Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Myyrän loppu

Viirupöllö maaliskuulta
-Ari Kuusela

Annetut kommentit

Loistava tilannekuva, tosin oksan olisi voinut vaikka kloonata pois pöllön pään etupuolelta.
Upea! Kaikki kohdallaan, hienot sävyt ja todella hieno ajoitus! 5 p.
Ompas hieno ja toiminnallinen luontokuva.
Kiitos!
Upea kuva! Ja tänä talvena on kaiketi myyräkadon takia ollut tavallistakin vaikeampaa osua tämmöistä tapahtumaa todistamaan. Olisi hauska tietää vähän lisää siitä, mitä valmisteluja pedon ja saaliin kohtaamisen ikuistaminen on vaatinut (lemmikkihiiren uhraaminen tms :-))!
Minä sitten vihaan teitä lintukuvaajia. 5p, tunnen raatelukynnet selkäpiissäni.
Kertakaikkiaan upea! 5p.
Harvoin näkee kenenkään osuvan näin hyvin oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Kuten jo ylempänä todettiin, olisi mielenkiintoista tietää temput, joilla näin upea kuva on saatu otetuksi. En voi antaa vähempää kuin 5p.
Ei moitittavaa 4p
No nyt on kyllä nappi
Juu, ei ole käytetty mitään lemmikkihiiriä vaan tilanne oli täysin luomu. Tuolla pellolla oli hyvin myyriä ja tuon muutaman tunnin aikana jotka paikalla kyttäsin pöllö napsi 4 myyrää. Tämä tilanne oli ainoa johon kerkisin mukaan ja hyvää tuuria oli, että myyrä tuli pintaan sopivan lähellä.
Taannoin tarhasudesta otettu kuva voitti eurooppalaisen luontokuvauskilpailun, oli se noloa. Vähän enemmän taannoin suomalaiset luontokuvaajat ostivat eläinkaupasta tai hankkivat muuten hiiriä ja päästivät niitä pelloille tai pitivät siellä lasikuvun alla saadakseen petokuvia, noloa sekin.

Tämä kuva vaikuttaa aidolta. Harvinainen tilanne ja kohtuullisen hyvä kuva. Jos minulla olisi taipumusta kateuteen, niin nyt olisi siihen hyvä tilaisuus.
oikealla hetkellä... hieno
Tilanne kyllä erittäin hyvä, varsinkin kun on luomu! Ja kiitokset kuvaustilanteesta kertomisesta.

Mutta muilta osin ihan vaan valokuvana katsottuna ei mua erityisemmin säväytä: etualalla näyttäisi olevan peltotien aurausreunaa tms., joka ei ole kivan näköistä tuolla vasemmassa alareunassa, pelto aika tylsä, valo samaten. Ja korsi "pistää" pöllön silmään. Puutteista huolimatta ymmärrän ihan hyvin tämän valinnan kuukauden luontokuvaksi SLV:n sivuilla.
Hyvä tilanne, nappivalotus, lumikin auttaa kasvojen valoisuuteen. Lingon heittämiä lumia voi kyllä rajata poiskin. Enkä minäkään kloonaisi korsia pois, jos näin hyvän lento-otoksen saisin. Luomulaatua. Vaikuttaisi, että viiru on ollut pahasti nälissään, kun hämärälintu auringossa pellolla pyydystää.
En edelleenkään puutu tekniseen puoleen valokuvauksessa, sillä en tajua siitä mitään... Taiteellinen arvo yli kympissä, asteikolla 1-10. Pöllön ilme: haen tässä ruokaa Siwasta. Pöllön siipien mahtava väri, lumen/varjojen kontrasti... Iskee! 5p.
huh mikä tilanneräpsäys! :o Vallan mainio. loistava! käsittämätön. tästä kuvasta vois sanoa että onneksi olkoon! 5p. :)
Loistava! Ajoitus, valo ja tilanne.
Hieno tilannekuva, rajausta olisi hieman voinut parantaakin. 4p
Kiitos taas kommenteista!

Juhalle, olit lähettänyt yksityisviestiä, mutta en voi vastata kun et ole sallinut yksityisviestien vastaanottamista. Korjaapa tuo niin vastailen.
Enpäs ole tätä huomannut aikaisemmin. Juuri oikealla hetkellä on suljin liikahtanut. kyllä tästäkin on pakko rapsauttaa täydet pinnat.
Ainakin lintukuvaajakaverit paukuttaa tämmöisiä tilanteita sarjakuvauksella ja liikkuvan kohteen automaattitarkennuksella. Eli H-hetkellä suljin hakaa niin paljon kun tekniikka sallii ja sarjasta valitaan sitten jälkikäteen se paras. Olis kiva kuulla tämmöisen kuvan kuvaushistoriasta tarkemmin. Onko kojusta kuvattu?

Kyllähän tuo silmään yltävä korsi tekee vähän rauhattoman kuvasta. Huippumateriaalia tästäkin huolimatta.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.07 (110 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty