Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Patsas ja puu


-Jari Eklund

Annetut kommentit

Muurin kulma, oksan kulma ja kyynärpään kulma. Aihe leikkautuu kivasti irti lumesta ja taivaasta.
Patsas ja muurin kulma jatkavat kivasti samaa pystylinjaa. Pikkaisen lisää tilaa puulle ylhäällä ja sijoittaisin puun lähemmäksi oikeaa reunaa. En tunne paikkaa, mutta jos patsaan katseen saisi 'ohjattua' kohti muurin pakopistettä vasemmalla, niin se voisi toimia paremmin. Kaipaisin patsaan katseelle enemmän tilaa vasemmalla. Siihen tarkoitukseen 2:3 suhde saattaisi olla parempi kuin neliö.

Sävyt toimivat hyvin.
Rajaus ei toimi. Nimi ei toimi, vaikka onkin varsin kaiken selittävä. Ylhäälle pitäisi saada lisää tilaa ja taasen alhaalta reilusti pois. Kuva toimii muutenkin paremmin yläosastaan ja aika huonosti alhaalla, joten esim. jos jättäisi tuota muuria vain hiukan näkyviin. Ylhäällä tietysti koko puu voisi olla kuvassa, mutta sitä on vaikea jälkikäteen taikoa jos ei sitä alkuperäisessä ruudussa ole.
Olen kuvataiteilija enemmän kuin valokuvaaja, mutta kokeilin tuon alaosan rajaamista. Haloo...se muuttuu heti tylsäksi koulukuvaksi. Taitteelista ajatusta tuo juuri tuo erilainen asettelu ja kulmien yhdistely. Erittäin hyvä ja erilainen..se tuo mielenkiinnon kuvaan. Hyvä!
Tauluissa pätee sama. Jos kopioi maiseman 1:1, mielestäni voisi sen valokuvatakin. Maiseman taiteeellisuus löytyy oivalluksista tai esim. erikoisesta tekniikasta.
Rajaus On Hyvä.
Tää on kyllä hauska! Hieman olisin kaivannut tilaa puulle ylhäältä. Muutoin tosi kiva, ja ideasta 10+
Mä en kyllä valitetavasti pysty havaitsemaan tässä rajauksessa mitään kuvaamasi kaltaista taiteellista ajatusta Taina, jota näemmä Helena alapuolellasi säestää. Monesti on toki hedelmällistä rikkoa "koulukuvaa", mutta silloin siihen täytyy olla jonkinlaiset edellytykset orginaalissa. Tietysti on myös mahdollista, että "kulmilla leikkiminen" toisi kuvaan jotain lisää, mutta siinä tapauksessa tilaa tarvittaisiin myös alas lisää. Leikin huvikseni kuvaamani kaltaisella rajauksella ja voin laittaa sen esille havainnollistamaan tarkoittamaani jos Jari tämän hyväksyy.
Mielenkiintoinen ja erilainen kuva. Miksi pitää muuttaa jonkun näkemystä mieleisekseen?
Teemu, voit toki laittaa rajauksesi esille. Kiitos muillekin arvokkaista kommenteista!
http://aukea.net/nayta.php?teos=53697 eli näin tarkoitin.

Jokainen saa toki tuoda näkemyksensä esille teoksissaan sellaisena kuin itse haluaa. Kuitenkin täällä on varmasti monenlaisilla motiiveilla niin valokuvaajia kuin niiden kuvien katselijoita. Henkilökohtaisesti minä laitan kuvia esille, että saisin niihin positiivista kuin negatiivista palautettakin. Koen, että kuviini saamasta palautteesta ja kehitysehdotuksista voin itse oivaltaaa ja kehittyä. Samalla ajatuksella pyrin kommentoimaan muiden julkaisemia teoksia. Ja yleensäkään keskustelua ei juuri saada aikaiseksi jos ei esitetä erilaisia kantoja ja näkemyksiä.

Toisaalta taas kyllä jotain perää aikaisemmissa väittämissä oli. Jotenkin minun ehdottamastani rajauksesta häviää syvyys...:D
Hyvin on kuva tasapainossa, enkä keksi kuin huonompia rajausvaihtoehtoja. Jännä sinisen hetken sävy.
Ehkä se on juuri tuo kulmikkuutta korostava rajaus joka tuo kaivattua jännitettä tällaiseen pysähtynyttä näkymää esittävään kuvaan. Tosi hieno toteutus.
Se on varmaan hirmu kiva päivästä toiseen tuijotella samaan suuntaan.. Pidän siitä, että muurin kulma ja patsas ovat linjassa keskenään.
Rajaus ei vaan mielestäni toimi. Ottaisin vähän lisää tilaa joka suuntaan. Nyt on jossain tilaa mutta silti niin ahdas. Jos kuvaaja liikkuisi ihan hitusen oikealle ja alas? Ehkä?
Todella hieno!
Teemulla on kyllä aivan liian rajattu versio ja ne hyvät kulmikkaat linjat on poistettu kuvasta.

Olet kyllä onnistunut lähestymään tätä näkymää(?) todella tuoreesti ja oivaltavasti ! Voisi kuvitella, että hyvin moni kääntäisi tämän mustavalkoiseksi, mutta onneksi sinä olet pitänyt nämä toimivat, hillityt värisävyt kuvassa. Ainoo mikä häiritsee on tuo hyvin tiukka sommittelu (Kivi meinaa kolahtaa alareunaan, oksa tökkii patsasta ja puu kasvaa kuvasta ulos). Pisteet silti hienosta lähestymistavasta !

Päätin Jari tehdä oman versioni työstä, kun kerran annoit Teemun rajata kuvaa (käsitin tämän niin, että katselet mielelläsi muiden versioita kuvastasi). Toivottavasti et pahastu ! :)

http://img163.imageshack.us/img163/7725/patsasjapuu.jpg

Mielestäni kuvaan tulee tällä muokkauksella lisää ilmavuutta ja elementit ovat nyt enemmän tasapainossa keskenään

Ehdottomasti hyvä parannusehdotus. Tietenkin koska periaatteessa juuri tätä tarkoitin. :P
Oudon ovela ja siksi myös hieno
Mielenkiintoinen lähestymistapa aiheeseen, kaimaseni :)


Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.37 (60 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty