Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Metroasema


-Timo Ala-Vähälä

Annetut kommentit

tää on todella upea, 5p!
Tein tuon kuvan aika lailla niihin aikoihin, kun aloitin piirustusharrastukseni noin reilut puolitoista vuotta sitten (pitkän tauon jälkeen.) Se on ulkomuistista tekemäni piirros minulle tutuimman aseman laiturilta. Muistaakseni piirsin sen parissa vaiheessa, välillä muistikuviani paikan päällä tarkentaen.
Minun silmään nuo kiskot nousee aikalailla häiritsevästi ylämäkeen. Asemalaiturin ja vastapuolen ikkunoiden linja vie kohtisuoraan eteenpäin, vaakasuoraan, samaa linjaa tukee kattovalaisimet.
Edellämainittujen linjasta poiketen kiskot lähtevät nousuun jo tuosta ensimmäisen pilarin kohdalta ja nousu muuttuu jyrkäksi viimeisen pilarin kohdalla. Tuolla missä kiskot kaartuvat pois näkyviltä, ollaan jo katon kanssa samalla linjalla.
Nähdäkseni kiskojen pitäisi kaartua pois näkyvistä suurinpirtein siinä korkeudella, missä tumma varjo loppuu... Samoin katon pitäisi myös kaarroksen tunnelissa, tulla "alaspäin" ja pysyä näkyvillä mukaillen katon linjaa. Vaakaviiva siinä kohdalla jossa kiskot katoavat näkyvistä, on aika lailla todellisen katon korkeuden kohdalla.

Surrealistisena ajatellen jees, muutoin melko merkittävä perspektiivi-virhe ;)

Muuten on kyllä hienosti toteutettu.

Kiitos kommentista. Totta puhut. Kiskot nousevat ylöspäin luonnossakin, mutta eivät varmaan noin jyrkästi. Myös kiskojen kiillot ja varjostus menevät jonkin verran väärin, sekin täytyy tunnustaa.
Tunnelmaltaan mainio ja se tehostuu sillä että ei ole ihmisiä.
Onhan tässä sitä tuttua kynänheilutusta joka on mieleeni. Siistiä. 4p.

Tunnistan aseman, kiskot todella tulevat alamäkeen tälle asemalle tullessa. Ihan kuin olisin taas itse odottamassa metroa, muutaman vuoden tauon jälkeen. Kiitos muistojen herättämisestä, tunnelma on tosi. 5p.
Lentävää piirustusta, siinä voi kiskotkin vähän nousta sen paljon haittaamatta:)
4p
Kiitos vielä Akille, Ritvalle, Iralle ja Eskolle kommenteista. Täytyy sanoa, että tämän puolentoista vuoden aikana on ehkä vähän oppinut lisää, mutta toisaalta kaipaa sitä vimmaa, jolla alkuinnostuksen aikaan veti viivoja ja kuvia nousi mieleen.
Kynä, paperi, piirros. On se niin helppoa, kun osaa.
Hyvä nopea hahmotelma. 4p. :)

Onko tämä Mellunmäki ?
Herttoniemi.

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.33 (30 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty