Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Asetelma -10

Öljyväri ja Tempera kankaalle 50 cm x 60 cm
-Toivo Köpilä

Annetut kommentit

Kerrassaan onnistuneet värit!
Kiitos kommentistasi Oiva!
Mä haluan steriloida kaikki epäkelvot ihmisparat jotka jumalauta runkkaavat näitä asetelmia vuodesta toiseen. Ei ymmärrä, ei sitten voi vaan ymmärtää...
Ja jos joku nilkki omistaa elämänsä konaisvaltaisesti asetelmille niin minä voin vaikka henkilökohtaisesti potkia perseelle keskellä kauppatoria =D
Jos on kyse tekniikan harjoittamisesta niin luontoon siitä maalaamaan! Perusteiden haltuunottaminen estetiikassa ei tapahdu objekteja runkkaamalla vaan kuvaamalla elävää ja muuttuvaa luontoa. En sua täysin tuomitse, koska kyllä sä osaat maalata, mutta sun sielus on vaarassa jos sä jatkat näitä saatanan sifonkisia marmelaadikutsuja...
Ihan kivaa maalausjälkeä, mutta asetelmana valitettavan rauhaton ja kehno. Sebastian: Itse asetelman tekeminen on taitolaji sekin ja aihepiiri sinällään ei tee taiteesta huonoa tai hyvää automaattisesti.
Kiitos mielenkiintoisista kommenteista Sebastian ja Paul.
Tasapainoiset kauniit värit. Paitsi ehkä viinipullossa, jossa ruskeempi vihree vois sopia paremmin kuvaan. Asetelmat on aiheena vähän niinku söpöt eläimet - kyllä niitä välillä ilokseen kattelee. Mutta toisinaan taas ei.
Tämä on ihan suloinen ja tyynen mukava.
Kiitos kommenteista Johanna ja Tiina.
Kuvittelenkohan vain, minusta tuo viini on tämän asetelman juttu. Se houkuttaa katsomaan hiukan humalaisesti, kuin katsoisi maljan välkettä. Ja kun ajattelee viinin sotkemaa havaintoa niin tarkat geometriset suhteet ja staattinen harmonia saavat väistyä. Ja ehkä sen voi kokoa rauhattomuutenakin, mikä voi olla yhtä hyvin positiivistakin.

Muuuten peesaan Paulia, miellän asetelman nimenomaan sellaiseksi lajiksi jossa teknistä osaamista on lupa näyttää ujostelematta. Ehkä asetelma mielletään tällä foorumilla niin kivettyneen perinteiseksi, että yleisö ei siitä innostu, vaikka tekniikkaa muuten halutaan korostaa. Konservatiivisista aiheista en herkästi syty, tämä on kuitenkin kiva. Ja oli mukava lukea keskustelua, asetelmasta saa lajina yhä vieläkin yllättävän paljon irti.
Kiitos kommentistasi Juha! Keskustelu on todella ollut mielenkiintoista ja polveilevaa. Tietysti minäkin mieluimmin maalaisin elävää mallia, potrettia tai alastonta, kummatkin on yhtä mieluisia. Mallit valitettavasti ovat vain kortilla.
Yleensä maalaan vain omaan kokemukseen ja havaintoon perustuvia kuvia, toisten ottamia valokuvia en yleensä kelpuuta aiheeksi. Alastomien kohdalla joutuu kyllä tekemään poikkeuksia, eikä edes kelvollisia kuvia silti ole helppo löytää suuresta tarjonnasta huolimatta.
Asetelmat ovat tosi tärkeä osa käden ja silmän harjoittelu tehtäviä. Asetelmat eivät ole sama asia, kuin luonnon maalaaminen kuten Sebastian Helminen yritti vertailla. Asetelmat, interiöörit, elävamalli ja luonto/ulkotilat ovat kaikki erilaisia erittäin tärkeitä harjoituksia. Asetelmien tärkeä osa on tehdä ja hallita itse rakentamansa sommittelu. Jatka vaan asetelmia tai mitä ikinä haluatkaan maalaata.
Tässä maalauksessa pinnan vaikuttaa hiukan latteilta, koska vaikuttaa siltä että sävyjä puuttuu tummalta ja keski tummalta. Ja astioiden sommitelmaa kannattaa miettiä myös enemmän.
Kiitos kommentistasi Einari!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.27 (22 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty