Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Elämänportaat taivaan portille

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Pyhän Laurin kirkon Muualle haudattujen muistokivi.
Tekijä: Raimo KetolainenKatso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Valokuvauksen kuukausiteema

Annetut kommentit

Tämä erottuu selvästi joukosta erilaiduullaan ja tässä on ajateltukin asiaa aivan toisella tavalla :) Hienoa tälläisetkin oivallukset.
Jännä. Vaatii jo tulkintaa. Näyttää ihan joltain värikynätyöltä. En sitten tiedä kuvaako nuo ylöspäin kulkevat portaat vanhuutta. Luulisi alaspäin olevan helpompi kulkea loppumatkaa. Olisi nyt edes joku tukikaide jommalla kummalla puolella portaita. Kuvana tosiaan ihan jännä. Joku kapea aukko tuolla perällä on, mikä varmaankin ovi kun on ylettää lattiaan asti. Hmmm... tässä vaiheessa näyttelyvieras katsoo epävarmana muiden reaktioita ennen kuin sanoo enempää.
Menee ohi aiheesta - kuolema tulee vanhuuden jälkeen tai valitettavan usein jo ennen sitä.
Pidän kuvasta ja siitä, että teeman käsittelyyn on haettu esitystapaa, joka voisi olla muutakin kuin ne ilmeisimmät vanhuksen uurteiset kasvot tai ryppyinen käsi. Toisaalta sitten vähän vierastan tässä käytettyä tapaa nimetä kuva maalailevasti ja tulkintaa ohjailevasti. Eikö kuvaaja ole luottanut kuvallisen ilmaisun voimaan vai onko haluttukin siirtyä monimediaisen taiteen suuntaan, jossa sanat tukevat kuvaa? Kuvan symboliikka voisi liittyä vanhuuteen muutoinkin, kuin vain kuoleman ja taivaan portin kautta.
Joka tapauksessa, upea sommittelu, värit.
Kiitos kommenteistanne, ne kannustavat etsimään elämästä lisää erilaista symboliikkaa.
Mikolle huomioitavaksi, että vanhenemme joka sekuntti ja joskus joudumme hyppäämään joidenkin portaiden yli, valittavasti.
Liitin tekstin siksi, että Muualle haudattujen muistokivi ohjaa nimenä liian vahvasti kuolemaan kun taas elämän portaat kuvaa muutakin matkaamme tässä elämässä.
Tämä on sinänsä hauska kuva yhdessä mielessä eli siksi että minulla on lähes samanlainen kuva. Tunnistin paikan jo pikkukuvasta. Ja olen monasti ajatellut teoksen ohi kulkiessani vanhuutta. Eli ainakin minun mielestä kuva sopii hyvinkin aihepiiriin.
Kuvan aukosta ei näy valitettavasti taivas kun taustalle on jossain vaiheessa istutettu mänty. Ehdotin seurakunnan toimihenkilölle männyn poistamista taustalta, jolloin taiteilijan näkemyskin toteutuisi paremmin.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.28 (29 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty