Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

a symphony of light

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Joka päivä Hong Kongissa käynnistyi illalla valoshow ja meitä turisteja riitti kuvaamassa. (kuvattu käsivaralta)
-Markus Torvinen

Annetut kommentit

Voi voi, kun olisit laskenut kameran jollekin tuelle ja ottanut kuvan vasta sitten. Aineksia olis ollut hyväänkin kuvaan. Rakennukset tuntuvat kaatuvan taaksepäin, joten kuva kaipaa korjausta siltäkin osalta. 2 p.
tämä kans on tosi hieno. tosi hieno. Miks ihmeessä sulla on tämän ja sen toisen valokuvan lisäksi noita muita kuvia. nää kaks on niiiin ylivoimasia =)!
Nimettömälle kommentoijalle: Ehdotuksesi ei nyt oikein valitettavasti avautunut minulle. Jos olisin laskenut kameran jollekin tuelle tai maahan, rakennukset olisivat kaatuneet enemmän taaksepäin. En tiedä miten asian voi korjata, jos haluaa käyttää laajakulmaa. Tässä minun objektiivissa(kittiversio) ainakin on aina olemassa tynnyriefekti ja sen kanssa on vain elettävä. Pitkällä polttovälillä otettu kuva on jo täysin erikuva.

Tuesta olet oikeassa, pieni kolmijalka ei varmasti kassissa paljon paina. En kuitenkaan pidä kuvaa kovin pahasti tärähtäneenä,vaikka olen käyttänyt tarkoituksellisesti hidasta valotusta, jotta saisin valojen keilat näkymään selvemmin kuvassa.

Harmittaa vain tuo roskaproomu,joka just kun alkoi shown loppuhuipennus päätti ilmestyä paikalle turisteja nauramaan.
En tiedä olisiko roskaproomua ollut mahdollista ikuistaa ja nostaa esille noissa oloissa, tuli vain mieleen että sille olisi saanut kivan taustan tuosta näkymästä. Nyt kuva on imeline otsikoineen huolimattoman oloinen, halpaa rihkamaa, vähän kuin kauniiden ja rohkeiden taustapahvi (paitsi että valoshow ja se roskaproomu niistä taustoista puuttuu).
Niin, siis rakennusten taaksepäin kallistumisella ei ole mitään tekemistä jalustan käytön kanssa. Jalustaa kaipailin sen takia, että kuva näytti hieman tärähtäneeltä.

Rakennukset näyttävät kallistuvan taaksepäin objektiivin ominaisuuksien vuoksi ja siksi, että ne luonnossakin näyttävät kallistuvan taaksepäin. Luonnossa aivot korjaavat tällaiset perspektiivi- yms. virheet. Valokuvissa kallistumiset ovat rumia, ja usein rakennuksista otetut kuvat korjataan kuvankäsittelyssä. Esim. ylöspäin kapenevat rakennukset korjataan siten, että sivuseinät ovat pystysuorat. Kuvankäsittelyohjelmissa on nykyään kaikenlaisia toimintoja lisäksi erilaisten optisten virheiden korjaamiseen.

Hieno kuva muuten.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3 (24 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty