Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kirjallisuus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Vesirotta ja ankka

Oli kaksi ystävystä
vesirotta, ankka
ankkamuorin takapuoli
pyylevä ja vankka.

Kun vesirotta sukelteli
hieno turkki kastui
hetken päästä rottapoika
maalle jälleen astui.

Ankan kanssa jutellessa
aika kului nopsaan
märkä turkki ripustettiin
rantapajun oksaan.

Pajunkissat ihmetteli
mikä, mikä kumma
kisuleille turkki oli
mörköpeikko tumma.

Ystävyydellä on valtaisa voima.
-Valde Aho

Annetut kommentit

Heh, ei ole tainnut miehellä pahemmin päätä pakotella, kun on tällaiselle arvovaltaiselle sivustolle mokoman runon väsännyt. Jos suinkin voisin, niin antaisin tälle töherrykselle yks ja miinus. Mutta ei sitä tosiaankaan täällä voi aina tehdä kuten parhain olisi.

Riemullista kevättä aukean väelle. Lämmöllä Valde.
Mielestäni ei tarvitse pyydellä anteeksi. Kommenttien tulemisesta tai tulematta jättämisestä ei näillä foorumeilla paljoa pysty päättelemään.

Hassulla tavalla allegorinen on tämä pieni runomuodon saanut tarina, jossa sievät pajunkissat näkevät mörköjä eivätkä taida ymmärtää toisten ystävyydestä tuon taivaallista, siitäkään huolimatta että piisami ja ankka eivät tee mitään pelottavaa! Kisuilla on sitten likainen mielikuvitus! Taidokas ja ehjä eläintarina sisältää monta jännitettä, ja vaikka miten tätä koettaisin lukea niin aina tämä saa hyvälle tuulelle.
Minusta tämä on aivan ihana. Lastenrunoksi tätä sanoisin. Ei mikään töherrys, vaan ihana ja kepeä runo leppoisasta olemisesta ja ystävyydestä. Hauska juttu tuo, että vesirotan turkki ripustettiin oksaan! Johan siinä nyt oli pajunkissoilla ihmettelemistä. Nimenomaan, saa hyvälle tuulelle. Terveisin lastentarhanope-Inkeri.
kyllä tämä on enemmän kuin vain hömppää. kiehtova, vaikka onkin aika lattea ensisilmäykseltä. tuntuu sisältävän varsin jännittävän sivuvirren joka alkaa tästä (ja johtaa kumpaankin suuntaan): "märkä turkki ripustettiin rantapajun oksaan."
Loistava runo, ei voi muuta sanoa! Kerrassaan vallottavan humoristinen, mutta samalla myös hyvinkin syvällinen ja monitahoinen pieni tarina. Taustalta tuntuu vielä huokuvan ripaus surumielisyyttä. Tästä tulee jotenkin mieleen hieno dokumenttielokuva "Miesten vuoro". Välitön ystävyys on aina tunteisiin vetoavaa, oli se sitten raavaiden miesten tai eläinten välistä, faktaa tai fiktiota.

Kiitos Valde vielä monista antamistasi lämminsävyisistä ja rakentavista kommenteista, arvostan niitä todella.
Siis aivan loistava. Moniulotteinen, paljon ajateltavaa antava, syvällinen, silti samalla helpon leikillinen. Minusta tämän voisi yhtä hyvin lukea tarhassa lapsille, kuin sitä voisi pohtia yliopistossa, näin hieman kärjistäen. :) Lasten runona en kyllä itse tätä pidä, vaikka se semmoiseksikin sopisi. Hyvä runo on auki joka suuntaan, ja minusta tämä on.
Pääsee yhdeksi niistä harvoista runoista jotka saavat minulta numeron.
Oikein piristävä! Tuli hyvälle tuulelle ja ajatukset jälleen pääsi juoksemaan :) 5p
Kiitos rakas Valde! Sydämiä ja iloa!
Lämminhenkinen, mutta jotenkin olisin ehkä odottanut tästä hiukan pitempää. Jotain tuosta keskivaiheesta uupuu.
Aivan vastustamatonta loruilua. Lapsekasta ja taitavaa. Hyvin olet saanut säkeiden pituuden pysymään tasamittaisena.

Jäin miettimään, että mikäs ja kekäs se on sellainen vanha lastenlaulu kuin "aa-aa ankka, takapuoli vankka."
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4 (15 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty