Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Europa

Turun taideakatemian pääsykokeita varten tehty kuva. Kokeethan alkavat vasta 1.6, mutta julkaisen tämän protestiluontoisesti etuajassa. Varsinkin valokuvauskoulutukseen haettaessa vaadittavista laajoista (ja kalleista) paperimuotoisista ennakkotehtävistä. Nykyaikana tehtävien palautus voitaisiin ihan hyvin järjestää sähköisestikin.

Koostettu kahdesta kuvasta (ruudut samasta tilanteesta kuitenkin) photoshopissa, sävyjä säädetty rankemmin.
Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Jaakko Alatalo

Annetut kommentit

Petri Karvisen Valopäiden marssi -näyttelyn saateteksin innoittaman voin todeta sinulle, arvoisa ensimmäisen ykkösen antaja, että jatkuvan sateen lisäksi kesäsi koostuu pääasiassa nalkuttavan anopin kanssa tarpomisesta suomen sääskirikkaimmalla suolla, lisäksi sinua vaivaa jatkuva ripuli.

Kertokaa nyt hyvät ihmiset pisteytyksestänne jotakin, tämänkin kommentointi-asetuksissa kerron kritiikin olevan suotavaa, pelkkä numero ei ole kritiikkiä.
Vaikka kuva on visuaalisesti tempaava, niin minulle ei tämä kuva ja sen tarkoitus aukea ilman selittämistä. Mikä oli tehtävän teema tai aihe? Pisteytän heti, kun tajuan kuvasta jotain :)
Tehtävänantona oli "Tuhka", kukainenkin vetää kuvan nimestä ja tehtävänannosta omat johtopäätöksensä.
Mielenkiintoinen, jännittävä kuva monella lailla. Upea syvyysvaikutelma ja kerroksellisuus tuhkan olomuodoissa. En nyt mitenkään arvioi tätä työtä ehkä toivomastasi pääsykoe vinkkelistä vaa an ihka tavallisen kuvan katsojan saappaista omilla sanoilla ja mielleyhtymillä. Annoin 5p.
Kuvauksellisista ansioista 1.5 pistettä, aiheesta 1 piste ja tiss... siis vaivasta 0.5 pistettä.

:D
Onpa hieno, kyllä tästä joutuu vitosen pamauttamaan!
tää olis täydellinen ilman noita vitsin nyyhnyyhkyyneliä. Kaunis vartalo, hyvä kuvakulma, hienot sävyt. Nuo kyyneleet vie kuvan vaan kornimpaan suuntaan, olisi voimakkaampi ilman.
Piti sitten kertoa kaikille koko historia tuollaisen kuvan takana on?
Jos tarkoitat käsottelytietoja niin rehellisyys maan perii. Jos taas tarkoitat tätä pääsykoeinfoa niin tarkoitus oli herättää keskustelua hakukäytännöstä, ehkä kuitenkin tuolla palstan puolella.
Annoin 4p. Toi muija varmasti tykkää kun sen tissit on täällä esillä.
Niin kyllä tämä on itsestäni kummallinen näkenys ihmisvartalosto. Nainen ei tässä ole ainakaan mielestäni edukseen kuvattuna. Huh näitä ns. nykytaidekuvia.
samaa mieltä toisen sinin kanssa, parempi ois ilman kyyneleitä. muuten kyllä pelittää :)
Onko tarkoitus jotenkin tuhkasta synty?
kyyneleet liikaa (miksi surullinen) samoin alastomuus,vaikka repaleinen riepu päällä olisi ollut parempi, syvyysvaikutelma hyvä:=)
Ei paras kuvakulma kauniista vartalosta. Muuten pelittää ihan hyvin.
ainakin tässä on nähty vaivaa ja on kiva nähdä jotain tällaistakin kaikkien ötökkä- ja kukkakuvien keskellä. 4p.
Mikä vittu ihmisiä vaivaa. Tämähän on hieno. Kyyneleet on kyl ylimääräiset, tai ennemmin liian alleviivaavat. Unenomainen tunnelma, kauniit sävyt. Malli on kaunis, kyllä, mutta onko se sit sellainen itsetarkoitus että kun kuvassa on kaunis vartalo niin se tulisi kuvata kauniisti? Kerrankin mielenkiintoinen kuvakulma (mun mielestä jopa kaunis kuvakulma :D) joka on kuvan tunnelmalle eduksi. Kaikenkaikkiaan kuva on samalla kaunis ja herkkä, ahdistava ja kylmä. Ja eiköhän malli ole ollut tietoinen alastomuudestaan ja häneltä on kysytty lupa kuvan julkaisuun. Onhan? :)

Nii joo ja mä oon kyl sitä mieltä että kyllä ennakkotehtävät kannattaa ehdottomasti olla paperimuodossa. Kuvan esitystapa on osa sen ilmaisua. Tämäkin kuva näyttäisi täysin eriltä esim. metrin korkuisena kuin tässä muodossa (pieni kuva tietokoneen ruudulla) ja paperilaaduillakin saa kikkailtua vaikka miten. Onhan se kallista joo, mut niin on kaikki muukin tässä maailmassa :)
Emma sano aika hyvin :D

Teknisesti upea foto. Jotain pikkujuttuja mitkä silmään iskee (oikean puoleinen käsi, tekstuuri alavatsan kohdilla) mutta ne eivät ole sisällön tiellä.

Sisältö onkin sitten mun mieleen turhan kaukaa haettu, mutta tykkään tällä hetkellä melko kaupallisesta kuvasta. 4-5p ei ole ollenkaan väärin kuvasta.


Ylöspäin käännetyt kämmenet ja kasvot yleensä viittaavat ylistykseen ja jumalien syötäväksi heittäytymiseen. Nykyinen tuhkaa/paskaa satava taivaamme kai on miinusmerkkinen. Ristiriitainen toteutus. Ylimitoitetut suruvyöt mallin kasvoilla pilaavat tunnelman, joka ehkä oli syntymäisillään.
Hieno teos, pysähdyttävä. Mieleeni tulee kylmyys, kuolema, mutta myös raikastava suihku.. :)
panisin
Onhan kommentteja! Niistä huolimatta, tai niiden takia kuva on hyvä!
Sommittelu, vartalo ja värit toimii loistavasti. Mallin kasvot ovat jotenkin "eri maata" muun kuvan kanssa, ilme, jokin....hienoa työtä jokatapauksessa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.6 (78 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty