Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Liikenteessä

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Etelä-Libanonissa minibussin kyydissä.
Tekijä: Mikko Heiskala


-Valokuvauksen kuukausiteema

Annetut kommentit

Valo maalaileen kuskin kädet mukavasti näkyviin ja onhan tuo taustapeilin tuijotus ihan kiinnostava.

Silmääni häiritsee kovasti kameraa lähimpänä olevat sutut. Kuva myös rajautuu useampaan kertaan, eikä se ole tässä mielestäni hyvä. Ensin kuvan rajaavat nuo sutut, sitten tuulilasin reunat ja viimeisenä kuva-alan reunat. Tämä tuskin häiritsisi, jos elementit olisivat hallitumpia. Nyt asettelu on sattumanvaraisen oloista. Esimerkiksi yläreunassa kuvatilaa vie auton sisäkatto, joka on kuvan sisällön kannalta epäoleellinen ja visuaalisesti arvoton. Kuvassa, jossa haluat ilmeisesti esitellä taustapeilin katsetta, ei saisi mielestäni olla näin mahdottomasti huomiosta kilpailevia elementtejä.
Kiitos analyyttisestä rakentavasta palautteesta, harvinaista herkkua.

Liikenteessä oli kireä tunnelma, sää myrskyinen ja sadekuurojen täplittämä. Tätä tunnelmaa koitin saada kuvaan.

Koitin tietoisesti rajata kuva-alaa tummilla elementeillä 'ahtaammaksi' ja ehkä kireyttä korostavaksi. Kuskin tuiman katseen sommittelu aivan taustapeilin reunaan oli myös tätä tavoitteleva.

Kuvan tärkein kohde on mielestäni kuski ja hänen silmänsä. Terävyysalue pyrkii näitä nostamaan esiin. Toivoin myös saavani kuvaan pientä 'viivettä' jättämällä taustapeilin pieneksi kuva-alalla.

Omaa katsettani ja huomiotani näistä vievät lähinnä kuvan vaaleat alueet. Etualan sutut ja sisäkatto kuitenkin sulautuvat tummaan kehykseen ja eivät omaa huomioni kohdistamista häirinneet.

Etualan sutut ovat kyllä turhia ja eivät tuo kuvaan mitään erityisen arvokasta. Ilman niitä kuva olisi enemmän kahdessa tasossa: kohteen eli kuskin terävä taso ja vaalean, ulkoilman taso, joka tuo kuvalle kontekstia palmuineen ja arabiankielisine teksteineen.

Kiitos vielä toisenkin kerran analyyttisestä palautteesta.
Erinomainen kuva sekä-että-mielessä. Kuvan toki olisi voinut rajata tai sommitella toisin mutta näin kun ajattelen pidemmän päälle niin kumpikin olisi toiminut.

Kuvan tunnelma on käsinkosketeltava, varsinkin kuvaajan kommentin jälkeen. Virtaava vesi tuulilasissa ja eritoten kuskin mainio katse herättävät reaktion minussa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.55 (31 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty