Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Viitat

Öljy, 77x55
-Markku Heino

Annetut kommentit

Oho.
jessus mä luulin et tää on vaan muokattu valokuva (silti mietin et jo on hieno). Tekis mieli nähä tää livenä
aivan älyttömän vitun hieno
komppaan lassea.
Wow! On kyllä niin elävän näköistä jälkeä, että tosiaan voisi muokatuksi valokuvaksi luulla.
Kuin valokuva. Taitavaa jälkeä, ei voi muuta sanoa.
en välitä valokuvamaisuudesta mutta todellakin täytyy sanoa
erittäin skills.

joo, en minäkään välitä valokuvamaisuudesta, todellakaan -- kamerat on sitä varten. Livenähän tuo on varmasti sellainen ettei valokuvalla (tai valokuvaa muokkaamalla) siihen edes pääsisi :)
Hieman hepnaadilla luen kommentteja valokuvamaisuudesta. Kotona piirongin päällä kuva ei tunnu valokuvamaiselta. Ilmeisesti pienennys on tehnyt vaikutelmasta turhan postikorttimaisen.
Viitathan eivät ole veneitä varten, vaan ihmislapsille, joita goyamainen kauhistus pilven reunalta napsii suihinsa - harva tavoittaa valkeuden:) Kiitos kommentoinnista.
Mää haluaisin vielä yrittää hälventää hepnaadia ja tarkentaa, että en oikeastaan pitänyt kuvaa valokuvamaisena, vaan tarkoitin että maalaus on niin taidokkaasti tehty, että valokuvaa muokkaamalla maalausmaiseksi saattaisi päästä täällä digimaailmassa samansuuntaiseen "lopputulokseen". En tiä osasinko selittää ymmärrettävästi, mutta mun mielestä siinä on kuitenkin vissi ero. Itse ottaisin kyllä mielelläni tämän teoksen kotiini piirongin päälle tai olohuoneen seinälle :)
Hieno työ. Ihailen etenkin tuota taivasta: mustien ja valkoisten pilvien välistä latausta (täytyy myöntää, että ajattelin sitä enemmän Markun kommentin jälkeen). Veden maalauksesta en ole varma - ensikatsomalla se vaikuttaa hienolta, mutta siinä on jotain pientä häiritsevää, en osaa sanoa mitä. Täytyy tosin samaan hengenvetoon sanoa, etten osaisi maala vettä lainkaan. 5p.
Tuo veden käsittely on häikäisevää. Itse olen aina toivonut osaavani tavoittaa veden olemuksen, mutta se on äärettömän vaikeaa.
On hurjan taitavaa sivellöintiä.
Käsittämättömän upea
Tuo taivas ja aallot ovat edelleenkin hyvin onnistuneita. Timo mainitsi tuossa että ensikatsomalla vesi vaikuttaa hienolta mutta siinä on jotain häiritsevää. Itse koin kyllä saman aikaisemmin katsoessani mutta en ottanut tarpeeksi aikaa pohtiakseni tarkemmin, keskityin vain yleistunnelmaan. Se minkä huomasin silmääni tökkivän on tuo etenemän toimimattomuus, kokonaisuutena. Kahden viitan välinen matka, verrattuna aaltojen koon todella pieneen muuttumiseen. Viittojen etäisyys toisistaan ei voi olla kovin suuri, koska halkaisija ei niin paljon pienene kauempana olevassa. Aaltoilun luulisi jatkuvan pidemmällekkin mutta se loppuu lähes nollaan yhtäkkiä, jo ennen kauempana olevaa viittaa ja viitan jälkeinen pinta ei enää ole tunnistettavissa (samaksi) mereksi, tasaisuutensa vuoksi (mielikuvissa tietty...mutta jos miten asian näen). Jos siellä olisi tyyntä, meri ei oman käsitykseni mukaan olisi sieltä niin tumma. Keskeltä se sopii tyyneen vaikutelmaan mutta ihan vasen osa kauempana olevasta merestä, saisi tuolloin olla valoisampi, keskikohdan suhteessa.
Pienenä näytöllä tuo horisontin alapuolinen tasainen alue ei niinkään hyppää esiin...
Hienosti tehty sivellinkäyttö aalloissa ja pilvissä, edelleen tulee sellainen "luonnonvoimia kunnioitten", mahtava fiilis kun katselee. Yhtä ihaillen olen katsellut monien ulkomaisten taiteilijoiden merimaisemia, tämä toimii hienosti niiden joukossa, ehkä suomalaisemmin vielä paremmin :)
Totta kaikki. Ideana on kuitenkin ihmisen ontuva haahuilu elon merellä, johon realismi ei sovi:) Kiitos huomioista.
Mystinen juttu...
Uuupsssssss, kaik tuolla on jo sanottu, tuo vesi ja taivas, se henki:=)
Lasimaiset viitat ovat kuin myrskyiseen veteen piirretty viiva.

Olenkohan nähnyt töitäsi livenä jossain näyttelyssä? On muistikuva tämäntyylisestä. Jos en, niin haluaisin nähdä.

Hienoa maalaustekniikkaa ja värienkäyttöä. En ymmärrä öljyvärimaalauksesta tarpeeksi kommentoidakseni tästä sen enempää.

Veden syvyys ja massa tulee hyvin esille ja toisaalta realismia rikkoo kivasti yläreunan raappeisuus (liekö kankaan muotoja).

Mitä tulee mielleyhtymiin, tämä laittaa ajattelemaan omaa elämää. Selviä viittoja tien löytämiseen on ollut harvoin. Osan on nähnyt vasta jälkikäteen. Tarkat silmät eivät ole automaatio. Ne vaativat syvää tahtoa nähdä asioita. Kameleonttimaiset viitat puhuvat siitä, miten hukkaamme myllerryksessä tahdon nähdä tai epäilemme hämärästi näkyvien viitteiden ja viittojen todellisuutta. Onko se haavruuva, kun huutaa, vai ulvooko tuuli vain. Jos ei usko, voi ajaa karille. Jos taas uskoo liikaa, voi seurata haamuja, joita ei edes ole.

Vahva, ajatuksia herättävä työ. 5p
"Toisen kanssaveljinä ovat valossa elävän maan kaikki olennot laulavia lintuja myöten, mutta toisen tuttavina mykät kalat ja rumat aapahirviöt sekä rääkyvät meriraukat. Siksi haavruuvan katse onkin aina surullinen ja hänen laulunsa alakuloista."
Paulaharjun novelli olisi voinut innoittaa, jos olisin siitä tiennyt. Hyvä kuitenkin, että edes näin jälkikäteen.
Kiitos paneutumisesta.
Mahottoman hyvä ;)

En ole koskaan pitänyt yleisesti meriaiheista...ehken ymmärrä. Mutta tätä täytyy tulla kyllä katselemaan useammin......hieno.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.38 (81 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty