Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Hämärissä

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Ruovikon läpi, auringonlaskun aikaan
-Juha Pääjärvi

Annetut kommentit

Tässä sommittelu vetää huomiota yläoikean tummiin varjoihin. Kuva voisi olla myös kirkkaampi ainakin linnun, mutta myös veden osalta. Tämä ehkä helpottaisi vähän myös sommittelun ongelmia.
Kiitos kommentista, rajasin hiukan ylhäältä ja säädin tasoja hiukan kirkkaammaksi.
Jep, nyt se näkyy kuin silmäripsien välistä. Katsoja kokee tarkkailevansa nokikanaa piilosta, kaikessa rauhassa. Kanan sävyt ovat nyt tilanteeseen nähden kohdallaan. Paljon parempi nyt.

Jostain muistan lukeeni sellaisen ohjeen luontokuvaajille, että hyvän kuvan perusedellytyksiin kuuluu eläimen silmän näkyminen kuvassa. Minusta se on hyvä yleisohje. Tässä kuvassa silmät ovat aivan näkyvyyden rajalla. Hieman mielikuvituksen varassa.
Totta tuo, että silmä on tärkeä. Nokikanan silmä ei ole niitä helpoimpia, valo on silmän esittämiseen harvoin sopiva ja silmätön lintu kieltämättä hassu. Ylivalottamalla olisi voinut onnistua silmä paremmin, mutta se olisi tuonut muita ongelmia. Myös tässä tehty reipas s-käyrä raw-kuvan kääntämisessä hukkaa tumman pään yksityiskohtia. Tässä käytin niin pitkää valotusaikaa kuin liikkuvaan lintuun suinkin uskalsin, 1/200 s, kameran herkkyyden (D200 ISO400) ja aukon (f3.5) säätövarakin oli jo oikeastaan käytetty, koska värintoistoa en halunnut enempää uhrata ja täysin täsmällinen tarkennus oli hankalaa ruokojen ja vähän valon takia, sarjatultakaan en viitsinyt käyttää ettei lintu säiky.
Joo, myös mun mielestä tää on nyt parempi, jotenkin tasapainoisempi ja yhtenäisempi kokonaisuus. Hyvä :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.76 (34 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty