onnellinen, että asuu ainakin vielä turvallisessa ja kauniissa Suomessa.
Kuva todella toivoa täynnä, joskin kaipaisin hieman lisää valoa etualalle. Toisaalta horisontissa sarastava toivo vaatii synkemmät puitteet, johon tuoda toivoa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.14 (43 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty