Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Lenita

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Tekijä: Tuija Savolainen

-Valokuvauksen kuukausiteema

Annetut kommentit

Kuva kissan naamasta. Näitähän me olemme nähneet. Miksi sinäkin vielä halusit ottaa tästä kuvan? En nyt piikittele, vaan haastan sinua oikeasti ajattelemaan, miksi otat jonkin kuvan? Siksikö, koska sellaisia kuvia kuuluu ottaa? Vai ottaisitko kuvan siksi, että sen sisältö on sinulle tärkeä? Silloin pitäisi pitää mielessä, mitä kuvallista arvoa sillä on katsojalle.

Itse kuvaan:

Rajaus ontuu pahiten oikean reunan kohdalla. Tiivis rajaus toimii muilta osin hyvin, mutta oikea reuna lyttää sen. Siellä onkin tilaa. Ei se muuten haittaisi, mutta se tila on juuri niin kapea, että se ei mahdu olemaan tila, mutta niin leveä, ettei se ole enää sopusoinnussa muun tiukan rajaamisen kanssa.

Kuva on siedettävän tarkka.

Heijastus kissan silmässä häiritsee suunnattomasti. Jos haluat ottaa kuvan nimenomaan kissan katseesta, on kai sen silmä silloin pääkohde. Silloin sen valaisua tulisi miettiä. Jos haluat todellakin ottaa kuvan kissasta, miksi et sitten tekisi kuvan eteen jotain? Valaisisi sitä oikein ja kiinnostavaksi, vaikkapa.

Ei mitenkään erityinen kuva.
Kiitos kritiikistä. En vetänyt vihrekasvia hengityselimeen, mutta ihmettelen, millaisia kuvia sinulle pitäisi olla että pitäisit? Olet haukkunut liki jokaisen tämän teeman kuvista, mutta itselläsi ei ole esillä ainoaakaan valokuvaa.

Kuva on oikeasti pokkarilla otettu räpsy minulle tärkeästä kissasta (joka sittemmin katosi, ilmeisesti ilveksen toimesta). Täysin käsittelemätön, lukuunottamatta Aukean vaatimaa pienentämistä. Mielestäni sopi teemaan, niin laitoin esille. Ei mikään mestariteos todellakaan, itseäni miellyttää. Voi johtua itse kohteestakin.

Oletko, Elisa, kuvannut elävää kissaa? Ehditkö miettiä valaisua? Laittaa pystyyn pari valoa jos vallitseva valo ei riitä tai miellytä?

Koska kuvat on julkaistu nimettöminä, kirjoitan nimettömänä.
Ihastuttava kuva, tasapainoinen, mutta kuten Elisa Raittila sanoi, hieman olisi ollut varaa käyttää oikeaa reunaa.

Itse olen kuvannut paljon kissoja ja tiedettävästi nämä olennot eivät ole yleensä kovin ihmismallin tapaan valokuvauksellisia. Liikkuvat täysin miten tykkäävät, joten minusta tämä on hyvin onnistunut kuva ja vaikuttaa, ettei kissaa kiinnostaisi kamera lainkaan, toisin kuin kohde, jota se katsoo. Terävyyskin on kohdillaan mutta itse olisin kenties valinnut vielä pienemmän terävyysalueen, kyseessähän on katse. Ja tämä tosiaan on vain arvaus olisiko se parempi vai huonompi, vai kenties yhtä hyvä ratkaisu.

Tahtoisin kovasti olla noteeraamatta aihetta, enkä tahtoisi, että se vaikuttaisi arvosteluuni mutta koska olen niin kissarakas, niin on pakko antaa siitä plussaa. Tässä on mielestäni kauniisti toteutunut kissan viehkeys mahdollisimman intensiivisesti.
Kiitos kommentista, Laura. Kuten aikaisemmin jo kerroin, kyseessä on todellakin pokkariräpsy. Kyseinen pokkari on suoraan sanottuna ihan lelu, säätöjä ei nimeksikään. Maksoi alle 100¤ jo kolme vuotta sitten :D

(Onkohan tuo kuvaajan nimi ollut tuolla koko ajan vai ilmaantunut myöhemmin... Nyt sen vasta huomasin)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.71 (28 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty